consiliere psihologica gratuita

Login

Cursuri de psihologie | NLP | Consiliere | Dezvoltare personală

Cursuri gratuite

Cursuri de balneofizioterapie | Kinetoterapie | Masaj terapeutic

Sfatul terapeutului

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Implant dentar Dental Premier

Implant dentar Dental PremierProbleme cu dantura? Implantul dentar este o piesa de titan, zirconiu sau alte materiale biocompatibile, care tine loc de radacina a dintelui, fiind cea mai buna metoda de a inlocui un dinte pierdut pentru obtinerea unui zambet perfect!

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Fetita mea are 5 anisori si i-a intrat in cap frica de a imbatrani. Ea stie ca daca omul imbatraneste, moare, si de aici sa inceput problema noastra.

Terapeuti RO 8:36am Oct 17
Mesaj:
Buna ziua,fetitza mea ere 5 anisori si ia intrat incap frica de a imbatrini. Ea stie ca daca omul imbatrineste atunci moare si de aici sa inceput problema noastra.Si se teme sa stee singura in casa chiar daca eu sunt in alta camera.Va rog sa-mi da-ti un sfat cum sa procedez.

Pisiologul De Serviciu 11:26pm Oct 17
Explicatii ca pentru a se face mare ca mami trebuie sa imbatraneasca si ca fratele ei(sau alt exemplu daca nu are frate mai mare) e mai batran decat ea iar dvs mai batrana decat el, iar batranetea(cea de care se teme ea, e foarte departe. Spunetii povesti frumoase cu batranei care fac si dreg.

Daniela Monica Guzu-psiholog 9:24am Oct 18
In spatele fricii de a imbatrini este frica de moarte. Dvs cum stati cu aceasta teama? Teama de moarte este cultivata de catre societate, media, familie. Impreuna cu pustoaica dvs. ve-ti invata ca moartea este o simpla trecere, o reintoarcere de unde am venit, vom schimba acest trup de carne cu unul de lumina. Spunetii povesti terapeutice pe acesta tema. Daca considerati ca va depaseste situatia mergeti impreuna la un psiholog pentru copii. Ve-ti avea mari surprize. :) )))))))))))))))))

Oana Bodor 2:43pm Oct 18
Cititi-i povesti, observati impreuna cu ea natura, ciclurile anotimpurilor si normalitatea vietii si a mortii. Spuneti-i ca inainte sa imbatraneasca si sa moara, omul, ca si natura, trebuie sa creasca, sa infloreasca, sa rodeasca… (sa gaseasca un sens al vietii) si ca viata ei abia a inceput, mai e muuuult pana la imbatranire. Faptul ca nu vrea sa stea singura in camera (la 5 ani e prea devreme sa o lasati singura in casa) are probabil legatura si cu sentimentul de nesiguranta. Copilul are nevoie sa se simta protejat si aproape de cei care il ingrijesc ca sa poata avea curajul sa exploreze lumea. Petreceti mai mult timp cu ea si aratati-i ca nici dvs nu va temeti de imbatranire, este doar o parte naturala a vietii :) Succes!

Mar Dum 8:32pm Oct 18
imi imaginez o punere in scena. Jucati-va putin cu ea asociind papusile cu personajele mama si copilul. Dumneavoastra copilul si ea mama. Fiti vesela, increzatoare, cantati, atunci cand mama pleaca de acasa. Daca s-a prins in joc si nu veti reactiona cum se asteapta este posbil sa va corecteze. Atunci puneti cu tact intrebari care sa va lamureasca, de ce ar trebui sa va fie teama de moarte. daca nu cumva moartea reprezinta un personaj real sau imaginar care i-a inspirat aceasta asociere, acest sentiment de insecuritate. S-ar putea sa fie vorba despre relatia mama-copil asa cum spune Oana, dar ar putea fi si Interesant de aflat de cand a aparut aceasta teama, daca nu a a vazut/auzit/trait un eveniment ce a facut-o sa constientizeze semnificatiea mortii. cauza nestiuta si asociata cu acest eveniment…Daca are incredere si se dechide puteti afla multe despre cauze si felul ei de gandire daca refuza si este speriata, as sugera sa merge la un psihoteeraput pentru copii.

Doina Zamfirescu 11:50am Oct 20
Incercati sa aflati cum s-a instalat aceasta teama. Si ce gandeste despre asta.Este posibil ca in urma unui eveniment sau discutii copilul sa isi fi facut o anumita imagine si chiar sa isi construiasca un "film" despre acest lucru. De indata ce veti sti cum isi imagineaza ea lucrurile veti putea "corecta" imaginea creata.Sau puteti apela la un terapeut care sa vorbeasca cu ea.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19371 raspunsuri primite pentru 4124 intrebari | Vezi toate intrebarile
implant dentar fast and fixed