consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am o repulsie/ura foarte puternica fata de soacra mea, care mi-a facut verzi si uscate in cei 11 ani de relatie cu sotul meu. Cand sunt in prezenta ei nu pot vorbi, mi se face rau de la stomac, devin agresiva si nervoasa.

Terapeuti RO 8:50am May 21
Mesaj:
Buna ziua,
Am o repulsie/ ura foarte puternica fata de soacra mea care mi-a facut verzi si uscate in cei 11 ani de relatie cu sotul meu, acum trebuie sa vina in tara si deja ma simt rau.
Cand sunt in prezenta ei nu pot vorbi, mi se face rau de la stomac, devin agresiva si nervoasa. Starea asta imi afecteaza familia si pe cel mic care are doar 1 an si 4 luni. As vrea sa pot face ceva sa nu ma mai simt asa. De intalnit cu ea trebuie sa ma intalnesc, nu este varianta evitarii, ea se preface ca ma place si cand ramane cu sotul baga strambe, apoi sotul imi zice mie si uite asa imi alimenteaza parca repulsia fata de ea.
Ce pot face sa trec peste?

Botezat Radu 9:00am May 21
ce este mai important: familia Dvs. sau relatia cu soacra? Discutati serios cu sotul Dvs si stabiliti regulile care sunt acceptabile pt toata lumea; o cale de mijloc trebuie sa existe! Nu sunteti obligata sa simtiti ceva care vi se impune/neautentic… simtim ceea ce simtim si nu este nevoie sa ne fie rusine ca simtim. Este de dorit si diplomatia, binenteles. Succes!

Gabriela Andrei 9:23am May 21
Important este sa puteti pune niste limite in relatia cu soacra dumneavoastra si in acest sens aveti nevoie si de suportul sotului. Atata vreme cat relatia dumneavoastra cu el dureaza de 11 ani este evident ca el a facut deja o alegere, dincolo de "verzi si uscate" pe care vi le-a creat soacra. Este cel mai important lucru. In acelasi timp este important sa analizati cum anume va afecteaza, in mod concret, relationarea cu ea. Nu uitati totusi ca este mama sotului dumneavoastra si punctez si eu ca diplomatia este o strategie utila.

Dorinel Dumitru 11:01am May 21
Oare este asa de greu sa realizezi ca si tu vei deveni candva SOACRA ?

Daniela Monica Guzu-psiholog 11:20am May 21
Atat dvs cat si soacra aveti masti una in prezenta celeilalte si nu va permiteti sa exprimati ceea ce de fapt doriti. Si din acest motiv exista aceasta repulsi f mare.Sotul este prins si triangulat intre femeile importante din viata lui. Din punctul meu de vedere rezolvarea este la mijlocul cercului format din toti trei. Cum ajungeti acolo? Buna intrebare…fiecare isi face partea lui de drum spre centrul cercului. SUCCES!!!!!

Daniela Monica Guzu-psiholog 11:21am May 21
Intr-adevar regulile si granitele sunt esentiale.

Dorinel Dumitru 11:22am May 21
Cel mai rau este de sot, el iubeste ambele femei si, normal, nu poate renuntza la nici una !

Dorinel Dumitru 11:25am May 21
Nora, FIIND MAI TANARA, ar trebui sa aiba intelepciunea sa treaca peste aceste lucruri / probleme / situatii. Daca nu poate, daca uraste atat de tare pe soacra ei incat i se face rau, inseamna ca ARE O PROBLEMA, si ar trebui sa si-o trateze !

Daniela Monica Guzu-psiholog 11:49am May 21
Nu neaparat…daca punem problema asa putem spune exact acelasi lucru si despre soacra, ca este mai in varsta si inteleapta si ar trebui sa lase de la ea. DE ACEEA SPUN CA PROBLEMA ESTE LA MIJLOC. Intelegeti?

Dorinel Dumitru 11:54am May 21
Nu !

Daniela Monica Guzu-psiholog 11:54am May 21
:) ))))

Carmen Caramlau 6:09pm May 21
Exista relatii toxice. Ne-ati dat un exemplu din familie. Exista solutii pentru a iesi din acest tip de relatii. Una este terapia de eliberare emotionala, prin care va veti elibera de toate starile negative pe care vi le transmite si pe care vi le induceti singura. A doua este mersul la preot. A treia este cea de a pune piciorul in prag. Toate, combinate, va vor salva din aceasta situatie. Se poate si veti iesi cu bine si din asta, dar nu stand cu mainile in san. Nu asteptati salvare de la altcineva. Dumneavoastra sunteti singura care poate face ceva, cu ajutor si consiliere. Numai bine!

Viorel Mocanu 6:48pm May 21
Stimata doamna, marul discordiei nu este soacra ci sotul dumneavoastra… care e "inca baiatul mamei" si nu stie sa faca deosebirea intre iubirea de mama si iubirea pentru noua lui familie (dumneavoastra si copilul)… amindoua iubiri sint necesare… DAR trebuie respectata limita dintre ele… Cind sotul va intelege "noua iubire" pentru familie, lucrurile se vor schimba… NU trebuie sa va schimbati soacra, insa sotul trebuie sa isi schimbe prioritatile "de dragoste"… SUCCES

Cristina Godor 7:19pm May 21
Viorel Mocanu nota 10+ .

Cristina Godor 7:33pm May 21
Nu mai dati atata valoare tensiunii dintre dv si soacra,ea pleaca vine…treaba ei,dv sunteti cu sotul mereu ,incercati sa va purtati la fel de firesc si cand e ea aici ,dv sunteti stapana casei dv si sotia fiului ei,lasati-o sa vada si ea acest lucru prin faptul ca nu va intimideaza.Incercati sa nu mai dati voie sotului sa va transmita cele spuse de ea,DANSA SA ISI PASTREZE PARERILE,voi 2 aveti atatea lucruri frumoase despre care sa vorbiti.Fiti stapana pe situatie,serioasa si ferma,o respectati pt varsta si ca a dat viata sotului pe care dv il iubiti,dar asta nu inseamna sa fiti carne de tun.Lasati-o sa stea cu nepotul cat e pe la voi si voi 2 petreceti cat mai mult timp impreuna,se creaza legatura dintre bunica si nepot,nu mai are timp sa vada ce nu e de vazut si voi 2 castigati timp impreuna :) .MULT CURAJ,sunteti o femeie matura,ce Dumnezeu …nu mai bagati in seama toate nimicurile…credeti ca merita relatia voastra atata stres??? Curaaaj!!

Florentina Coman 3:53am May 22
Cel mai simplu şi mai costisitor comportament este repulsia/ura: considerăm că suntem îndreptăţiţi să adoptăm un astfel de comportament, datorită celuilalt, întotdeauna. Costurile însă…… sunt imense! Pentru noi înşine! Pentru spiritul nostru, pentru sănătatea noastră, pentru fericirea pierdută şi pentru relaţiile noastre, ura înseamnă otravă! Iar otrava urii şi a resentimentelor este depozitată în mine cel care urăsc, deci eu plătesc preţul cel mai mare. Şi atunci te întreb dragă noră, merită preţul? Eşti dispusă să-l plăteşti? Dacă da, mergi mai departe în acelaşi fel. Dacă ţi se pare prea mare preţul urii tale, scapă de ea. Fugi! Renunţă! Este mai de preţ viaţa ta frumoasă decât ura ta constantă. Cum poţi face asta? A ierta este o alegere: alege să ierţi ceea ce-ţi face soacra ta. Pune limite acţiunilor ei. Stabiliţi, tu şi soţul, până unde poate să meargă ea în relaţia voastră. EL ar putea s-o oprească atunci când începe să-ţi facă mizerii, de orice fel. Şi să nu-ţi mai alimenteze ura. Tu ai putea să stai faţă în faţă cu ea şi să vă spuneţi deschis părerea, fără ceartă, fără tensiune, calmi, ca doi adulţi. Şi mai sunt acele strategii de iertare care te pot elibera pe tine de aceste resentimente, foloseşte-le! S-ar putea ca soacra ta să snu se schimbe niciodată, dar cu siguranţă tu te poţi schimba. Protejează-te! Oferă-ţi o viaţă frumoasă! Iar viaţa frumoasă nu are loc de ură!

Mihaela Mihalcia 6:09pm May 22
rugati-va pentru ea…….are multa nevoie!!!


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile