consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Cum pot sa scap de rusine, sa nu mai fiu o persoana foarte rusinoasa?

Adam Sami 5:34pm May 25
Cum pot sa scap de rusine, sa nu mai fiu o persoana foarte rusinoasa?

Botezat Radu 12:24pm May 26
ce varsta? in ce context apare rusinea? mai multe informatii?

Remus Sandu 3:47pm May 26
Poţi să te gândeşti dacă în copilărie ai comis oarece ‘ilegalităţi’ pentru care ai fost sancţionat şi eventual ţi-a fost indus un sentiment de vină :) Sau mai simplu, are o strânsă legătură cu activităţile zilnice (obiceiurile tale), oare există un dezechilbru între cele foarte recompensatoare vs. cele mai puţin plăcute (sau chiar dureroase) ? În măsura în care balanţa înclină prea mult într-o parte… este de aşteptat să experimentezi la un moment dat şi senzaţii de ruşine, dezgust, silă etc. ||La naiba, am jucat atât de mult jocul ăsta că îmi face greaţă, nu vreau să mai ştiu de el :( ||

Remus Sandu 4:00pm May 26
Altfel, poţi să te gândeşti la factorii care cresc şi scad dopamina (eliberezi dopamină –> îţi exprimi personalitatea). Adică nivelul de testosteron, eşti sedentar ? Eşti stresat ? Fiindcă degeaba ai testosteronul ridicat, dacă la fel este şi cortizolul. Merită citite şi înţelese ideile de aici, alimentaţia influenţează direct nivelul de testosteron, activitatea sistemulul opioid, iar endorfinele sunt modulatori de dopamină. https://www.facebook.com/groups/intreabaterapeutul/permalink/657930774253800/?comment_id=658030660910478&offset=0&total_comments=4 Există şi suplimente cu efect direct: glutamina, enzimele digestive (ai mai multă putere).

Carmen Caramlau 7:34pm May 26
Prin expunere si exercitiu. Jucarea de roluri ajuta enorm in faza initiala. Terapia ajuta pe termen lung, pentru ca ataca toate resorturile care duc la acest comportament. Numai bine!

Cristina Godor 6:55am May 27
Iesi din carapacea protectoare pe care ti-ai formato,da piept cu viata reala,CURAJ. Teama de esec te tine inchis,dar gandeste astfel: toata lumea greseste si fiecare ,,greseala ,, este o lectie din care inveti… si fiecare individ isi are propriile lectii ! Traieste-ti viata ,fiecare om are caracterul si personalitatea s-a ,tu esti mai retras ..si ce ,crezi ca lumea nu te accepta daca nu ai curaj sa sari cu coarda elastica? Esti perfect asa cum esti!!

Consiliul Inteleptilor 9:29am May 27
Rusinea, de cele mai multe ori este rezultatul "educatiei" primite atat in familie cat si in societate, in general. De mici ni se induce "Frica" pentru a putea fi manipulati: "Sa-ti fie RUSINE ca nu ai stiut sa raspunzi corect!" sau " Nu i-ai spus bunicii <<Sarut mana!>>? Sa-ti fie Rusine!" … si exemplele pot continua. Evident ca nu sustin lipsa de respect, insa suprimarea "spiritului liber" in mod constant si inhibarea libertatii au efecte dezastruase asupra comportamentului psiho-social ulterior. In concluzie sunteti dominat de FRICA de a nu va face de RUSINE! Remediu: Va propun sa intreprindeti toti pasii necesari in recastigarea increderii in propria persoana! Va recomand ca terapie: Vindecarea Dinamica (talismane.co) – cea mai elevata terapie holistica ce lucreaza pe toate planurile: fizic, emotional, mental si spiritual. In urma aceastei terapii poate avea loc o modificare de constiinta in sensul atingerii unui nivel superior si echilibrat. O zi excelenta!

Adam Sami 2:20pm May 27
Am 17 ani, rusinea apare deobicei cand fac o gafa, o greseala si ma gandesc ca ma fac de ras si imi stric imaginea. Botezat Radu


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile