consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Sunt eleva la o scoala din Craiova, in clasa a 12-a si am probleme cu diriga. Se ia de mine, ma jigneste, ma face sa ma simt prost in fata clasei. Imi vorbeste urat, tipa, ma imita, isi da ochii peste cap.

Terapeuti RO 8:27am Nov 7
Mesaj:
Buna seara. Nu stiu cum sa incep dar…Eu sunt eleva la o scoala din Craiova. In clasa a 12-a. Am probleme cu diriga. Ma traumatizeaza intr-un cuvant, dansa preda biologia. Pentru mine ora de biologie a devenit un adevarat cosmar. Intot deauna se ia de mine…ma jigneste, ma face sa ma simt prost in fata clasei.
Nu stiu cat voi mai suporta asta…Chiar daca are sau nu motiv dansa se ia de mine…Imi vorbeste urat, tipa, ma imita, isi da ochii peste cap…Ma obliga chiar sa vin la banchet. Nu stiu ce sa mai fac. Daca nu ar fi materie pt bac i-as evita orele. Oricum nu inteleg nimic din ce preda. Odata mi s-a facut rau la ora dansei si tot la fel, imi vorbea urat, ma lua la misto. Nu stiu daca ma puteti ajuta. Un sfat ar fi binevenit de la oricine. Multumesc anticipat!

Botezat-Antonescu Radu Andrei 9:38am Nov 7
cel mai simplu este sa le spui parintilor tai ce se intampla, dupa care sa o inregistrezi audio sau video (preferabil) dupa care, cu sprijinul parintilor, o reclami si dai in judecata. Abuzurile de acest gen nu trebuiesc tolerate; in afara de a-ti face un bine personal… gandeste-te ca sigur o sa faci si altora. Succes! ;)

Gerard Stroe 10:24am Nov 7
Poti vorbi si cu consilierul scolar daca exista. De asemenea e important sa ceri ajutorul parintilor.

Mar Dum 1:24pm Nov 8
Cel mai bine ar fi sa ai acoperire cu probe audio-video din care vei oferi pofesoarei o copie, motivul declarat fiind acela ca nu doresti ca altcineva sa stie, inclusiv parintii, sau vreuna dintre voi sa sufere sau sa fie penalizata. Pregateste spiciul dinainte si fi de o discretie maxima inclusiv cu prietenele. Daca profesoara nu este destul de inteleapta poti urma linistita celelalte cai descrise mai sus , inclusiv transferul la o clasa in care acesta "profesoara" nu preda.

Clau Anki 1:46pm Nov 8
Pare a fi vorba despre un abuz emotional… Ai nevoie de sustinre. Uite cine te poate sustine (in ordinea data): parintii, psihologul scolar, conducerea scolii, inspectoratul scolar, presa, politia, instanta. Daca nu esti majora, parintii pot depune mai multe plangeri scrise, la mai multe institutii. Cu siguranta ca o sanctiune va primi de undeva acest cadru didactic. Si nu te lasa intimidata de diriga si de amenintarile ei, sau ca te are la mana cu ceva comportamente indezirabile din partea ta. Chiar daca ai avut acest tip de comportamente, poti sa le recunosti cu sinceritate si sa aduci drept argument sau chiar scuza pentru ele varsta ta si autoreglarea emotionala insuficient dezvoltata. Diriga nu are aceste scuze; tu ai dreptul natural sa nu fii matura, insa ea… ea are datoria sa te pregateasca pentru viata, sa te lanseze pe piata muncii, etc. Inainte de a fi profesor de biologie, este pedagog si inainte de a fi pedagog este un adult. Deci, problema este la ea, independent de cat de mult o scoti din minti tu. Poate i-ar prinde bine un modul de dezvoltare personala macar, dar si o sanctiune zdravana. Iti doresc muuuult curaj, dar si incredere si asteptari realiste din partea parintilor. Cine sa te apere daca nu in primul rand ei?!


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile