implant dentar fast and fixed

Login

Cursuri de balneofizioterapie | Kinetoterapie | Masaj terapeutic

Cursuri gratuite

Sfatul terapeutului

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimatSotul meu incearca sa ma controleze din ce in ce mai mult din toate punctele de vedere, dar mai ales in privinta banilor. El coordoneaza bugetul familiei. Amandoi aducem cam aceeasi suma lunar.

Terapeuti RO 8:50am Sep 1
Mesaj:
Buna ziua! Sunt casatorita de 5 ani (relatia cu sotul meu existand de vreo 11 ani) si avem o fetita de 2 ani si 4 luni. De la inceput am locuit cu mama mea deoarece casa noastra este in constructie. Eu merg la serviciu ( defapt am doua servicii) in timp ce mama are grija de copil.
Problema mea este urmatoarea: am senzatia de vreo3-4ani ca sotul meu incearca sa ma controleze din ce in ce mai mult din toate punctele de vedere, dar mai ales in privinta banilor. El coordoneaza bugetul familiei. Precizez ca amnadoi aducem cam aceeasi suma lunar. De obicei el face cumparatuile pt casa. Cand merg si eu la cumparaturi stramba din nas orice as vrea sa cumpar pentru mine sau pentru copil, in afara de mancare. Uneori, daca suntem impreuna cu cineva, ma simt jenata…
Soacra mea imi face tot timpul cadouri (imbracaminte, incaltaminte) si am in sifonier aproape 80% din garderoba cumparata de ea. La fel si fiica mea. Cred ca ea il influenteaza foarte mult pe sotul meu si cumparandu-mi aceste lucruri vrea sa ii arate ca de fapt ne iubeste. Pur si simplu imi doresc sa fiu stapana pe banii mei! Pe viata mea! Simt ca nu mai pot trai asa!
Stiu ca am gresit, dar nu stiu cand, cum si ce anume. Desi imi iubesc sotul, nu vreau viata asta! Ce sa fac? Cum sa fac sa ies din asta? Parca imi pierd respectul fata de mine insami…

Botezat-Antonescu Radu Andrei 9:03am Sep 1
pare a fi o pb de cuplu si cel mai sanatos este sa o rezolvati in cuplu. Gasii un psihoterapeut de cuplu si angajati-va la un nr de sedinte pt a rezolva acest conflict, macar de dragul fetitei Dvs. Succes!

Cristina Cristea 9:09am Sep 1
Puteti vorbi cu sotul ,sa-i explicati ce va deranjeaza si sa-i spuneti ca, de acum inainte, dvs faceti cumparaturi pentru copil,ca aveti dreptul sa va cumparati ce doriti. Soacrei la fel. Daca va ajuta, terapie de cuplu.

Aniela Lucian 3:12pm Sep 1
Nu mai puneti banii la comun, si fiecare sa-si gestioneze propriii bani. In cazul cumparaturilor comune MAJORE ale gospodariei (frigider, TV, aragaz, masina de spalat, mobilier etc.) discutati mai intii bugetul necesar, apoi puneti fiecare o anumita suma pentru a cumpara ceea ce ati decis IMPREUNA (adica, doar daca ambii sunteti de acord. Altfel, nu puneti nici un ban! – Accentul este pe respectarea responsabila a opiniei celuilalt, oricare ar fi aceasta, chiar daca difera de a ta.- In cazul ca vreunul din voi – oricare – decide ca vrea, totusi, sa cumpere acel lucru la care celalalt nu contribuie, atunci sa puna doar propriii sai bani.) – Metoda aceasta a functionat excelent la parintii mei, care au fost casatoriti mai mult de 55 ani, si niciodata nu s-au certat din aceasta cauza. Stiu, nu se poate compara o situatie cu alta, dar, in caz ca aveti ambii o sursa de venituri, aceasta metoda functioneaza. – E vorba ca fiecare sa fie responsabil pentru bugetul sau, NU sa impuna o parere -care, de multe ori, este nepotrivita.. – celuilalt. – Scuze ca am dat direct solutia (stiu ca pe acest forum ar trebui doar sa va pun "contraintrebari", nu sa va spun si solutia…:) – Succes! "Rebeliunea" aceasta nu va fi usor de impus familiei (sotului, soacrei), dar, desigur, ei vor avea motivele lor de ce sa doreasca sa va tina sub control.

Carmen Caramlau 7:11pm Sep 1
Refuzati "cadourile" (nu va controleaza numai garderoba ci si la nivel energetic, aveti grija) si calculati la banut ce cheltuieli face sotul dvs versus dvs si copilul dvs. Tineti contul vreo doua luni, discret, apoi prezentati-i sotului situatia si preluati bugetul familiei sau gestionati banii separat. Daca nu faceti nimic acum, veti ajunge batrana, fara un ban in buzunar si fara vreun drept. Cunosc o persoana de acest fel si o privesc cu mila, dar si-a ales singura aceasta viata. I-a fost mai comod o vreme, apoi nu a mai avut curaj sa mai zica ceva. Traieste intr-o saracie lucie, nu are strictul necesar pentru o femeie, nu a fost niciodata la un film, la coafor, nu si-a cumparat niciodata singura haine, nici macar un dres, nu a gustat o inghetata, nu iese din casa, pentru ca nici asta nu are voie. Este trist, practic si-a vandut viata pe nimic. Dar, inca o data, a fost alegerea ei si este in continuare. Nici prin cap nu-i trece sa mai schimbe ceva. Intotdeauna, cand aveti o problema de care va temeti, imaginati-va consecintele atitudinii dvs ingaduitoare peste ani si ani. Va veti ingrozi si veti gasi taria de a schimba ceva, cu rabdare si intelepciune.
Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19362 raspunsuri primite pentru 4122 intrebari
Vezi toate intrebarile