consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Parintii mei au fost plecati in Italia de cand eu eram mic copil. Tatal meu a plecat cand avem cateva luni si venea acasa doar in concediu, iar mama mea a plecat cand aveam 8 ani si s-a intors cand am terminat scoala generala si am inceput liceul.

Terapeuti RO 7:19am Sep 12
Mesaj:
Buna ziua! numele meu este Monica , am 21 de ani . Parintii mei au fost plecati in Italia de cand eu eram mic copil. Tatal meu a plecat cand avem cateva luni si venea acasa doar in concediu iar mama mea a plecat cand aveam 8 ani si s-a intors cand am terminat scoala generala si am incepul liceul. Relatia mea cu tatal meu mereu a fost una rece , mereu el l-a preferat pe fratele meu mai mic , mereu cand pleca pe undeva pe el il lua iar eu ramaneam casa , asta poate se intampla datorita relatiei tata-fiu. Datorita faptului ca mama nu gasea de munca a devenit asistent maternal , si i-a dat in plasament 3 copii . Fratele meu e plecat in Anglia , iar tatal meu ii prefera mai mult pe ei . Mai multa atentie le acorda lor , e normal sa simt invidie? Chiar daca mama imi acorda atentie cat pentru 2 parinti. Tin sa mentionez ca am invatat la unul dintre cele mai bune licee din oras , am luat bacalaureatul in prima sesiune , permisul de conducere l-am luat la prima incercare , iar el nu a fost mandru pt reusitele mele. Simt nevoia de atentie din partea lui , chiar daca fratele tatalui si bunicul meu ca i-a tinu locul, dar nu e de ajuns. Pana acum nu dadeam atnetie . Atunci cand merg la prietenele mele si vad cum tati lor le cocolosesc un val de tirstete ma cuprinde. Iarna trecuta am avut o discutie in contradictoriu si i-am reprosat aceste lucruri ( ca nu a fost mandru de mine niciodata si ca mai mult il iubeste pe fratele meu ) Iar de atunci (decembrie- septembrie ) pana acum el nu vorbeste cu mine. Am nevoie de un sfat, o indrumare. Va multumesc mult pentru timpul acordat ,

Botezat-Antonescu Radu Andrei 7:38am Sep 12
ce inteleg este ca te simti neglijata, cel putin afectiv, de tatal tau si ca vrei sa stii daca este normal ceea ce simti. Daca tu simti ca nu este ok, atunci eu nu pot decat sa iti spun ca realitatea este aceea pe care o simti si ca poti avea incredere in sentimentele tale. Poate ca ai putea sa mai insisti cu discutii in ceea ce il priveste pe tatal tau, sau poate gasesti niste aliati (bunicul, unchiul, etc) impreuna cu care sa faci o discutie constructiva. Ma gandesc ca si tatal tau are o suferinta, asa cum ai si tu, iar noi barbatii (chiar daca suna sexist :) ) ne gestiom foarte greu emotiile mai ales daca sunt unele puternice, cum sunt relatia tata-fiica (mai puternica decat cea tata-fiu). Poti cere si ajutorul un psihoterapeut daca te simti pregatita sa explorezi in profunzime aceasta perioada a ta. Succes! ;)


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile