Login

Sfatul terapeutului

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimatAs vrea sa dau la facultatea de psihologie insa nu stiu exact ce presupune acest lucru. Vreau sa devin psihoterapeut transpersonal sau psihanalist.

Terapeuti RO 8:47am Sep 22
Mesaj:
Buna ziua! Sunt eleva in clasa a 12-a la profil mate-info si as vrea sa dau la facultatea de psihologie, insa nu stiu exact ce presupune aceasta…Din cate am citit, dureaza 3 ani+2 ani masterul obligatoriu. Nu as vrea sa ma opresc doar la acest nivel pentru ca vreau sa devin psihoterapeut transpersonal sau psihanalist, inca nu m-am decis. Imi puteti da vreun sfat in legatura cu facultatea pe care ar trebui sa o urmez si ce pot face dupa ce termin? P.s. Conteaza facultatea de psihologie pe care o urmez? Multumesc anticipat.

Alex Glazy 8:52am Sep 22
Facultatea nu conteaza atat de mult cat conteaza cursurile de formare pe care le poti face simultan cu facultatea.Apoi masterul, apoi acea scoala de psihoterapie care dureaza si ea vreo 2 ani.Greu nu e, daca-ti place, dar trebuie sa fi foarte pragmatica, rabdatoare, si chiar sa-ti doresti sa practici asta.Este drum lung pana la a sta fata-n fata cu clientul.Cel mai dificil ar fi acea perioada de supervizare, unde trebuie sa-ti mai retusezi din originalitate.Dar odata trecuta prin aceste chinuri, va fi frumos.

Botezat-Antonescu Radu Andrei 8:52am Sep 22
buna ziua. Conteaza ca facultatea de psihologie urmata sa fie acreditata, putand fi de stat sau particulara. Dupa absolvirea facultatii, daca vrei sa devi psihoterapeut, de dorit ar fi sa urmezi o cariera pe psihologie clinica (de orice fel). Dupa absolvirea facultatii + master trebuie sa te interesezi la scoala de psihoterapie dorita ce pasi sunt de urmat pt a incepe formarea in acea metoda. Pe scurt: intra la facultate, termin-o si pe parcurs o sa primesti oricum informatiile necesare. Succes!

Alex Glazy 8:53am Sep 22
Este foarte bine sa urmezi sfaturile lui Botezat-Antonescu Radu Andrei, pentru ca a trecut prin astea!

Dana Dumitrescu 9:12am Sep 22
Da , are dreptate d-ul Botezat – Antonescu . Dar ca si sfat : trebuie sa iubesti f. tare psihologia pt. ca este cumplit de greu !

Botezat-Antonescu Radu Andrei 9:14am Sep 22
in functie de scoala de psihoterapie urmata si regulile interioare de acceptare a noilor persoane in formare, totul poate dura aproximativ asa: 3 ani facultate + 2 ani master + 4 ani (in medie) cursurile de formare + x ani de supervizare si analiza personala (in functie de fiecare). Este intradevar un drum lung si in care trebuie investit financiar, investit mult timp si energie. Succes!

Oana Bodor 9:39am Sep 22
Subscriu la cele scrise! Adaug faptul ca analiza personala ca o conditie obligatorie pentru formarea ca psihanalist presupune cel putin 3 sedinte pe saptamana cu un analist formator, pentru minim 2 ani. Orice alta forma de psihoterapie acreditata, are durata de cel putin 4 ani, cu o frecventa a intalnirilor de cel putin una trimestrial Nu te descuraja, daca iti doresti foarte tare aceasta cariera incepe cu primul pas: facultatea de psihologie. Succes!
Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19379 raspunsuri primite pentru 4124 intrebari
(in categoria actuala: 2286 raspunsuri primite pentru 544 intrebari)