consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

M-am despartit recent de prietenul meu. Este bine sa imi ocup timpul cu altceva, sa ma prefac ca acel baiat nici nu a existat sau ar trebui sa imi traiesc doliul, momentele de tristete?

Terapeuti RO 12:35pm Oct 31
Mesaj:
Buna. Sunt M. si in ultima perioada trec printr-o stare mai grea. M-am despartit de prietenul meu in urma cu doua saptamani. Am fost foarte trista si m-am izolat de toti in primele zile apoi m-am gandit ca e mai bine sa trec peste si sa imi ocup mintea cu alte lucruri. Acum sunt vesela insa am momente cand amintirea acelor evenimente imi revine si pentru un timp si ma simt trista, nostalgica, plang. Intrebarea mea este daca este normal ceea ce fac. Este bine sa imi ocup timpul cu altceva, sa ma prefac ca acel baiat nici nu a existat sau ar trebui sa imi traiesc doliul, momentele de tristete? O noua relatie ar fi potrivita in acest moment?
Multumesc!

Terapeut Masaj 1:53pm Oct 31
Este firesc sa fiți trista după o despartire, doar nu sunteti robot. O noua RELatie e recomandata imediat,doar daca ați învățat ceva din fosta ,v-ați maturizat si ați înțeles ce greșeli au fost in ea pt a nu le mai repeta.

Clau Anki 2:02pm Oct 31
Doliul se termina cu faza de acceptare. Nu stiu daca tu ai apucat in cele doua saptamani sa treci print toate cele 5 faze care se incheie cu acceptarea. Daca da, atunci sigur ca e momentul sa mergi mai departe. Daca nu, atunci traieste-ti doliul, dar asta nu inseamna ca trebuie sa te izolezi si sa nu mai faci nimic. A-ti ocupa mintea cu alte lucruri e util si recomandabil, in faza in care te afli momentan; e un mecanism de aparare: fuga de situatie este o faza a doliului, adica negarea. Este o faza normala, daca nu se preluneste. Deci e normal ceea ce faci si ceea ce simti. In concluzie, ca sa-ti raspund la intrebare, este bine ceea ce faci. Insa pretentia ta de a te preface ca acel baiat nu a existat, e putin cam nerezonabila, pentru ca asta inseamna sa-ti negi o parte din viata ta, care nu poate fi nici uitata si nici stearsa cu buretele; realitatea iti arata clar ca acea parte a existat. A o uita realmente, este foarte dificil daca nu chiar imposibil in conditii normale, si fara anumite leziuni cerebrale. Daca o noua relatie ar fi potrivita in acest moment… ar fi potrivita mai degraba in momentul in care te vindeci, altminteri, iti duci simptomul in acea relatie. Vindecarea vine odata cu acceptarea pe toate planurile, nu doar fizic si conitiv, ci si la nivel emotional (ceea ce ar insemna ca emotiile de tipul furiei sau deprimarii si plansul nu ar mai exista). Din relatarea ta am subinteles ca nu ai ajuns inca in acea etapa a doliului. Iti doresc zile senine!


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile