consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Mama mea s-a sinucis in timp ce se afla la mine, in Italia, iar tatal meu, care este alcoolic, ma face pe mine vinovata.

Terapeuti RO 6:55am Oct 23
Mesaj:
Buna seara,problema mea este deosebit de gravă …dar ce este mai greu e faptul ca îmi dau seama ca am probleme de comportament si nu reușesc sa le controlez.Totul pleacă de la faptul ca mama mea s-a sinucis in urma cu 18luni si m-a simt vinovata pentru ca acest lucru s-a întâmplat in timp ce mama se afla la mine in Italia.
Tatăl meu este alcoolic ,dar el nu recunoaște ,si după ce s-a întâmplat nenorocirea el m-a susținut dar acum a început sa m-a facă sa m-a simt vinovata,e vina mea ca mama a murit pt. Ca eu trebuia sa o trimit in țara.El susține ca in România nu ar fi procedat așa deoarece ii era prea Rușine de ce o sa spună lumea,așa spune tatăl meu!!!!!
Eu de atunci am probleme nu prea dorm noaptea,m-a enervez f repede,nu reușesc sa m-a concertez asupra lucrurilor,nu reușesc sa accept ceea ce s-a întâmplat….
Ce trebuie sa fac?cum trebuie sa procedez sa pot depăși momentele aste grele?cum trebuie sa m-a comport cu tatăl meu?ce tratament pot urma?

Cristina Cristea 7:06am Oct 23
Primul lucru pe care trebuie sa il faceti este sa renuntati sa va invinovatiti. Nu sunteti stapana pe reactiile celor din jur, nu aveti puteri sa influentati deciziile altora. Cine comite un gest sau altul este , pe deplin, responsabil pentru el. Vorbiti cu un psiholog daca simtiti nevoia. Sanatate!

Botezat-Antonescu Radu Andrei 7:35am Oct 23
cel mai bine ar fi sa discutati cu un psihoterapeut… va poate ajuta sa va lamuriti mai bine toate aceste dileme. Succes!

Mar Dum 1:41pm Oct 24
Intr-un manual de psihiatriede se avansa media de 12-13 incercari nereusite de sinucidere inainte de cea finala. Trageti singur concluzia asupra vinovatului si finalului, indiferent daca mama ar fi venit sau nu la dumneavoastra.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile
Implant fast & fixed Dental Premier