consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Tatal meu a decedat cand aveam 3 luni. Mama s-a apucat de bauturi alcoolice, a murit de inima, iar eu am inceput sa caut afectiune peste tot, mai ales in barbati. Pana la 25 de ani am fost grasuta, cu acnee si nu m-a placut niciun baiat. Apoi am slabit, dar sunt tot singura.

Terapeuti.ro 7:36am Dec 18
Mesaj anonim de pe www.terapeuti.ro:

Bună ziua. Am crescut intr-o familie fara tata, el decedand cand aveam 3 luni. Mama s-a apucat de bauturi alcolice si a continuat-o asa timp de 25 de ani pana a murit de inima. De la 13 ani pana la 25 cand a murit mama, am fost grasuta, cu acnee etc si din aceasta cauza nu m-a placut niciun baiat, nu m-a invitat nici unul sa ies cu el etc. Nu ca as fi avut nevoie dar totusi. Dupa ce a murit mama, am slabit foarte tare, si dintr-o data am devenit atractiva. Toti ma admira si ma complimenteaza dar ironic acum ma considera femeie fatala si cred ca sunt intimidati si nu ma invita nicaieri. Ce ironie! Am cunoscut prima mea iubire la 25 de ani dar nu a rezistat pentru ca eu nu stiam sa sarut si nici el nu a avut rabdare sa ma învețe. Probabil nu vroia o relatie serioasa. Si apoi au urmat 3 tipi, am vorbit pe net o perioada (pentru ca in orasul asta mic in niciun caz nu sunt tipide varsta mea sau daca sunt, nu avem nimic in comun) dar cand ne-am vazut, ei nu simteau ce simt eu pentru fiecare din ei. Mi-e ciuda ca de cand a murit mama caut afectiune peste tot mai ales in barbati. Mereu ma atasez de oricine imi ofera afectiune. Am 28 de ani si inca sunt virgina si nu mi-e rusine, pentru ca am vrut o relatie serioasa, am vrut sa am parte de iubirea aia care o au toti, ținut de mana, flori, cineva sa ii pese. Am eu standarde prea mari? De ce mereu sunt singura? Mai mult de cand a murit mama, totul mi se pare relativ si nu mai gasesc niciun motiv sa merg mai departe.


Botezat-Antonescu Radu 8:10am Dec 18
eu inteleg ca te simti singura si drept urmare cauti afectiunea partenerilor tai. Nu mi se pare nimic ‘ciudat’… ba chiar foarte natural avand in vedere viata ta. Daca orasul in care locuiesti este limitat (din orice punct de vedere), poate ar fi o idee sa iti faci viata in altul cu orizonturi mai largi? Sunt sigur ca, daca iti urmezi drumul fie el mai ‘selectiv’, fie mai precaut, o sa gasesti un partener care sa iti intoarca afectiunea si o sa fie alaturi de tine asa cum o sa va doriti amandoi. Curaj si succes! ;)

Lia Oltean 8:24am Dec 18
Îmi pare rău să aud de evenimentele nefericite din viața ta. Este într-adevăr greu să treci peste decesul părinților și peste schimbări radicale, atât fizice, cât și psihice. Îți recomand să investighezi propriile nevoi și standarde legate de o relație și de unde au apărut ele, precum și vulnerabilitățile pe care le ai. Clarifică-ți ceea ce îți dorești, unde vrei să ajungi și care sunt pașii necesari pentru a ajunge acolo (și pe planul relațiilor, dar și pe plan personal, fiindcă menționezi că nu găsești un motiv să mergi mai departe – caută-l!). Fără a avea o direcție, putem pluti în derivă la nesfârșit, simțindu-ne neîmpliniți, fără să știm de ce. În funcție de ceea ce descoperi, vei înțelege care sunt consecințele (de exemplu, dacă ai standarde foarte înalte – ceea ce nu este rău – una dintre consecințe este că poate găsirea partenerului potrivit va dura mai mult) și asumăți-le, adaptează-te din punct de vedere emoțional la ele. Poți face asta alături de un terapeut. Tot alături de el poți investiga într-un proces de rezolvare de probleme, posibilele soluții și lua o decizie în acest sens.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile