consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Eu si partenerul meu suntem foarte diferiti; el este o persoana introvertita, iar eu sunt extrovertita.

Terapeuti RO 8:49am May 21
Mesaj:
Eu si partenerul meu suntem foarte diferiti,mai precis, el este o persoana introvertita,iar eu sunt extrovertita. In ultimul timp pot spune ca am trecut printr-o perioada mai dificila, in care am simtit nevoia de sprijin, suport moral, motivare. El este genul de persoana care se interiorizeaza si prefera sa se gandeasca singur la o rezolvare, mie mi-ar placea sa comunic, sa dezbat si sa cantaresc lucrurile impreuna cu el pentru a gasi o solutie. Am incercat sa discut cu el, i-am comunicat opiniile mele si posibile solutii, insa el nu doreste sa vorbeasca cu mine deloc, nu schiteaza niciun gest ca si cum as incerca sa vorbesc singura. Din aceasta cauza uneori am recurs la "a presupune" ce gandeste sau ce crede, insa acest lucru cred ca a inrautatit situatia deoarece de fiecare data afirma ca "nu stau lucrurile" asa cum cred eu (desi nu mi spune parerea lui).As dori sa stiu cum as putea rezolva aceasta problema de comunicare intre noi fiindca din cauza acestui fapt am inceput
sa ma simt singura, iar lipsa de afectiune ma afecteaza foarte mult.
Nu suntem casatoriti si nu avem copii.
In viata sexuala pot spune ca eu sunt cea care preia initiativa, insa in multe momente sunt refuzata, lucru care ma face sa ma simt nedorita si in acelasi timp penibil.
Astept raspuns. Va multumesc!

Botezat Radu 8:54am May 21
ideal ar fi sa mergeti la un terapeut de cuplu, care sa faciliteze comunicarea pe care (nu) o aveti cu partenerul Dvs. De asemenea ati putea incerca sa ii recomunicati importanta relatiei (partenerului) si ca poate este vremea sa revizitati acest parteneriat. Nu toate relatiile TREBUIE sa functioneze. Succes!

Gabriela Andrei 9:28am May 21
Din cate povestiti, inteleg ca sunteti intr-o etapa in care constientizati diferentele dintre dumneavoastra si partenerul dumneavoastra la nivelul temperamentului, nevoilor, stilului de comunicare. As spune ca este o etapa fireasca in evolutia unui cuplu si fara aparitia ei este imposibil ca un cuplu sa dureze. Cu siguranta a existat si o etapa in care aparent nevoile, dorintele, preferintele dumneavoastra au coincis si parea ca va sunteti atat de similari. Acum depinde de dumneavoastra (de ambii parteneri) sa concilieze diferentele dintre ei, sa construiasca o relatie pe baza acestora, dar mai ales a sentimentelor si a valorilor comune. Incercati sa reflectati asupra a ce anume v-a adus impreuna si ce anume va tine in relatie si cu siguranta veti gasi o cale de a ajunge la partenerul dumneavoastra. Mult succes!

Oltean Loredana 9:32am May 21
De fapt, la ce intrebare asteptati raspuns? Din ceea ce spuneti, nemultumirea ar fi cam pe toate planurile, iar o intrebare concreta nu aveti. Depinde ce va doriti dv. Nu sunteti casatoriti, nu aveti copii, nu va intelegeti, nu comunicati, sunteti firi total opuse, viata sexuala mai mult nu este decat este…. Ce va doriti? Credeti ca el ar putea fi schimbat? De cat timp dureaza faza asta pe care o descrieti? El a fost mereu asa? Este sumara descrierea, ar fi multe de discutat aici. Nu spuneti de cat timp sunteti impreuna, de cand nu mai reusiti sa ajungeti la un numitor comun, etc.

Daniela Monica Guzu-psiholog 11:03am May 21
Intrebare de baraj….ce anume te-a atras si inca te atrage la el? Te aspect al vietii tale iti implineste?

Carmen Caramlau 6:11pm May 21
Aveti atatea semnale ca relatia nu merge bine, in ciuda eforturilor dumneavoastra. Uneori trebuie acceptat si mers mai departe. Renuntati sa luati initiativa si predati-i stafeta pentru un timp bine definit. Daca va doreste, va face ce trebuie. Numai bine!


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile