consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

As vrea sa-mi pot face ordine in viata…, traiesc pastrand doar aparentele une familii normale.

Terapeuti RO 9:08am Jun 23
Mesaj:
Buna ziua !
Imi fac curaj si incep… de fapt nici nu stiu de unde sa incep.
Ma numesc Loredana si am 41 de ani impliniti am o fetita in anul 2 la pedagogie.
As vrea sa-mi pot face ordine in viata , viata mea de familie s-a destramat de mult cred ca acum 7 ani si traiesc asa pastrand doar aparentele une familii normale. E greu e foarte greu sa mai p[ot rezista asa inca un an pana imi termina fata studiile
Viata mea de cuplu si de familie s-a terminat de mult mi-a fost teama ca atunci cand voi divorta , el sotul meu nu va mai participa la sustinerea financiara a fetitei noastre. As vrea sa pot merge pana la capat cu ideea divortului si sa-mi pot construi si eu o viata fericita . Fiid legata de acest barbat pentru care nu mai simt absolut nimic dar, ii jac menaj zi de zi , nu pot nu reusesc sa-mi gasesc resursele necesare pt a actiona , din teama de a nu-i face rau fetitei . Toata viata lui a stiut doar sa ne exploateze, pe mine si pe fetita si ne-a terorizat psihic .

Doina Zamfirescu 12:36pm Jun 23
Ati facut deja un pas important: DORITI sa faceti ordine in viata dvs. Pasul urmator ar putea fi sa apelati la un psihoterapeut pentru a incepe sa faceti acest lucru.

Constantina Puicu Mediator 4:49pm Jun 23
Folositi "anul"pentru a va proiecta noua viata. Unde veti locui, cum va veti intretine… Ganditi-va la alternativa unui divort amiabil…

Flor Costa 4:50pm Jun 23
Nu stiu care este relatia acolo, dar ati putea convoca un consiliu de familie in trei pentru a va expune nemultumirea. Cel mai bine este in trei, pentru a nu exista neclaritati, adica pentru ca apoi sotul sa-i transmita ceva fetei si dv altceva. In acest fel si fata va aprecia ca o tratati ca pe un adult si sta la masa tratativelor. E bine sa va structurati discursul, sa-l ganditi din nainte, sa aveti clar ce puncte vreti sa atingeti si sa nu uitati ceva important. Daca aveti emotii puneti-le pe hartie. Nu e nici o rusine sa stati cu hartia in fata. Despre fata, nu va faceti griji ca ii veti faceti rau, pentru ca dv si sotul sunteti modelul ei de familie si nimic nu poate fi mai rau ca model decat o femeie nefericita si acceptarea la nesfastit printr-un sacrificiu personal pt copil , un sot abuziv. Sotul trebuie sa inteleaga ca divortul de dv nu presupune si divortul de copil, pentru ca este un cu totul alt tip de relatie.
Nu va fie frica, nici nu stiti ce surprize puteti avea, iar daca ele vor fi rele, mai bine mai devreme decat mai tarziu.
Succes !


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile