consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

M-am despartit de prietena mea pentru ca mi-a spus ca s-a plictisit de relatie, dar acum ne-am reintalnit si mi-a spus ca i-a fost dor de mine si ca ma iubeste.

Terapeuti RO 6:53am Jun 20
Mesaj:
Buna ziua am 20 de ani si am avut o relatie de 4 ani care in ultimul timp se cam racise , 2 ani a fost la distanta deoarece am plecat la bucuresti la facultate , in urma cu o luna ne-am despartit( motivul a fost ca ea s-a plictisit de realtie) acum in urma cu 2 zile ne-am reintalnit intamplator , ea a sarit pe mine mă pupat si mi-a zis ca i-a fost dor de mine si ca ma iubeste( pana atunci am rupt orice legatura cu ea , facebook telefoane mesaje) mentionez ca eu tin foarte mult la ea si in luna asta am suferit enorm , acum am intrebat-o daca mai exista vreo sansa sa ne impacam dupa revederea aia, si mi-a zis ca nu ca ea cu toate ca ma iubeste , daca ne-am impaca in 3 saptamani am incepe sa nu ne intelegem din nou … Nu stiu cum sa procedez imi doresc sa fiu iaras cu ea de numai pot , si nu stiu ce sa fac, sa mai vorbesc cu ea "prieteneste" sau sa rup iaras orice legatura ? Simt ca imi fac rau cand vb cu ea si stiu ca numai putem fi impreuna

Pisiologul De Serviciu 7:42am Jun 20
E alegerea ei. Daca ea a ales sa nu mai fiti impreuna atunci tu nu ai cum o convingi contrariul. Daca-ti face rau sa vorbesti cu ea, atunci e mai bine sa intrerupi orice legatura cu ea.
Tu, acum, suferi pe urma unei pierderi, suferinta ta face parte din procesul de doliu pe care ai nevoie sa-l parcurgi pentru a trece cu bine peste aceasta pierdere. Asa ca este posibil ca defapt tu sa nu suferi pentru ca nu mai esti cu ea ci sa suferi dupa momentele frumoase si emotiile traite impreuna cu ea. Iar aceste momente le poti retrai cu altcineva, emotiile de iubire le poti simti din nou si din nou pentru altcineva. Viata e frumoasa pentru ca ne-o facem noi sa fie frumoasa nu pentru ca ne-o fac altii frumoasa.
Ai 20 de ani, ai multa iubire de oferit celor care isi doresc iubirea ta. Ai dreptul sa fi iubit.
Si undeva, iubirea ta asteapta sa-i apari in cale, sa ti se ofere si sa devi fericit…din nou :)

Carmen Caramlau 6:14pm Jun 20
Spui ca simti ca iti faci rau cand vorbesti cu ea si stii ca nu mai puteti fi impreuna. E mai bine sa crezi in sfaturile noastre decat in intuitia ta? Ai maturitatea necesara sa realizezi ce e bun pentru tine si ce nu. Ce mai e de spus?

Clau Anki 11:55am Jun 21
O relatie se construieste bilateral; dar cata vreme ti-a spus cu subiect si predicat ca nu mai poate fi nimic intre voi si ca dupa trei saptamani vor incepe certurile, mesajul corect pe care ti-l transmite este ca nu mai vrea sa construiasca nimic in relatia voastra. Daca insisti, ai o sansa mica sa se continue relatia, dar esti pregatit sa pui doar tu caramizi, in timp ce ea asista pasiva la tot efortul tau? Presupunand ca raspunsul tau ar fi afirmativ, urmatoarea intrebare este cum percepi aceasta constructie:una solida sau una subreda? In functie de aceasta perceptie subiectiva va trebui sa-ti asumi consecintele oricarei variante pe care o vei alege. Daca alegi sa renunti la aceasta relatie pentru ca e o constructie subreda, atunci fii pregatit pentru un anumit grad de disconfort. Daca alegi sa insisti pentru continuarea relatiei, atunci fii pregatit pentru destramarea ei, la scurt timp. In ambele variante e vorba despre un disconfort; ceea ce le diferentiaza este momentul si intensitatea.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile