consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Sotul meu lucreaza in Germania, iar acum vrea sa mergem toti acolo. Problema e ca fata cea mare nu vrea sa auda de plecare, iar eu nu vreau o las aici. Nu cred ca tatal ei (primul sot) se va ocupa de ea

Terapeuti RO 9:57am Jul 23
Mesaj:
Sotul meu lucreaza in Germania de un an iar acum vrea sa mergem toti acolo mai ales ca cel mic plinge des seara dupa el. Problema e ca fata cea mare nu vrea sa auda de plecare iar eu nu vreau o las aici. Nu cred ca tatal ei /primul sot/ se va ocupa de ea de acum inainte daca pina acum la16 ani nu prea a fost interesat de ea iar alocatia nu a primit-o de la el de ani de zile. Cum o pot convinge sa vina cu noi, sa fim toti impreuna?

Botezat-Antonescu Radu Andrei 10:12am Jul 23
ii puteti explica problema legala: ea este minora, este in grija Dvs., trebuie sa asculte, macar pana devine majora, cand poate opta sa vina in Romania pt a merge la facultate. Mai puteti relua discutiile cu tatal biologic, poate gasiti o solutie satisfacatoare pt toata lumea. Dvs sunteti singura persoana care stie cum sa o convinga. Succes!

Flor Costa 10:45am Jul 23
E greu pt ea sa plece la varsta aceasta. Isi lasa toti prietenii si colegii si merge intr-un loc unde nu cunoaste limba, sistemul, cerintele si mai este si singura, adica fara prieteni. E foarte greu pt ea in Germania la varsta asta. Acolo scoala are alte trepte de evolutie si ea in loc sa castige, va sta in loc. Colegii ei vor trece a 11a, a 12a, si ea va ramane pe loc ca sa invete o limba foarte grea si nu va avea viata usoara nici cu profesorii nici cu colegii. Daca plecati acum la varsta aceasta a copilului ii puteti strica viata si o puteti traumatiza. Sotul a plecat acolo pt ca asa a decis el, dar fetei ii puteti strica viata, ca nu va termina liceul nici dupa sist romanesc, nici dupa ala nemtesc. Gasiti o varianta sa ramana fata acasa.

Grigoras Nitica 11:57am Jul 23
Luati-o incet,treptat cu schimbarea astfel incat sa nu fie traumatizant.Incercati sa mergeti impreuna ptr.o perioada scurta,o vacanta cu promisiunea ca va veti intoarce,promisiune care este necesar s-o respectati.In aceasta scurta perioada puneti-o in contact cu tot ceea ce-i frumos acolo si tot o data sa-si faca noi prieteni.Dupa aplicati plecarea definitiva.Daca nu fct.,este necesar sa discutati cu tatal biologic asa cum a specificat Domnul Botezat.Succes!

Louise El-Ali 11:58am Jul 23
Poate e vremea ca tatal ei sa isi asume responsabilitatea. Eu as lasa-o in pace si n-as incerca sa o conving de nimic. Ea are nevoie sa se convinga singura, apoi sa aleaga ce e mai bine pentru ea. Si i-ati arata asa si ca aveti incredere in ea.

Came Came 12:32pm Jul 23
Nu as pleca fara copilul meu pt nimic in lume. Apelati la consilierul scolii, la fostul sot, la rude, prieteni, bunici. Se poate. Am venit in Canada cu fete de 15 si 16 ani. Putin greu la inceput, dar acum sant foarte fericite, au o educatie buna, o cariera deosebita( stomatologi ambele) si un trai decent, pentru care sant foarte recunoscatoare fatza de noi. Incercati tot ce puteti si nu plecati fara un copil. Ei sant tot ce avem.

Louise El-Ali 12:37pm Jul 23
A avea=a poseda. Tratati-va copii ca pe niste fiinte nu ca pe obiecte, sunt doar oaspeti in viata voastra si aveti datoria sa ii cresteti liberi nu ca pe niste pasari in colivie. Apoi de ce ma mai mir ca atatia adolescenti sunt depresivi si speriati de viata…

Came Came 12:44pm Jul 23
O sa va regretati viata daca nu o luati. Oferiti i o viata frumoasa si decenta. Nu toata lumea are posibilitatea asta si de aceea strugurii par acrii. Viata din Romania si ce cariere ofera tinerilor, cunoastem bine. De asta ne am imprastiat toti in lumea mare. Succes mult.

Came Came 12:49pm Jul 23
Depresivi sant copiii " uitati" acasa. Cu traiul bun se obisnuieste repede. Am doua cazuri aici in jurul meu. Se poate. Iar cand e majora, lasati o sa decida si sa vina inapoi. Garantez ca nu o va mai face veci.

Grigoras Nitica 12:52pm Jul 23
Ca sa-i dati libertatea de a alege este necesar sa-i aratati ce are de ales.Nu v-a alege ceva ce nu cunoaste…asa ca mergeti o vacanta acolo si este posibil ,asa cum a specificat Doamna Came,”nu o va mai face veci”..intoarcerea…Depinde si de capacitatea ei de adaptare la nou…Succes!!!!!!

Musuroi Sandica 1:58pm Jul 23
sieu dacalam crescut pinala 22 deani siacum a ales saplece farasamai tina cont devorbele male demama cepot safac

Carmen Caramlau 2:20pm Jul 23
Oferiti-i ocazia sa aleaga, explicandu-i ca acum dvs sunteti responsabila de ea, si ca, daca alege sa ramana in tara, tatal ei va fi responsabil de ea. Adica, nu numai ca vor locui impreuna, dar vor discuta deschis despre toate problemele, le vor rezolva impreuna, vor face tot ce faceti acum in familie, iar dvs. veti face asta cu celalalt copil, in Germania. Lasati-o sa locuiasca cu tatal natural o luna, inainte sa plecati dvs din tara, dar fara sa interveniti absolul deloc. Stiu ca va fi infiorator de greu, dar o va ajuta sa se hotarasca. Apoi, sa locuiasca o luna si in alta tara, cu dvs. si noul tata. Orice decizie va lua, respectati-o, dar aveti grija sa inteleaga clar ca alege o alta familie, cu toate consecintele.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile