consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am oboseala cronica insa nu am facut tratament, deoarece parintii mei nu cred ca e serios. Eu insa ma simt obosita mereu.

Terapeuti RO 8:16am Aug 19
Mesaj:
Am 16 ani, voi fi eleva in clasa a 11 a din toamna. De aprox. 3 saptamani nu am mai avut un somn odihnitor. Ma culc tarziu (1, 2, 3 am) si ma trezesc devreme, foarte obosita. Cateodata, cand reusesc sa adorm mai devreme, ma trezesc in mijlocul noptii si nu pot sa adorm din nou. Am cosmaruri cateodata, in ultimul timp din ce in ce mai multe.
Acum 3-4 luni am aflat ca am oboseala cronica insa nu am facut nimic pentru a vindeca aceasta boala deoarece parintii mei nu cred ca e serios insa eu ma simt obosita mereu si de obicei trebuie sa fac pauze cand fac activitati fizice (ex: plimbat, curatenie) deoarece mi se face rau. Acum locuiesc singura deoarece ambii parinti sunt plecati in strainatae si trebuie sa fac si treaba din casa, ceea ce nu am mai facut niciodata inainte si ma tem ca nu voi face fata atunci cand va incepe si scoala(cauza principala a oboselii si stresului).

Remus Sandu 9:07am Aug 19
De unde ai aflat că ai oboseală cronică, ai fost la consult ?
Categoric poţi încerca nişte metode simple pentru a sprijini răspunsul suprarenalelor vit B5 (5-10 mg/zi?), vit C NATURALĂ 500-1000 mg/zi. UIte câteva idei esenţiale într-un alt comentariu http://tinyurl.com/p24llul Contează foarte mult o dietă sănătoasă şi cu mai puţini carbohidraţi. Eu am folosit cu mare succes Astaxantin, vitamina E + susan măcinat şi enzime digestive.

Clau Anki 11:56am Aug 19
Vorbeste cu psihologul scolii si sigur te va indruma eficient ca sa scapi de aceasta problema. Parintii tai, poate ca nu sunt medici sau psihologi si nu isi dau seama ca realmente ar fi util sa iei in considereare aceasta oboseala. Daca amani problema, te poti trezi cu una mai mare sau cu alte probleme asociate, poate chiar si surmenaj. Asa ca, daca ne-ai spus noua pasul tau, inseamna ca tu simti mai bine decat parintii tai ca ceva nu e in regula. Nu pierde timpul si cere ajutor psihologului scolii, poate chiar si medicului scolii.

Cristina Cristea 1:02pm Aug 19
Subscriu la cele de mai sus. Rezolva problema pana nu se agraveaza. Si invata sa iti stabilesti prioritatile. Scoala intai, apoi treaba in casa, cand o iei usor , treptat.

Carmen Caramlau 6:29pm Aug 19
Buna. Te cred ca esti obosita (in mare parte, esti asa datorita programului de somn), dar mai cred si ca plecarea parintilor tai iti apasa sufletul. Apeleaza la prieteni, la rude, la un preot, la un mentor care sa-ti acorde orele necesare de consiliere si sprijin.

Ivan Pavel 9:18am Aug 20
Oboseala cronica este foarte periculoasa.Consulta medicul de familie el te poate indruma la un specialist dar,cred ca este nevoie si de un set de analize pe care in mod sigur ti le va recomanda. Recomandarile dupa ureche sunt inutile ,si uneori chiar periculoase.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile