implant dentar fast and fixed

Login

Cursuri gratuite

Sfatul terapeutului

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimatParintii mei sunt divortati, iar eu locuiesc cu mama si tatal vitreg. Relatiile noastre sunt foarte rele, chiar daca eu incerc sa ignor si sa tac.

Terapeuti RO 12:11pm Oct 28
Mesaj:
Salut, problema mea este afecțiunile psihice în familie, părinții sunt divorțați, trăiesc cu mama și tatăl vitreg.Relațiile sunt foarte rele.Mă acuză că nu fac absolut nimic,credeam că eu provoac toate certurile însă am încercat să ignor și să tac.Totul începea de la mama,de la o simplă, banală situație.Acum cind toate lucrurile sau înrăutățit considerabil, mi-au spus să iau o decizie (eu pe 2-3 zile plecin vizită la bunica, mama tatălui meu) și tatăl vitreg mia pus condiția dacă am de gând să schimb ceva(nu văd ce să mai schimb,sau unde să cedez) pot să mă întorc dacă nu,să rămân acolo.știu că dacă o să vin înapoi pot să apară și violență fizică asupra mea,dar deja sunt în ultimul an de studiu și o să-mi fie extrem de greu să mă transfer în alt oraș, la alt liceu. M-am gândit să cer suport financiar tatălui biologic și să stau la chirie aici în oraș. Nustiu ce decizie să iau..ajutați-mă vă rog

Oana Cristina 12:21pm Oct 28
Imi pare rau ptr situatia ta! Te inteleg foarte bine! E parerea mea si mi-o sustin, mama ta ar trebui sa se decida, nu tu! Daca iti iubeste mama, ar trebui sa te iubeasca si pe tn! Si eu am crescut langa tata vitreg si am simtit diferentele intre mine si surorile mele, fetele lui biologice. Insa o aveam pe mama langa noi! Ea a suportat multe langa tata, tatal meu vitreg, ptr ca noi trei (eu si surorile mele) sa crestem impreuna! Si a reusit. In momentul in care am fost toate la casele noastre, cu soti si cu copii, mama a decis sa divorteze… Vezi tu, fiecare casa are problemele ei, deci doar mama si tatal tau vitreg pot rezolva o parte din problema. In ceea ce te priveste pe tine, crezi ca poti sa te descurci singura in lumea asta rea si cu viata asta grea? Poate tatal tau biologic te va ajuta … Multa bafta si sanatate!

Pisiologul De Serviciu 6:26pm Oct 28
Mda….e trist ce se intampla. Si mai dureros este ca nu gasesti in mama un aliat. Probabil te simti tradat? Abandonat?
Ai acces la psihologul din scoala? Vorbeste cu el. Vorbeste cu tatal tau biologic daca esti in relatii bune cu el. Cumva trebuie sa rezolvi caci daca ramai in mediul ala….te stingi.

Oana Bodor 7:10pm Oct 28
Spui ca te acuza ca nu faci nimic, dar nu ne spui ce anume se asteapta ei sa faci, si cum anume sa te schimbi. Evident "sa taci si sa ignori" nu e o solutie. Dar poti incerca sa comunici cu ei, sa le spui de ce crezi tu ca nu este posibil sa faci ceea ce iti cer ei. Si sa le-o spui calm, ferm si cu argumente, daca acestea exista. Nu putem sa-ti spunem noi ce decizie sa iei, este viata ta, tu trebuie sa decizi.Dar daca te consideri suficient de matur incat sa te gandesti sa-ti iei viata in maini, exista moduri naturale de a face asta: termini liceul, iti gasesti un loc de munca, te intretii si esti liber! Pana atunci… stai de vorba cu psihologul scolii, te poate ajuta sa rezolvi situatia pana devii major. Succes! :)
Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19362 raspunsuri primite pentru 4122 intrebari
Vezi toate intrebarile