Login

Balneofizioterapie | kinetoterapie | Masaj terapeutic

Cursuri gratuite

Sfatul Terapeutului

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am o fetita ce scrasneste prin somn de cand a inceput gradinita.

Terapeuti RO 10:49am Jan 16
Mesaj:
Buna ziua! Am o fetita ce scrasneste prin somn de cand a inceput gradinita. Azi cand sa ies pe usa a racnit cat a tinut-o gura mama nu ma lasa la grupa mov! Ce intrebari sa-i pun sa aflu de ce nu-i place??? Are 5 ani si 10 luni si e la clasa pregatitoare. In grupa ei ii place si vrea sa nu o schimb de la gradinita dar cand se aduna martea si joia la grupa mov pt pregatiri de scoala mereu plange din sept continuu(specific ca fac cu o alta educatoare si copii adunati din toate grupele de gradinita)…si azi a pus capac!!! De la inceput mi-a zis ca nu-i place da ce sa fac???in fiecare dim ma intreba daca tre sa mearga la grupa mov??si sa nu o duc… si de cate ori isi aduce aminte imi zice ca nu-i place si sa nu o mai duc.- plang si eu pe langa ea in fiecare marti si joi si ma simt fara puteri!!!! Va multumesc!!!

Ioana Monica Ciolan 11:00am Jan 16
cred ca este necesar sa investigati ce anume nu ii place la grupa mov. sau poate este ceva ce o sperie? sau poate vren coleg/colega o deranjeaza? initiati intr-o zi o activitate acasa impreuna si aduceti in discutie subiectul asta. expuneti motivele pentru care este bine sa mearga la grupa mov (ca sa ii fie mai usor la scoala) si lasati-o sa-si exprime nemultumirile. in plus nu stiu daca la gradinita respectiva aveti acces la un psiholog care sa investigheze aceasta situatie.

Carmen Ontanu 12:05pm Jan 16
Rugati fetita sa va faca un desen cu grupa mov. Poate asa veti vedea ce o sperie.

Mirka Balaci 1:21pm Jan 16
de acord cu colegele de mai sus. pe langa asta v-as sugera sa evitati intrebarea de ce (de obicei copiii nu stiu sa raspunda la asta); intrebati-o ce anume nu ii place la acea grupa si incercati sa-i recunoasteti sentimentele, oricare ar fi acestea, sa-i spuneti ca o intelegeti si apoi va orientati in functie de raspuns.

Delia Craciun Cormos 7:08am Jan 18
eu v-as mai recomanda sa nu intrati in panica atunci cand fetita incepe sa planga sau sa urle. sa o lasati sa se linisteasca, nicidecum sa nu plangeti alaturi de ea si sa va vada neajutorata. dupa ce se linisteste incurajati-o si aratat-i avantajele pregatirii pentru scoala, cu rabdare, cu povesti si cu intelegere. nu e corect sa ii spuneti ca nu are motive sa fie suparata, nu trebuie sa ii inhibati durerea. e bine sa se simta inteleasa, nu contrazisa si apoi incurajata cand ii este frica. pot opina ca acolo, la grupa mov a intampinat niste dificultati sau a sintit ca e depasita de cerintele educatoarelor si frica de esec o determina sa nu mai vrea sa mearga acolo. sa ne tineti la curent cu evolutia lucrurilor. numai bine!

Emanuel Prichici 7:43pm Jan 20
doamna este foarte simplu: copilul va spune foarte clar care este baiul: schimbati grupa/educatoarea si de ce nu si gradinita. nu va mai lasati copilul sa sufere din comoditate.

Facebook si parteneri

Loading

Sustinem

vegani romania

Implant dentar pret

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

18050 raspunsuri primite pentru 3776 intrebari
(in categoria actuala: 2108 raspunsuri primite pentru 414 intrebari)