implant dentar fast and fixed

Login

Cursuri de balneofizioterapie | Kinetoterapie | Masaj terapeutic

Cursuri gratuite

Sfatul terapeutului

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimatNu vreau sa merg la pranzurile de duminica la soacra mea! Acolo sunt fratele sotului meu cu familia acestuia, o snoaba de nevasta si doi copii galagiosi si needucati, mai ales fetita de 3 ani.

Terapeuti RO 8:40am Dec 1
Mesaj:
Buna ziua ! nu vreau sa merg la pranzurile de dumineca la soacra-mea ! e
deoarece acolo sunt fratele sotului meu cu familia acestuia, o snoaba de nevasta si doi copiii galagiosi si needucati. mai ales fetita de 3 ani.
Nu stiu cum sa ma comport la aceste pranzuri. Pana acum am fost sociabila si retrasa , am incercat sa fiu disponibila cand mi s’a cerut si sa nu deranjez. Acum m-am saturat. M-am saturat demult. Insa acum nu vreau sa fiu politicoasa sa tac si sa nu spun ceea ce gandesc. Daca ceva ma deranjeaza ,ma tem ca ma ridic de la masa si iau usa ca sa nu rabufnesc.
Sotul imi promite ca ma sprijina dar eu nu il cred. Inteleg de ce face unele glume pe seama mea, eu le gasesc amuzante si as intoarce gluma lui sa radem cu totii,insa pt cumnata lui ,sunt alt mijloc sa rada de mine,sa fie snoaba si proasta. A intrecut masura cand mi-a cerut sa nu-mi permit sa vorbesc cu soacra mea si soacra-sa despre sotul meu si ca doar sotul meu are dreptul sa vorbeasca cu maica-sa despre el. Ma scoate din minti ca s-a ajuns asa departe. As vrea sa-i spun ce gandesc , dar as provoca scandal si eu as fii responsabila. insa nu vreau sa tr4ec cu vederea acest incident ! Cumnatele mele nu ma suporta si n-am de gand sa le agreez comportamentul celor care ma desconsidera si ma agreseaza verbal si comportamental.
Nu stiu ce sa vorbesc la aceste plictisitoare enervante pranzuri duminicale in familia sotului unde el vorbeste cu frate-sau si maica-sa iar eu numar minutele..orele sa plecam.
Multumesc !
Loredana M.

Oana Bodor 9:31am Dec 1
Pana acum ai fost politicoasa, ai ai ajuns in aceasta situatie. Se spune ca nu poti sa faci mereu la fel si sa te astepti la rezultate diferite! Asta inseamna ca a venit momentul sa incerci altceva: de exemplu, sa fii sincera.In primul rand cu tine, fiind constienta ca esti furioasa pe ce se intampla. Furia este o energie constructiva daca stii sa o folosesti pentru a pune limite. Odata ce ai decis ca vrei sa sa schimbi lucrurile punand limite, sinceritatea te poate ajuta din nou: fie esti sincera cu sotul tau spunandu-i ca nu mai participi la aceste intruniri (si va fi alegerea lui daca va merge singur sau nu); fie participi si esti sincera cu persoanele spunandu-le (fara agresivitate) ca pentru tine e foarte neplacut sa fii acolo, ca nu mai accepti sa fii tratata astfel si ca daca vor continua, nu vei mai partcipa. E dreptul tau sa nu fii acolo unde nu vrei sa fii, cu tot respectul pentru ei si cu toata iubirea pentru sotul tau. Cheia este comunicarea. Sincera!. Succes!

Stoian Cristina 11:26am Dec 1
Loredana, spui ca “te-ai saturat demult!” sa mergi la socri si sa accepti discutiile provocatoare de acolo. Pana la urma, cine zice sa mergeti acolo asa des, sau pur si simplu sa mergeti? Bunul simt nu are legatura cu a fi umil, supus, pt ca se va intampla exact ca in natura: cand animalul de prada vede caprioara…ataca – asa e si in cazul tau. Ai adoptat un comportament submisiv care nu ti-a adus rezultatul asteptat, deci are sens sa continui sa-l adopti? Pana la urma, ce se poate intampla asa grav daca tu le spui ce nu-ti place? In viata, unii ne plac(ei pe noi si noi pe ei), altii nu – asa e firesc. A te stradui sa placi unor oameni care nu te plac e impotriva firii si se lasa cu mai multa suferinta decat cea provocata de o discutie calma (atat cu sotul, cat si cu rudele lui) din care ceilalti sa inteleaga ce iti doresti sa se schimbe. Ti-as recomanda sa discuti mai intai cu sotul, pt ca provenind din acea familie, sunt mici sansele ca gandirea si comportamentele lui sa fie complet diferite de ale rudelor sale – el se simte bine cu ei, altfel nu-i vizita asa des. Succes!

Alexandra Badau 1:12pm Dec 1
Ce-ar fi daca , la un astfel de pranz , ai initia o discutie pe o tema care sa le reduca la tacere pe cumnate, ceva la care spoiala lor de cultura sa apara la suprafata? … si in rest subscriu sfaturilor colegilor mei…
Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19362 raspunsuri primite pentru 4122 intrebari
Vezi toate intrebarile