consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

As dori sa fac psihoterapie individuala. Stie cineva un terapeut cu tarife mai mici?

Terapeuti RO 9:42pm Oct 17
Mesaj:

As dori sa fac psihoterapie individuala. Dar preturile sunt foarte mari pentru mine (80-100-120 ron). Stie cineva un terapeut cu tarife mai mici? Sunt din Bucuresti. Multumesc.


Alice Dinu 2:31am Oct 18
Pot oferi o consultatie/ sapt cu 60 ron…mai putin nu se poate…succes in cautari!

Botezat Radu 8:27am Oct 18
putem discuta in privat… se poate si negocia www.cmibotezat.ro

Mihaela Lazar 10:32am Oct 18
Chiar foarte buna aceasta solicitare! Am avut o pacienta care platea 150 ron/ sedinta de terapie. Oameni buni, stimabili psihoterapeuti, pentru ce luati pielea de pe bietii oameni, necajiti sufleteste? Caci, pana la urma, sunteti doar niste indrumatori (cei cu adevarat buni dintre dvs!) spre niste raspunsuri pe care fiecare pacient le are ascunse in interior, dar pe care nu le gasesc singuri. In cadrul unei sedinte de masaj manual sau presopunctura, terapeutul munceste -fizic si psihic-, si percepe o taxa intre 30-50 ron. Iarasi intreb si eu, pt ce luati pielea de pe bietii oameni? Inteleg ca se platesc chirii la cabinete, taxe… dar nici chiar asa! Iertati-ma, poate imi ofera cineva un raspuns care sa imi linisteasca aceasta frustare cu pretul exorbitant al sedintelor de psihoterapie. Multumesc.

Botezat Radu 10:39am Oct 18
pai… o sa incerc eu: fiecare isi apreciaza valoarea cum poate si cum considera… in afara de asta exista ceea ce se numeste relatie terapeutica, care presupune si un contract/intelegere… in care intra si partea financiara, pe scurt, se recomanda ca pacientul/clientul sa ‘simta’ ca depune si un efort financiar… nu numai sufletesc

Botezat Radu 10:40am Oct 18
in afara de asta trebuie sa ne gandim si la investitia pe care o fac psihoterapeutii in formarea lor… care, credeti-ma, este substantiala… iar beneficiile clientilor nostri sunt pe masura

Botezat Radu 10:41am Oct 18
aveti dreptate cu un singur aspect… daca sare de 80 lei sedinta… mie cel putin… mi se pare nerealist pt majoritatea populatiei, chiar daca are mult de castigat solicitantul…

Mihaela Lazar 10:48am Oct 18
D-le Botezat Radu multumesc pt lamuriri. Mi-a placut expresia cu pacientul care trebuie sa "simta" si financiar :) Eu sunt mai desueta si credeam ca si psihoterapia se incadreaza intr-o forma de medicina, care, conform unui angajament spiritual, trebuie sa fie mai "filantropa" asa… caci in foarte multe cazuri, pacientii vin la terapie (cum se intampla si in spitale), cand nu mai rezista. Dar, accept si ideea ca este o forma de venit. :) Multumesc inca o data.

Botezat Radu 10:50am Oct 18
Cu placere. Psihoterapia nu este atat de mult un serviciu medical cat este o dezvoltare personala (existentiala)

Mihaela Lazar 10:54am Oct 18
Aceasta opinie imi creste increderea in unele alegeri si totodata, bucuria unei practici din pasiune. Multumesc.

Catalin Lazar 10:54am Oct 18
Pentru un serviciu care este prestat, Mihaela Lazar, un serviciu care pentru a fi oferit la o anumita calitate, are in spate mult efort, multi ani de formare, multi bani investiti. Sigur, nu este o garantie ca un pret mai mare inseamna mai multa calitate, se poate foarte bine sa existe un terapeut care lucreaza foarte bine cu 60 lei/sedinta si altul care nu face mare lucru de 200 lei. Dar eu zic ca macar noi care suntem din domeniu sa ne pretuim munca. La coafor nu mai sunt atatea discutii. Sa nu lasam impresia ca – ce mare lucru mai e si psihoterapia asta – pentru ca este chiar valoroasa atunci cand iti schimba calitatea vietii pentru multi ani inainte.

Mihaela Lazar 11:03am Oct 18
Nici nu am spus si nici nu consider ca psihoterapia este un lucru putin valoros, dimpotriva. O consider utila si foarte benefica. Intradevar, la coafor si la shawormerie nu sunt atatea discutii pe pret, pentru ca acei oameni nu sufera intratat, zic eu. E paradoxal, dar ce putem face? Iertati-va poate am fost un pic cam furioasa pe acel anonim psihoterapeut, care a luat 150 ron/sedinta, unei femei bolnave de cancer, si cu care a facut o serie de sedinte la acelasi pret, pana cand biata nu si-a mai putut permite. Atat.. si multumesc pentru raspunsuri, nu vreau sa fiu inteleasa gresit. Dar poate cu aceasta discutie, a facut un bine celui care a initiat-o. :)

Cristiana Alexandra Levitchi 11:07am Oct 18
Daca ne ingrijim de sanatatea fizica atunci este firesc sa ne ingrijim si de santatea mentala. In orice tara serviciile de sanatate mentala costa. Psihoterapeutii muncesc ani de zile pentru a deveni psihoterapeuti (si de fapt toata viata). Formarile si analiza noastra personala costa. De fapt psihoterapia poate face ca omul respectiv sa aiba o viata mai buna din toate punctele de vedere. E o investitie care se observa in viata de zi cu zi. Ce e gratis de multe ori e nevalorizat.

Nicoleta Stancu 12:05pm Oct 18
Trebuie perceputa o taxa si pentru ca psihoterapeutul investeste foarte mult in formarea lui.Dupa facultate,formarea in psihoterapie dureaza 4 ani,formare pe care o platesti,si nu este o taxa mica.Apoi mai ai 100 de ore de terapie individuala,apoi alta suta de ore de supervizare,ore pe care le platesti.
Un alt aspect este cel legat de implicarea clientului,faptul ca trebuie sa dea o suma de bani la fiecare sedinta,o suma semnificativa pentru el il face sa ”lucreze”,sa fie mai implicat.

Psiholog Focsani 6:59pm Oct 18
Ce este gratis intr-adevar nu este pretuit asa cum ar trebui, desi in mod paradoxal ar trebui ca cel care primeste ajutorul sa se implice la capacitate maxima. Nu este asa. Si asta o spun din proprie experienta. Cat despre serviciile medicale acordate in urgenta, ar trebui sa stiti ca si acestea se platesc. Cel care presteaza actul medical este intotdeauna retribuit. Psihoterapeutul este si el om, cu nevoi si familie …si cu multi bani investiti in formarea sa ca profesionist.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile