Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Arhiva lunara pentru mai, 2019

  158 vizite

Sunt un bărbat stabilit în Germania. La o săptămână de la începerea lucrului am simțit gura și gâtul uscate, am înghițit foarte des și dintr-o dată am avut impresia că îmi înghit limba și ,,mărul lui Adam”. In acel moment m-am speriat foarte tare și de aici încep toate problemele… Sunt o persoana care se stresează tot timpul din nimicuri, se enervează destul de repede.

Mesaj anonim, prin secțiunea Psihoterapeut online:

Buna ziua în primul rând!Sunt bărbat și am 34 de ani.De trei luni de zile m-am stabilit în Germania împreună cu prietena mea unde lucrez la o fabrica de piese electronice.Relatiile cu familia mea sunt unele bune,absolut normale.Cu prietena au fost tot timpul mai tensionate. Pot sa spun ca nu am avut probleme de sănătate majore pana acum… doar faptul că în urmă cu aproximativ 5 ani nu am putut sa îmi mișc bratul drept aproximativ doua săptămâni. Acum sa povestesc cum a început totul.La circa o săptămână de la începerea lucrului am simțit gura și gâtul uscate,am înghițit foarte des și dintr-o dată am avut impresia ca îmi înghit limba și ,,mărul lui Adam”.In acel moment m-am speriat foarte tare și de aici încep toate problemele.Am fost la medic care mi-a spus ca este o infecție în gat și nu este nevoie de antibiotic.Starile mele însă erau foarte deranjante.Am citit foarte multe articole pe internet despre diverse boli,la cele mai grave deja simțeam inima cum o i-a razna,muschii la gat foarte încordati,nu prea puteam înghit și aceasta presiune din mușchi îmi urca pana în cap crezând că o să explodeze. Am ajuns la urgente unde am făcut Ekg,plamani și analize la sânge. Toate au fost în regulă. Am continuat ulterior cu gastroscopie,Orl,alt Ekg și alte analize la sânge,toate acestea fiind în regulă.Am ajuns la un medic de familie roman care mi-a prescris Alprazolam pentru liniștire. Pot spune ca ma simt ceva mai bine cu el dar datorita faptului ca iau doar o jumătate dimineața și una seara,nu foarte bine.Pana la alprazolam nu puteam dormi noaptea mai mult de doua maxim trei ore ceea ce îmi agrava toate starile.Ma.deranjeaza foarte tare gălăgia,daca sunt foarte atent la cineva sau focusat cu privirea timp lung pe ceva,am impresia ca maxilarul se înclesteaza,muschii la gat în special tresar dintr-o dată,capul foarte greu și gâtul foarte rigid,irascibil,nervos.Aceste stări încep de multe ori din senin fără să mă gândesc la ceva ce m-ar speria,insa recunosc ca 85%din timp gândul meu este doar la aceste probleme.Nu sunt prea incantat nici de zona unde locuiesc,nici de locul de muncă foarte mult deși este un loc foarte bun,eu fiind învățat cu locuri de muncă mai active.Sunt o persoana care se stresează tot timpul din nimicuri,se enervează destul de repede.Saptamana aceasta am și o programare la Neurolog.La disparitia efectului alprazolamului simt o emoție în tot corpul,tresar la orice zgomot,parca ma sperii și când ațipesc.De multe ori este suficient sa apăs Putin mușchiul pectorali stânga și simt cum încep toate. Ma gândesc dacă e normal sa te simti aproape toată ziua asa din cauza unei anxietate… și ce analize s-ar mai impune.Va multumesc din suflet!

  • Botezat-Antonescu Radu
    Botezat-Antonescu Radu pare ca este vorba despre o tulburare anxioasa cu toate semnele clasice. Ce ai putea incerca, daca nu ai incercat deja, ar fi un control la endocrinologie, dar in primul rand un consult psihiatric. Daca Alprazolamul a avut un efect semnificativ atunci este posibil ca tratamentul psihiatric sa fie ajustat pana la diminuarea completa a simptomelor. Mai sunt de luat in calcul si factorii stresori cum ar fi a lucra in alta tara, la acel loc de munca, relatia cu iubita si alte elemente; aici poate ajuta psihoterapia. In starile anxioase ipohondria este foarte comuna si de obicei nu face decat sa adauge la stresul deja existent, ceea ce creste simptomele si tot asa. Pe scurt, daca toate analizele sunt ok, atunci ar fi bine sa beneficiez de un ‘pachet’ psihiatru + psihoterapeut. Succes!
  • Bety Anghel
    Bety Anghel Buna ziua,
    Va recomand o evaluare psihologica pentru a stabili clar problema. Apoi , f- cție de rezultat, va va indruma psihologul catre un psihiatru ptr. medicație și la un psihoterapeut ptr. terapie.
    Tratamentul anxietații cu alprazolam e depașit .
    Exista tratamente f. bune ptr. anxietate( cu sau fara atac de panica) la ora actuala.
    Dumnezeu sa va ajute!
    psih Elisabeta Anghel
  • Tina Petrareanu
    Tina Petrareanu Eu știu ca in Germania spitalele au secții de psihosomatici , care verifica exhaustiv de unde vin toate simptomele și încotro trebuie sa trimită pacienții .
  • Cristina Cojocaru
    Cristina Cojocaru O să folosesc o exemplificare: la un automobil, când clăncăne ceva pe dreapta față, decodăm acest semn fie drept “o bielă care trebuie schimbată”, fie “un amortizor care trebuie înlocuit”. Cumva, înțelegem că ceva in zona aia are nevoie de o intervenție. Similar, corpul/organismul ne dă de înțeles și el, în felul lui, că ceva are nevoie de o intervenție. Aceste simptome, senzații și percepții pe care le trăiți sunt felul corpului de a va spune că aveți nevoie de intervenție de specialitate. OMS recomandă psihoterapie cu psihiatrie. Eu vă încurajez să vă verificați busola interioară și să alegeți ce considerați că vă ajută PE DVS. Țineți-ne la curent!
Sfatul nutritionistului: Seleniul – ingredientul secret pentru buna functionare a organismului

Sfatul nutritionistului: Seleniul – ingredientul secret pentru buna functionare a organismului

Seleniul – ingredientul secret pentru buna functionare a organismului

~ Sfatul nutritionistului ~ 

Anumite lucruri în viață funcționează mai bine împreună: înghețata de vanilie cu cea de ciocolată, roșiile cu brânza, vitamina C cu Fierul sau seleniul cu antioxidanții.

Seleniul este un oligoelement descoperit de către Berzelius în anul 1817. De-a lungul timpului acesta a atras atenția specialiștilor din diferite arii ale medicinei, fiind implicat în numeroase studii clinice care au demonstrat că prezența lui este absolut necesară și benefică pentru buna funcționare a organismului.

Îl găsim în sol, apă dar și în mâncarea noastră, în alimente precum: nuci, peste, carne, ouă sau vegetale.

Ce nu știm însă, este faptul că solul Europei este sărac în acest nutrient, la fel și cel al României. Urmând lanțul trofic, nici plantele nu îl conțin în cantitatea necesară, nici animalele nu îl ingerează, așadar la nivelul organismului uman poate apărea un deficit din acest nutrient. Cum totul ține de echilibru, în general, orice carență din organism se va reflecta în starea noastră de sănătate.

Dacă ar trebui să ne rezumăm doar la cinci beneficii majore ale seleniului pentru organismului uman, atunci le-am alege pe acestea:

  • Contribuie la funcționarea normală a glandei tiroide;
  • Contribuie la menținerea sănătății unghiilor și a părului;
  • Contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar;
  • Contribuie la spermatogeneză normală;
  • Contribuie la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ.

Doză zilnică recomandată de seleniu, pentru un adult, este de 55 micrograme/zi.

Având un stil de viață haotic, cu o alimentație care nu ne furnizează toți nutrienții de care depinde sănătatea noastră, cu alimente care provin din soluri sărace în seleniu, este dificil să ne acoperim necesarul zilnic de seleniu.

De aceea suplimentarea este o metodă de prevenție care ajută organismul să funcționeze în parametri normali și să lupte împotriva afecțiunilor tot mai frecvente ale zilelor noastre.

Important de știut este faptul că sursele organice de seleniu sunt superioare surselor anorganice. Calitatea suplimentelor alimentare este esențială pentru efectul terapeutic. Alegând un supliment alimentar cu un conținut de drojdie pură de seleniu (SelenoPrecise), organică, patentată, cu cea mai mare biodisponibilitate (rată de absorbție) dovedită științific, de 88,7%, ne asigurăm că efectul în organismul nostru nu întârzie să apară.

Calitatea daneză a produselor Pharma Nord este optimizată de-a lungul a peste 25 de ani de cercetări, ceea ce garantează eficiența produselor SelenoPrecise și Bio-Seleniu+Zinc.

Autor articol:
Liana Conțiu, nutriționist-dietetician clinic, specialist în nutriție clinică și comunitară   

Liana Conțiu,nutriționist-dietetician, specialist în nutriție clinică și comunitară

Închiriere spațiu pentru activități copii – București (zona Unirii)

Închiriere spațiu pentru activități copii – București (zona Unirii)

Daca ești în căutarea unei săli primitoare, in zona centrala, unde să îți desfășori activitatea cu și pentru copii, te aștept la vizionare.
Este un spatiu luminos, amenajat, situat in zona Unirii. Se închiriază pe oră, iar tariful până în ora 17:00 este de 20 ron/ora. Pentru mai multe detalii, îți stau la dispoziție. Stefan Lățea, 0741.010.358

Închiriere spațiu pentru activități copii - București (zona Unirii)

De 15 ani soțul meu lucrează în străinătate, revenind acasă o dată la 3 luni și stând cu noi o săptămână, două. Băiatul nostru de 17 ani, premiant, cuminte, nu reușește să se integreze în societate și este agresiv verbal cu mine, uneori mă împinge, mă dă afară din camera lui, parcă îmi reproșează că s-a născut în această familie și că am rămas în relație cu tatăl lui.

Mesaj anonim, prin secțiunea Psiholog online:

Bună ziua.Numele meu este Maria am vârsta de 45 de ani. Sunt căsătorită de 19 ani și am un băiat de 17 ani. De 15 ani soțul meu a lucrat în afara țării în domeniul construcții, revenind acasă la 3 luni, stând cu noi maxim o săptămână, două. Problema acută care mă frământă foarte mult, este legată de relația mea cu băiatul, Copil premiant, cuminte, a intrat la un liceu foarte bun și până acum sa menținut cu medii foarte bune însă problemele au început să zicem din clasa a 7, când i sa desființat clasa fiind nevoit să se mute într o clasă nouă, apoi ușor, ușor m a eliminat din zona lui cu o respingere foarte mare,, mă așteptam la acest comportament știind foarte bine că perioada de adolescență nu v a fi una ușoară, și totul va evolua în mod special și diferit față de cum eram noi înainte, dar totuși au trecut cam mulți ani în care el nu reușește să se integreze practic în societate și descopăr cu durere că nici în familie deși noi doi eram foarte apropiați, mă îngrijorează pentru că oricât de normală pare situația din afară chiar nu este, agresivitatea lui față de mine ca mamă verbală și uneori mă și împinge, mă dă afară din camera lui chiar dacă i duc ceva ce tot el îmi cere, mă rânjește foarte mult, însă tot sper ca se va schimba, am încercat diverse variante, să îl ignor să nu i spăl, să continui să i arăt iubirea mea de mamă chiar dacă este nedrept,, etc nu am reușit să găsesc calea minimă de comunicare cu el în armonie și vorbește foarte rar cu mine corect și cu respect, am discutat la liceu cu doamna Dirigintă, însă mi a spus că la școală este în regula și discută cu colegii chiar dacă este mai tăcut, relaționarea , socializare și faptul că este foarte izolat și nu iese afară niciodată decât până la liceu,( la magazine,la film, cumpărături etc) nu iese niciodată, cu mine comunică
agresiv și parcă îmi reproșează că s a născut în această familie și că am rămas în relația cu tatăl lui, având o reticență față de el, și nu poate comunica cu el decât superficial, M am gândit că problemele sunt legate de acest aspect însă cred că mai mult de 80/ așa este caracterul lui personal. Aș vrea să pot găsi o metodă de a comunica cu el sau de a-l determina să iasă afară, să își facă un prieten cu care să poată ieși afară. Am uitat să menționez ceva foarte important și anume că stă numai în pat pe internet, nu are nicino responsabilitate practic, îmi asum vina dar asta nu mai schimbă cu nimic situația, eu m am considerat o mamă, un părinte foarte ok, însă se pare că undeva am greșit, Cu siguranță nu sunt singura persoană cu aceste probleme dar vă rog cu respect dacă aveți un sfat cât de mic să mă ajutați, îndrumându mă ce să fac. Cu deosebit respect și mulțumire aștept răspunsul dumneavoastră

  • Botezat-Antonescu Radu
    Botezat-Antonescu Radu cu siguranta un psihoterapeut de familie si cuplu va poate oferi mai multe indrumari si solutii, insa ma gandesc ca poate ati pus punctul pe ‘i’ cand ati mentionat ca v-ar condamna ca inca sunteti in relatie cu sotul, care practic a fost absent toata viata lui. Lipsa unei figuri paterne poate sa fi fost inregistrata de el ca fiind foarte dureroasa si, intr-un final, poate pt ca nu poate comunica ‘normal’ cu tatal sau, si-a directionat furia/frustrarea catre dvs., condamnandu-va comva pt faptul ca il supuneti acestei relatii defectuase cu tatal sau. Mi-am permis o interpretare insa este nevoie de mult mai multa aprofundare, preferabil toti 3 ca familie (impreuna cu un terapeut). Este nevoie sa stim cu totii unde il doare pt a putea colabora. Se poate, succes!
  • Monica Enescu
    Monica Enescu Din ceea ce povestiți reiese că relația conflictuală dintre dvs si băiat are la bază atitudinea lui de respingere, pasiv-agresivă și lipsită de respect față de dvs. În același timp, spuneti că este un copil mai inhibat si ca are probleme de integrare într-un grup, poate de a construi relații semnificative cu ceilalți. Cred că la originea acestor probleme este întreaga dinamica familială si relația cu tatăl. Spuneți că soțul dvs a început să lucreze în afara când băiatul avea 2 ani, și dacă venea la 3 luni, practic a petrecut timp cu el (probabil si cu dvs) cam 2.5 ani, deci 4.5 in total. Este firesc ca băiatul dvs să aibă o relatie precară cu tatăl său, care simbolic, l-a abandonat. Si înteleg, că vă consideră cumva responsabilă că ați rămas în relația aceasta, că poate ați renunțat la nevoile dvs. Poate că băiatul se identifică într-o anumită măsură cu dvs și prin comportamentul lui, vă cere să luați atitudine și să nu mai acceptați nici din partea tatălui, nici din partea lui, un comportament nedrept. Făcând ceea ce este bine pentru dvs, îi veți oferi și copilului dvs, exemplul de care are nevoie. Utilă ar fi de asemenea, terapia de familie. Numai bine!
  • Carmen Sorici
    Carmen Sorici Adolescenta este o piatra de incercare si pentru familie in care cei doi parinti sunt prezenti, dar in cazul dumneavoastra se pare ca acordati copilului o foarte mare atentie si ca relatia emotionala cu el este ceva mai mult pentru dumneavoastra, aveti nevoie de ea, s-ar putea ca el sa aiba nevoie de spatiu psihic in care sa nu fie nevoit sa consume energie emotionala pentru dumenavoastra, ci pentru el.Odata cu cresterea copii se schimba si in nici un caz nu va mai fi baietelul de la 7-8 ani, gata sa alerge in bratele mamei, adolescenta cu toate transformarile ei are nevoie de energie, adolescentii au nevoie de odihna mai ales ca scoala ii solicita mult. Fi-ti un exemplu de viata echilibrata pentru el, petrecandu-va timp si cu prieteni, facand activitai care va face placere, facand un minim de sport,mergand in excursii invitand rude prieteni, creati o viata activa in jurul lui daca asta va doriti pentru el. Desigur probleme semnalate de postarile de mai sus pot fi si ele prezente si pot fi investigate spre solutionare de terapia de familie, dar cheia echilibrului este la dumneavoastra, este important sa nu ,,va sacrificati” pentru copil ci doar sa-i fiti alaturi. Succes!

Sotul meu este musulman, iar relatia noastra s-a racit mult. Mi-e frica sa plec la el in tara, o tara araba, cu copilul. Daca va fi cazul, oare o sa am dreptul sa ma intorc singura, cu copilul, fara acordul lui?

Mesaj anonim, prin secțiunea Psihoterapeut online:

Femeie 43 cu un copil cu autism. Sotul străin alta religie.Avem bilete dus intors la el in Țara ( tara araba).In ultimul timp relatia noastra s a racit mult.F.recent a mai aparut si problemă in legatura cu religia mea.( el se intreaba cum a dtat aproape 10 ani cu o ” crestina”?).Poate de asta nu mergea, ca el ma crede poate vumva ” murdară ” sau cine stie.Acum mi e frica sa plec la el in tara – si cu copilul), parca nu am incredere.Desi el acolo nu are ce ne oferi…Nu ma vad ostatica in alta lume si de felul meu gasrsc solutii si sunt o curajoasa, dar cumva ma simt constransa si nu imi place.El vrea sa stie dc merg sau nu.Spune ca dc pleaca singur , ramane acolo.Nu stiu ce sa fac….Oare mai am dreptul sa ma intorc singura cu copilul fara acordul lui si avand bilet dus- intors? Cobsult un avocat sau ce fac? La modul sau de abordare, imi vibe sa renunt la tot.Dezi imi va fi ff greu cu copilul special si singură

  • Carmen Sorici
    Carmen Sorici Da, dificil de raspuns de ceea este bine sa ai in vedere este binele copilului, adica ce posibilitati de tratament adecvat are acolo, daca tu ca femeie vei putea sa-l insotesti, cum sunt priviti copii cu problema lui in societatea araba, daca regulilesocietatii te vor lasa sa faci parte din viata lui avand in vedere ca el va avea mai mult timp nevoie de prezenta unui adult, s-ar putea ca tocmai religia ta sa fie considerata o cauza o bolii.De asemenea trebuie vazut daca vei avea ajutor in cresterea lui, el necesitand ingrijire permanenta. Poti consulta un avocat, cineva care s-a mai ocupat de astfel de probleme si este foarte bine sa-ti cunosti toate optiunile inainte.
  • Marincat Diana
    Marincat Diana Documentare temeinică în prealabil! Consulta un avocat care sa stie aspectele legislative de acolo
  • Dana Dica
    Dana Dica Buna ziua! Cunosc cazuri cand nu au mai fost lăsați se se întoarcă. Efectiv sechestrate sub supravegherea lor si a rudelor. Da, este legal in tara lor sa se poarte asa si nimeni nu o sa va ia partea. Alte cazuri in care s-au intors doar ele, fara copii, fiind obligate si alungate, sau au fugit de disperare sperând că își vor recupera copii. Au fost si cazuri televizate. Aceasta este o practică frecventa la arabi, nu un caz izolat. Acolo puteti avea “viata buna” adica ne sechestrata si neabuzata, in special psihic, doar dacă o sa va comportati ca o femeie musulmană supusa: la ordinele bărbatului si a familiei lui, la cheful lui sexual, fara sa comentati sau sa aveti dorinte proprii etc. Nu aveti dreptul la opinie sau decizie si dorintele dvs nu conteaza decat daca sunt in acord cu religia lui(unde femeia este un nimeni) GANDITI-VA BINE din ce motive doriti sa continuati langa un barbat rece, care nu va iubeste si va considera “murdara”. Cum ati precizat deja, acolo nu are nimic sa va ofere, de ce nu sta cu dvs aici? Ganditi-va bine, căci este o situație în care au fost si sunt multe femei și a căror rezolvare nu a fost una pozitivă. Va sfătuiesc ca un avocat experimentat pe asa cazuri, sa consultați intradevar. Analizați extrem de bine situația, daca merita riscul si eforturile dvs pt un soț care nu va respecta, care nu va iubeste( va consider murdară, e rece, vrea să rămână acolo definitiv fara dvs etc) si care nu are nimic de oferit pt dvs si in special pt copilul vostru. El deja este dominator cu dvs si va impune reguli, va spune ca si cum sa faceti , va da ultimatum(plec singur definitiv daca nu vii) acestea sunt semnale serioase de alarma. Mai ales că pe propriul teritoriu acest gen de barbati se transformă efectiv si nu in avantajul dvs. Daca aici mai joaca teatru pentru ca e o țară creștină, cunosc cazuri cand din înger s a transformat in demon in momentul cand au ajuns cu toții în casa și tara lui. Dvs chiar spuneti ca va vine sa nu va duceți. Ascultati-va intuiția si tineti cont siguranta dvs si de sănătatea și viitorul copilului. O familie este despre iubire, respect, acceptarea diferențelor etc. Nu este despre dominare, ultimatumuri, răceală și jignire partenerei(cum am putut să stau 10 ani langa o creștină..asta spune totul despre ce simte și gândește el despre dvs.) Cat despre a fi puternică și a găsi soluții….intr o țară arabă nu există putere si solutii pentru femei, din contra. Va doresc putere sufletească și înțelepciune. Viata poate fi grea, dar este frumoasă și merită traita, dar nu in umilinta. Doar bine va doresc
  • Botezat-Antonescu Radu
    Botezat-Antonescu Radu va indemn si eu sa consultati un avocat inainte de a lua o decizie. Succes!
  • Andreea Huplea
    Andreea Huplea Din pacate confirm cele spuse de dna Dana Dica. Fara sa le jignesc cultura si mentalitatea, dar am avut ocazia sa interactionez cu cateva femei arabe in Londra, care si-au promis ca nu se mai intorc in tara natala tocmai din cauza tratamentelor aplicate femeii. Cu atat mai mult cei de alta religie sunt considerati “intrusii familiei”. Nu il cunosc pe sotul dvs, nu il judec, dar aceasta este normalitatea lor.
    Iar in legatura cu copilul dvs, probabil ca este inscris deja intr-o terapie, iar in functie de gradul de afectare puteti sa ii faceti incadrare in grad de handicap, iar dvs sa deveniti asistent personal. In acest caz beneficiati de salariul acordat de primarie si timpul necesar sa va ocupati de copilul dvs. Puteti sa cautati in localitatea dvs sau prin apropiere centre care ofera terapie pt autism la preturi modice, centrele fiind sponsorizate de Proiectele Europene.
    Va doresc succes si putere in gasirea celei mai bune solutii!
  • Emilia Zvîncă
    Emilia Zvîncă Buna. Cunosc un caz, in care copiii au fost duși in țara araba și “sechestrați” de familie. Mama a rămas fără copii, acolo la ei in țara nu a avut niciun sprijin din partea autorităților. A venit in România, televiziune, a umblat la ambasada, nu și-a văzut copiii câteva luni. Abia după mult timp, a reușit, (fără ajutorul autorităților), sa îl înduplece pe soț și sa își vadă copiii și s-au reîntors copiii in țara. Copiii au revenit in țara complet schimbați și reci fata de mama lor. Va rog sa va gândiți bine înainte sa mergeți acolo.
  • Frincu Rozalia
    Frincu Rozalia Poate vă sperie gândul că veți rămâne singură cu un copil special,dar nu sunteți singura din păcate, dar sunteți acasă , în țara dvs.. alături de rude , prieteni,Cât ar avea de suferit micuțul, căruia și așa îi este greu să înțeleagă lumea din preajma lui,dar aici el găsește un tratament dar acolo? ?
  • Cătălina Khasawneh
    Cătălina Khasawneh Intr- o țara araba, legea este făcută pe baza quranului. Astfel încât, dacă deja spune ca dacă pleacă singur nu se mai întoarce, tu trebuie sa știi fiind creștina, sau orice altceva ce nu e musulmană, atunci când soțul cere divorțul, copilul este încredințat automat tatălui musulman.
    Nici ambasada, sau orice alta autoritate nu poate schimba acest lucru.
    In quran așa se spune ca doar parintele musulman ii poate oferi educația necesară in spiritul Islamic.
    Dacă te- ai converti la islam și te- ai și căsători in islam, atunci când scrii cartea( echivalentul căsătoriei) poți cere diverse clauze in scris semnate in fata imamului( bani, custodie in caz de divorț….) aceste clauze sunt valabile doar dacă nu contravin quranului( de ex nu poți spune ca nu are voie la a doua soție, in schimb poți spune ca se poate căsători iar doar cu acordul tău scris… adică soluții se găsesc sa faci sa fie acceptata orice varianta in favoarea și pt protecția ta)
    Dacă ai fi musulmană, cumva ai avea șanse sa Primești custodia in caz de divorț, dar asta numai dacă el cere divorțul. Dacă o faci tu, tb sa existe dovezi clare, cu martori aduși! Studiază puțin partea religioasă și iti vei găsi singura răspunsurile . Dar doar dacă crezi ca plecarea acolo este benefică vouă ca și familie!
    Pune in balanța ce simți!
    Nu toți arabii sunt oameni rai… fiecare pădure e plină de propriile uscaciuni!
    Dacă răcirea in relație vine pe partea asta religioasă, sa știi ca exista multe cărți din care poți învața atât tu cât și copilul și mai sunt imami ce țin cursuri pe Skype.
    Tine doar de tine ce iti dorești și dacă lucrurile dintre voi mai pot fi salvate
    Chestia cu “sechestratul” sau tratamentele rele aplicate femeilor in aceasta lume cred ca este mult generalizată! Nu toți sunt rai și nici nu este legal așa ceva! Quranul acorda mare atenție femeii și mamei in general! Este respectata și iubita! Acum v- am spus, depinde de om și comunitate!
    Îmi pare rău pentru cazurile descrise mai sus!

Sunt epuizata…. Am un băiețel minunat de 2 ani, inteligent și energic. Are ieșiri violente, cauta sa lovească, se da cu capul de scaun, musca, urlete țipete… Nu l-am lovit niciodată. Are parte de iubire. Nu urlam, petrecem timp de calitate toți 3…

Mesaj anonim, prin secțiunea Psiholog online:

Mămică și educatoare…. Sunt epuizata…. Am un băiețel minunat de 2 ani și 2 luni inteligent și energic. Are ieșiri violente…. Inițial am crezut ca sunt diverse motive, ne gândeam ca poate joaca noastră neinteleasa de el…televizor… Si multe altele… Oboseala… Etc…încet incet am ajuns sa cred ca din colectivitate ( creșă) dobândește diverse comportamente negative. Țin sa menționez ca atunci când sunt eu în vacanta îl țin acasă… Își revine… Nu mai are ieșiri urate ( cel puțin nu la nivelul care ma sperie). Sa povestesc cum se manifesta ieșirile…. cauta sa lovească la propriu…. se da cu capul de scaun de masa ( daca este în acesta), musca ( asta de la creșă am aflat) urlete țipete ( de zici ca îl taie cineva..) nu l-am lovit niciodată… Dar am țipat la el… Întrebarea mea este… Cum sa fac… Sa reușesc…. Sa am destulă rabdare și ptr el după o zi de urlete de la munca… Petrec cât de mult timp pot cu el… Inclusiv tatal… Are parte de iubire ( este exclusa o boala psihica… Nu este cazul și as recunoaște…) ma doare gura de cât am explicat ca e urat comportamentul lui… . Ca doare etc…. Nu știu cum sa mai procedez… Am cam obosit sa caut răspunsuri…. Am mers pe premiza ca este oglinda familiei… Ca de regula problemele sunt la parinti și nu la copil… Dar e peste puținele mele sa înțeleg… Nu ne lovim în familie… Nu urlam..petrecem timp de calitate toți 3…facem lucruri impreuna…deci… Creierul meu spune ca este creșa ” de vina”… Sa fie așa? ( doamnele spun ca se bat parte în parte pe acolo…) sau buba e la noi…? Uff…. Mai durează perioada asta…. ☹️?