consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

As vrea sa-mi pot face ordine in viata…, traiesc pastrand doar aparentele une familii normale. As vrea sa pot merge pana la capat cu ideea divortului.

Terapeuti RO 9:07am Jun 23
Mesaj:
Buna ziua !
Imi fac curaj si incep… de fapt nici nu stiu de unde sa incep.
Ma numesc Loredana si am 41 de ani impliniti am o fetita in anul 2 la pedagogie.
As vrea sa-mi pot face ordine in viata , viata mea de familie s-a destramat de mult cred ca acum 7 ani si traiesc asa pastrand doar aparentele une familii normale. E greu e foarte greu sa mai p[ot rezista asa inca un an pana imi termina fata studiile
Viata mea de cuplu si de familie s-a terminat de mult mi-a fost teama ca atunci cand voi divorta , el sotul meu nu va mai participa la sustinerea financiara a fetitei noastre. As vrea sa pot merge pana la capat cu ideea divortului si sa-mi pot construi si eu o viata fericita . Fiid legata de acest barbat pentru care nu mai simt absolut nimic dar, ii jac menaj zi de zi , nu pot nu reusesc sa-mi gasesc resursele necesare pt a actiona , din teama de a nu-i face rau fetitei . Toata viata lui a stiut doar sa ne exploateze, pe mine si pe fetita si ne-a terorizat psihic .

Botezat Radu 9:12am Jun 23
apelati la un psiholog/psihoterapeut care sa va ajute sa va puneti viata in ordine. Succes!

Carmen Caramlau 12:12pm Jun 23
De ce urgenta aceasta? Ati asteptat atatia ani si nu mai puteti astepta inca un an? Ce s-a intamplat si nu ne spuneti? S-ar putea sa fie cheia intelegerii acestei situatii. Daca aveti nevoie de ajutor, mergeti la terapie. Va va ajuta sa va planificati viata pe care v-o doriti si sa scapati de senzatia de panica ce va cuprinde cand se apropie momentul in care liantul familiei va disparea (sustinerea fetitei la facultate).

Adrian Isacianu 1:21pm Jun 23
Cum te-a exploatat toata viata lui pe tine si cum anume a exploatat-o pe fata? Cum anume te-a terorizat pe tine si cum a terorizat-o pe fetita?

Clau Anki 8:27pm Jun 23
Ordine in viata si resurse necesare pentru a implementa o actiune pe care o doresti, poti obtine cu ajutorul psihoterapiei. Dar fiica ta va avea nevoie de sustinere (chiar si financiara) si dupa ce isi va finaliza studiile. Aceasta sustinere o poate obtine mai usor din partea unor parinti linistiti care traiesc separati, decat din partea unor parinti tensionati care coabiteaza.

Trandafir Mioara 10:27am Jun 24
Loredana, fiica ta nu mai este o fetita, se va descurca intr-un fel sau altul.Daca dorinta ta de a-ti schimba viata este o dorinta voluntara cu siguranta vei gasi si resursele prin care o poti face.Curaj!

Oltean Loredana 10:07am Jun 25
Temerile dv vin din cauze diverse si multiple, dar pot fi si temeri fara fundament printre ele. Sesizez o mare teama de schimbare, printre altele, cautand scuze si motive pt care sa ramaneti pe loc. Fata dv e majora, e aproape un adult, nu cred ca daca veti avea o discutie deschisa si sincera cu ea nu ar intelege ceea ce trebuie sa inteleaga si nu v-ar sprijini in intentiile pe care le aveti. Va doriti o mare schimbare, fireasca, dar va legati de lucruri minore ca sa nu o faceti. Va temeti ca ramaneti singura, fara suport financiar, si altele, vorbiti de faptul ca i-ati face rau fetei…. ce rau ii puteti face mai mult decat s-o tineti langa asa un tata, care spuneti ca toata viata v-a terorizat? In ce fel ii puteti face rau, lipsind-o de un tata abuziv, exploatator, care o terorizeaza psihic? Unde ar fi raul, odata eliminat din viata voastra? Rau este faptul ca a suferit si a indurat pana acum tot ce ati spus, nu ca sotul dv ar iesi din viata dv. Asadar, fiti sincera fata de dv, sa va puteti constientiza temerile si motivele pt care inca indurati tot ceea ce indurati de atata vreme, nu mai folositi copilul drept scuza pt a nu actiona si a nu face ceea ce e de dorit sa faceti, atat pt dv cat si pt copilul dv. Succes!

Adrian Isacianu 10:38am Jun 25
Stimata doamna, fata d-voasta fiind la pedagogie sigur a invatat si stie sa construiasca planuri si strategii de a iesi dintr-o situatie conflictuala sau care ii creeaza un distres puternic si are toate resursele pentru a depasi astfel de praguri. Problema nu este ea ci d-voastra.

Adrian Isacianu 11:13am Jun 25
Si, daca ati rezistat sa traiti 7 ani sub teroare, aveti toate resursele sa mai rezistati 7, iar in aceasta perioada sa nu uitati ca dispuneti de libertatea de a alege. Cu responsabilitate, seninatate, demnitate si acceptand consecintele alegerilor facute. Se numeste maturitate.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19371 raspunsuri primite pentru 4124 intrebari | Vezi toate intrebarile
implant dentar fast and fixed