Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Copilul meu are ADHD. Cauta un tip de atragere a atentiei de tip negativ. Daca anumiti copii il jignesc, el ii bate. Am ajuns la capatul puterilor.

Terapeuti RO 9:23am Jun 16
Mesaj:
Buna ziua,
Va scriu in legatura cu copilul meu in varsta de 9 ani. A fost hiperactiv inca din mica copilarie (la consult , ni s-a comunicat ca este o forma usoara de ADHD si i s-a recomandat ESPRICO). A trebuit sa ii schimbam caminul din cauza comportamentului dificil. Are intoleranta la frustrare si daca i se adreseaza un cuvant jignitor sare la bataie.
Acum termina clasa a II-a si invatatoarea mi-a comunicat ca a facut progrese. Inainte era neatent in clasa ,vorbea in ore ,deranja copii etc. La testele de evaluare a fost ok.
Problema este in legatura cu comportamentul social.Cauta un tip de atragere a atentiei de tip negativ.A invatat cuvinte urate pe care le adreseaza copiilor.Are putini prieteni cu care comunica mai ales in probleme legate de jocurile pe calculator(cand joaca jocuri pe calculator este cuminte).
Eu am un serviciu care ma solicita foarte mult si ajung tarziu acasa. Copilul sta cu bunica care il cam alinta. La teme solicita mereu ajutorul altcuiva.
Cred ca multe se datoreaza faptului ca si-a vazut tatal murind (a fost o moarte brusca-era si depresiv datorita bolii)-copilul avea cinci ani. Dupa eveniment, la un an mi-am refacut viata dar au aparut foarte multe discutii legate de noul partener (acesta iubeste mult copilul ),care l-au prins pe copil intr-un joc al orgoliilor si urii.
Daca ridici tonul la el incepe sa se balbaie.Este labil emotional.Nu pleaca la scoala pana nu se asigura ca o sa traiesc 1000 de ani (asa spune el).
Cand il intreb de ce face anumite lucruri spune ca se plictiseste sau ca , anumiti copii il jignesc si drept raspuns ,el ii bate. Se uita la desene animate destul de mult si mereu spune ca el e de partea raului si se identifica cu personajele negative. Mai nou ,uitandu-se cu un coleg la jocurile pe calculator au descoperit un site porno si observ ca face si spune anumite lucruri cu conotatii sexuale. Nu se odihneste suficient ,si , daca in prima parte a zilei te intelegi cu el ,ulterior devine agitat si face gesturi necugetate. Isi impune sa nu doarma la amiaza. Dupa moartea tatalui a capatat un obicei-tine un fular in mana si se invarte in cerc(spune ca asa se relaxeaza).
Ar fi multe de spus dar am incercat sa surprind anumite aspecte mai importante ,poate ma ajutati cu un sfat. Am ajuns la capatul puterilor. Nu stiu unde gresesc. Am citit multe carti de psihologia copilului,am incercat sa il inteleg, dar…
Multumesc din suflet !

Buterchi Carmen 12:32pm Jun 16
Mergeti cu baiatul la un psihoterapeut care sa il ajute sa treaca peste moartea tatalui si sa isi gestioneze frustrarea. Ideala ar fi terapia de familie la care sa participati impreuna.

Grigoras Nitica 12:35pm Jun 16
Luati legatura cu un specialist care sa va dea si alte solutii….O solutie ar fi sa descoperiti ce sport i-ar placea si sa-ncercati ca energia peste masura s-o descarece intr-un mod util,ideal ar fi un sport in echipa ….Daca la testele de evaluare a iesit ok nu cred ca este cazul sa va-ngrijorati f.tare,este normal ca un copil sa mai fie si nervos,sa tipe,sa-si arate personalitatea,nimanui nu-i place sa fie manipulat, astfel si ei incearca sa ne manipule utilizand tipetele,etc….Succes!!!!!!

Grigoras Nitica 12:43pm Jun 16
Nu se face tot ce vor ei la primul tipat,fara sa-i raspunde-ti, fara sa-i tipati si dv.incercati sa-i explicati cu calm ca nu se poate si apoi lasat sa tipe,se va oprii….important este sa stati in preajma ei chiar daca-i ignorati tipetele..Daca vede ca va pasa de tipetele ei si obtine asa ceea ce doreste,va tipa mai tare. cu alta ocazie….

Grigoras Nitica 12:48pm Jun 16
Usor nu este suportatul tipetelor,eu aplic metoda nr.in gand si a respiratiei………….

Carmen Caramlau 6:46pm Jun 16
Draga mamica, cedati fraiele unui specialist. Copilul va fi bine daca merge la terapie, dar nu uitati si de dumneavoastra. Aveti nevoie de ajutor ca sa va puneti pe picioare, dar si ca sa fiti un element pozitiv si de echilibru in viata fiului dvs. Totul se rezolva, dar pregatiti-va pentru o lupta de durata. Numai bine!

Remus Sandu 8:59pm Jun 16
Puteți lua în calcul ipoteza unui exces de cupru. Iată și un studiu de caz tot pentru un băiat de 9 ani hiperactiv:

*Prezentarea acestui caz, este cea a unui băiat în vârstă de 9 ani adus de către mama lui. Problemele manifestate includeau: "lipsa concentrării, memoria slabă, nu-şi făcea prieteni, accidentele, lovirea de obiecte, ieşirile temperamentale, depresia cronică." * http://wp.me/p48646-3u6

Pe lângă asta puteți să vă gândiți și la alte probleme de genul hipoglicemiei favorizate de exces de carbohidrați, malabsorbție, deficit de omega 3 și vitamina E, magneziu, intoleranțe alimentare etc. Mai multe detalii aici http://wp.me/p48646-2IL


Bogdan Bogdanovich 9:09pm Jun 16
Remus Sandu, eu stiam ca intoxicatile cu plumb pot cauza probleme neurologice si /sau psihologice; Copiii sunt stiuti ca duc jucariile la gura, iar vopseaua de pe jucarii are deseori in compozitia sa plumb…mai ales cele cu provenineta dubioasa :) ; misterul se poate elucida printr-o analiza a firului de par…

Remus Sandu 9:25pm Jun 16
Când zic ‘plumb’ , mă gândeam direct la minele din zona Baia Mare… ce șanse sunt să locuiască în zonă poluată. Probabil că sunt și jucăriile o pistă valabilă. http://wp.me/p48646-1pV

Bogdan Bogdanovich 9:29pm Jun 16
oo…dar mai exista contaminarea cu plumb si via pesticide; un aprot suplimentar de pe vopselele de la jucarii si poluarea din mediu….si rezolva treaba; problema intoxicarii cu plumb consta in faptul ca iese greu din corp, iar leziunile neuronale sunt deseori ireversibile… la cupru rezolvi facil cu o suplimentare cu zinc :)

Denissa Toma 1:44pm Jun 17
Cum a depasit copilul decesul tatalui sau? Cat de multa atentie i-ati acordat in perioada imediat urmatoare? Care a fost explicatia dvs pentru el referitoare la deces? Cum ati trait dvs perioada doliului? In prezent, cat de des discutati cu el despre tatal lui? De ce nu se odihneste suficient, are o rutina zilnica pe care s-o respecte (ora de culcare, ora de trezire, timp limitat la tv, calculator, etc)?

Denissa Toma 1:45pm Jun 17
Sunt foarte multe aspecte de lamurit, poate v-ar prinde bine ajutorul unui psihoterapeut. Succes si multa rabdare!:)


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile
consiliere psihologica gratuita