Login

Sfatul terapeutului

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimatSe apropie termenul de divort, dar sotul meu a inceput sa-si imbunatateasca comportamentul. Ce sa inteleg din asta?

Terapeuti RO 8:09am Oct 3
Mesaj:
de 9 luni sunt despartita de sot. a plecat din domiciliul conjugal pentru o alta persoana.avem o fetita de 4 ani.am intentat divortul- dupa 10 ani. a fost o perioada zbuciumata cand nu sa interesat de fetita doar la insistentele mele iar eu nu existam ca persoana pentru el.sotul are 38 ani iar eu am fost prima lui relatie serioasa.relatia sa sfarsit din cauza lipsei de comunicare si racelii dintre noi. sotul avand cu 2 ani inainte 2 antecedente. plecari de 2 zile- la bunica. nu am banuit ca se va ajunge la infidelitate.ultima situatie a lasat sa se raceasca relatia, el nu a incercat sa salveze nimic din casnicie.nici de dragul fetitei.in aceasta perioada familia lui au cunoscut femeia din viata lui.au petrecut impreuna si concediul.
se apropie termenul de divort si am observat o schimbare in comportamentul sotului. incepe sa se implice in problemele fetitei, ma intreaba si pe mine de problemele mele personale, stare de sanatate, este mai comunicativ.
ce sa inteleg din comportamentul lui? vom avea o deplasare toti 3 de 2 zile.eu am facut invitatia si el a acceptat. intentionam sa discutam de problemele noastre si cum sa le rezolvam. cum sa ma comport si ce abordare sa am pe viitor. el stie sigur ce sentimente mai am pentru el si ca mi-as dori sa salvam casnicia!eu nu stiu sigur ce vreau, sunt in dubii!astept un raspuns.

Gabriela Iftode 2:59pm Oct 3
Sfatul meu este sa va comportati exact asa cum simtiti. Sa fiti foarte sincera in ce spuneti si ce faceti. Intai cu dumneavoastra si apoi cu el. Daca veti adopta un comportament "fabricat", mai devreme sau mai tarziu va veti trezi in aceeasi situatie. Daca si sotul este dispus sa reluati relatia , poate v-ar fi de folos cateva sedinte de terapie de cuplu pentru a rezolva cauzele lipsei de comunicare si instrainarii din relatia dvs.

Clau Anki 10:26pm Oct 3
Comunicarea este o abilitate care se invata, la fel ca si alte abilitati. Daca dorinta de reabilitare apartine ambelor parti, atunci sigur ca e dorit sa fiti o familie. Insa ce va faceti cand monotonia se va instala din nou si el va dori sa plece din nou la bunica? Va recomand sa incepeti o terapie de familie in care sa implicati si copilul cand terapeutul considera ca e cazul. Veti invata sa va respectati fara a "inghiti"; veti invata sa negociati, sa comunicati asertiv, sa cereti, sa oferiti libertati, etc. De fapt asa o luati de la 0. Altfel riscati sa continuati ceea ce inca n-ati terminat. Succes!

Terapeuti RO 10:10am Oct 8
RASPUNS: "multumesc pentru raspunsuri. dorinta sotului este divortul…nu poate ierta trecutul!"
Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19379 raspunsuri primite pentru 4124 intrebari
(in categoria actuala: 1362 raspunsuri primite pentru 288 intrebari)