consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Trec in clasa a 8 a si sunt intr-o perioada dificila. Anxietatea si depresia sunt intalnite in viata mea din cauza faptului ca nu prea am prieteni. La scoala totul a fost in regula pana acum cateva luni, cand s-a intamplat un eveniment.

Terapeuti RO 8:32am Aug 21
Mesaj:
Buna ziua,
Trec in clasa a 8 a si trec printr-o perioada dificila .Anxietatea si depresia sunt intalnite in viata mea datorita faptului ca nu prea am prieteni si ca la scoala pana acum cateva luni totul era in regula pana prin aprilie cand s-a intamplat un eveniment si cum suntem 12 fete in clasa toate s-au separat in grupuri iar eu ma intelegeam cu toate si cand mergeam undeva in afara scolii mereu ma invitau acum ajunsesem sa nu fiu invitata niciunde ba chiar de fata cu mine vorbeau despre unde mergeau fara sa ma invita pana intr-o vineri la o petrecere cand au fugit de mine in mall ca sa nu merg cu ele .Vara aceasta am inceput sa ma inteleg cu o fata din clasa dar ea probabil cand va incepe scoala va vorbii doar cu ele . Sau cand sa ziceam vreau sa merg cu una dintre fete la mall ma apuca un sentiment de groaza si o greata insuportabila .Nu stiu ce sa fac si cum sa trec peste asta.

Botezat-Antonescu Radu Andrei 9:47am Aug 21
mergi la consilierul scolar si sigur o sa te ajute sa te adaptezi mai bine situatiei

Cristina Cristea 10:08am Aug 21
Poate ar trebui sa te detasezi de problema , prin a incepe sa mergi singura la plimbare sau cu prieteni din afara scolii . Daca vor vedea ca nu-ti pasa si esti chiar multumita asa , poate se vor razgandi in privinta ta . Sigur va aparea , la un moment dat , o prietena si pentru tine . Ai timp . Apoi , vorbeste cu parintii sau cu psihologul scolii . Poate ca te lasi prea afectata de aceste lucruri , nu uita ca esti la varsta faci din orice un capat de tara . Noroc !

Neli Pena 10:32am Aug 21
Draga mea, de unde sti ca ai anxietate si depresie? Sau cineva din familie a fost dignosticat astfel? Daca nu, atunci problema ta este una de aderare la un grup care nu te doreste. Este o problema specifica varstei, dar faptul ca niste persoane nu te vor in grupul lor nu reprezinta o catastrofa. Adolescentii in general doresc relatii cu persoane de aceeasi varsta, pentru ca este perioada in care se doreste castigarea prestigiului in plan social. Iti sugerez sa faci un exercitiu de imaginatie, si sa-ti inchipui ca viata ta este un club in care se intra pe baza de invitatie pe care doar tu o dai. Gandeste-te bine cui dai invitatie in clubul tau. Ai de ales intre oameni superficiali carora nu le pasa decat daca esti in trend, si cei carora le pasa de tine cu adevarat, de sentimentele si preocuparile tale. Fii optimista si foarte atenta la alegerile pe care le faci in privinta prietenilor.Succes!

Carmen Caramlau 5:57pm Aug 21
Imi pari a fi foarte matura pentru varsta ta, deci e normal sa nu aiba ce vorbi cu tine acele fete: sunt sub nivelul tau! Nu ai prietene? Fa-ti prieteni! Sa vezi ce-or sa inceapa sa roiasca fetele in jurul tau, cerandu-ti sa-ti influentezi un prieten sau altul, in favoarea lor!


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile