Login

Balneofizioterapie | Kinetoterapie | Masaj terapeutic

Cursuri gratuite

Sfatul terapeutului

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimatPrietenul meu e ortodox pe stil vechi si el face Craciunul pe 6 ianuarie. E foarte credincios de felul sau, posturile le tine cu sfintenie, iar eu… deloc.

Terapeuti RO 9:06am Dec 16
Mesaj:
Buna ziua! Am 18 ani as vrea sa ma sfatuiti in legatura cu o situatie care-mi da batai de cap.Eu si prietenul meu(19ani) avem un an impreuna,el e ortodox pe stil vechi iar eu pe nou.Calendarul e decalat cu 13 zile,el face Craciunul pe 6 ianuarie. El e foarte credincios de felul sau,posturile le tine cu sfintenie,iar eu..deloc.Apare problema in care el doreste sa tina post trupesc, eu avand alta mentalitate acest lucru ma face sa ma simt respinsa.De asemenea,cand eu am revelionul si mananc de frupt si dansez,el tine post si se abtine de la toate…si astfel cand suntem la o petrecere ..ma simt singura.E foarte rigid si nu ar accepta sa "lase"postul macar o zi,daca i-as propune ne-am certa,s-ar enerva.Am avut cateva discutii pe problema asta,spune ca vreau sa-l trag din a fi credincios,el asa a fost crescut de mic.Nu mai stiu ce sa fac,il iubesc foarte mult,are multe calitati pe care rar le-am vazut la alti baieti dar simt ca nu pot sa accept situatia aceasta.O relatie implica multe compromisuri..am inteles ca trebuie sa tina post alimentar si trupesc,ma abtin de la "poftele"trupesti,am inteles ca duminica dimineata e ocupat ca e la biserica…dar simt ca numai eu trebuie sa fac compromisuri..el in lelatura cu asta nu ar face niciunul (de exemplu sa se abata de la post macar de craciunul meu si de revelion,sa mancam impreuna in familie..)pentru ca ar insemna sa"se ia de mana cu…dracul ".Va rog sa ma sfatuiti! Multumesc!

Doctorul Terapii Complementare 9:15am Dec 16
Sugerează-i să meargă la teologie pastorală sau pedagogică, unde va învăța că biserica ortodoxă dă dezlegări în timpul posturilor. Nu ceea ce intră în gură spurcă pe om zicea domnul Iisus.

Oana Bodor 1:08pm Dec 16
Si uite asa… credinta dogmatica face viata oamenilor in iad, (in numele lui D-zeu) aici, pe pamant! Din pacate, nu prea ai ce face in situatia asta, convingerile lui sunt prea adanc inradacinate, sunt sanse minime ca sa se schimbe. Dar asta nu e un motiv sa renunti tu la viata ta, numai ca el sa stea departe de ispita. Si daca "relatia implica compromisuri", asta e valabil si pentru el. Cu alte cuvinte, el alege sa-si pastreze religia si obiceiurile aferente, in timp ce tu ai dreptul sa petreci cu familia si cu prietenii sarbatorile conform credintei tale. Compromisul corect ar fi sa petreceti sarbatorile crestine separat, intelegand fiecare ce e important pentru celalalt, si tu te vei "sacrifica" sa mai petreci o data si cu el. Nu ai nici un motiv sa-ti "pedepsesti" familia si prietenii, stand in post si rugaciune impreuna cu el in conditiile in care tu nu crezi in acele lucruri (adica te pedepsesti si pe tine insati). Asta nu e o dovada de iubire. Mai mult, e o dovada de egoism din partea lui sa iti ceara acest sacrificiu. Negocierea compromisului ar trebui sa conduca spre varianta in care fiecare castiga ceva din el, nu numai unul. Succes, si Sarbatori fericite!

Daniela-Monica Guzu 2:14pm Dec 16
O relatie armonioasa implica o compatibilitate f buna pe diferite planuri: material, sexual, social, afectiv, intelectual si spiritual. In cazul vostru ultimul plan va da batai de cap. Ce faceai daca prietenul tau era de religie catolica sau budist. Ii schimbai sistemul de credinte spirituale? Nimeni nu are dreptul de a cere acest lucru. Cele doua viziune spirituale doar se pot impleti in asa fel incat sa nu afecteze buna armonie a cuplului. De exemplu: el participa la masa de Craciun alaturi de ea si mananca mancare de post. Este chiar o forma de respect al iubitei gatind mancare de post special pentru el, iar el o respecta participand la sarbatoarea ei.

Daniela-Monica Guzu 2:18pm Dec 16
Daca cele 2 viziuni spirituale nu sunt compatibile si nu pot realiza o frumoasa imbinare a lor, atunci afecteaza puternic cuplul. Oricum tineti cont ca exista un singur DUMNEZEU imbracat in mai multe forme. Care forma e cea corecta? EXACT Cea care ti se potriveste.
Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19365 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari
Vezi toate intrebarile