consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am 17 ani, sunt in clasa a XI-a si am un profesor care nu cred ca are un comportament tocmai in regula.

Terapeuti RO 8:16am Jul 25
Mesaj:
Buna, ma numesc Camelia am 17 ani si sunt in.clasa a 11-a. Am un profesor care nu cred ca are un comportament tocmai in regula. Acesta are 34 de ani Eram in ora lui, eu trebuia sa plec si i-am spus ca trebuie sa plec ca am de luat niste bani ( trebuia sa ma duc la mama la servici pentru a imi da o suma de bani) el creda ca ma.vad cu un baiat sa imi dea bani. Ma rog, s-a enervat mi-a zis : a, trebuie sa iei niste bani? lasa ca o sun eu pe mama ta sa vad daca stie ce faci tu. ( tin sa precizez ca nu este dirigintele meu) eu mi am luat geanta si ma pregateam sa plec, el s-a enervat a strigat dupa mine sa ma intorc…eu mi-am continuat drumul si el mi a zis: lasa ca o sa vezi ce o sa iti fac eu tie. Evident, nu mi-a facut nimic. Nici macar nu a avut curajul sa o sune pe mama. In mod normal trebuia sa imi puna absenta si sa ii spuna dirigintei ca am plecat din timpul orei, iar el bineinteles ca nu a facut nimic din toate astea. Mi-au spus colegii ca dupa ce am plecat i-a intrebat in pauza de unde am bani de haine, de unde am bani de telefon ca anul trecut venem intr o pereche de balerini si anul asta am multe haine…si de unde trebuie sa i au acei bani .eu i-am spus mamei ca el se intereseaza de mine la colegi si mama l-a sunat. Evident, el nu a recunoscut a spus ca nu a intrebat pe nimeni de mine si ca de fapt pe el nu il intereseaza de unde am eu bani de haine. I-a spus mamei ca a avut in intentie sa o sune dar nu a sunat. Si a intrebat o de unde trebuia sa i au eu banii repectivi. El pe mine nu m- intreaba nimic, in fata mea se arata nepasator ca si cum nu il intereseaza.Si pe hol cand ma vede cu un baiat ca glumesc sau ceva, trece napasator iar cand am ora cu el imi raspunde in sictir sau se enerveaza si tipa la mine. Am observat multe chestii ciudate la el. L-am intrebat ceva de lectie si el mi-a spus: Pai, la lectia la asta te-am aacultat si anul trecut. Adica isi mai aduce aminte dupa un an la ce lectie m-a ascultat iar pe unii colegi
din clasa de la mine le incura numele.Nu mi se pare tocmai normal comportamentul lui.
Lucrurile sunt mai complicate. El de fel este un profesor nepasator si nu inteleg de ce face asa cu mine iar cu alti colegi din clasa nu. Trebuie sa recunosc ca in clasa a 9-a au fost niste glume intre noi. Eu eram inconstienta eram un copil. Un elev s-a dus la profu si a zis la glumea ca eu sunt indragostita de profu, el bineinteles a inceput sa rada si nu a spus nimic. De aici au inceput glumele noastre, imi spunea ca sunt cam.agitata si am.nevoie de un iubit…dupa care i am spus ca am prieten si el mi a spus: ai poze cu el sa mi l arati si mie ? …ma rog, l-am intrebat si eu daca are iubita si el mi-a spus fix asa: Nu, nu am.iubita am.nevoie de una. La vremea aceea aveam 16 ani neimpliniti. si profu m-a intrebat cati ani am si eu i-am spus ca am 16 ani si el m-a intrebat daca ii am.impliniti si eu i-am spus ca nu. atunci.el a lasat mana in jos si a dat din cap. Alta data eram in pauza si ma uitam in oglinda si el vine si imi spune: nu te mai aranja ca esti frumoasa…ma rog, glume intre noi. Dupa care in clasa a 10 am mai crescut si nu i-am mai permis la glume.Nici el nu a mai.avut curajul sa imi spuna ceva dar in chimb ii intreaba pe colegi de mine, si plus ca il simt ca de cate ori ma vede pe hol cu um baiat la ore e nervos, se poarta mai.altfel cam asta e situatia. Ce parere aveti ?

Cristiana Craciun 9:03am Jul 25
Comportamantul tau este ciudat! Ai doar 16 ani. La acesta varsta trebuie sa stai la scoala! Pentru probleme deosebite se poate invoi sau absenta motivat. Evitati subiectele cu profesorii tineri care nu tin de conduita scolara si atunci nu vor mai fi probleme. Iar daca acesti dascali au un comportament neadecvat, atunci trebuie anuntata conducerea scolii.

Flor Costa 9:47am Jul 25
Cred ca are dreptate Cristiana Craciun. Ce este aia, plec de la scoala ca am altceva de facut in timpul scolii, profesorul iti spune sa te intorci si tu continui sa mergi, fara sa-ti pese. Este lipsa de respect ! Daca beneficiezi de atentie speciala , de genul ca iti stie numele, sau alte discutii particulare pe care le-ai avut cu dumnealui, este pentru ca o cauti ! Sa fim sinceri, chiar aveai de luat bani de la mama de la servici ???? Pe limbajul vostru "bullshit " !!!

Carmen Caramlau 11:30am Jul 25
Hai sa te lamuresc: nu el te place; tu il placi. Tu il urmaresti. Tu il provoci. Spui ca e atent si mereu se intereseaza de tine. Tu de unde stii toate astea cu atatea detalii? Pe cine intrebi? Cu cine comentezi toate aberatiile acestea? Dai o importanta exagerata unor gesturi aproape normale (nu il exonerez nici pe profesor, care, in loc sa fie atat de prietenos cu voi, ar trebui sa se detaseze si sa va ceara mai mult respect). Fa un pas inapoi si realizeaza ridicolul situatiei, lasa-l pe profu’ in pace si fa-ti prieten de varsta ta, daca tot ai nevoie. Gandeste-te la consecintele gesturilor si cuvintelor tale: o simpla banuiala l-ar putea duce in disgratie, da afara si duce la inchisoare. Daca-l placi, lasa-l il pace.

Viorel Mocanu 7:16pm Jul 25
La sfaturile dale de colegii mei ar mai trebui adaugat doar atit: La virsta ta, "mincarimile" sint cam mari… iar la scoala mergi pentru educatie… "mincarimile" nu se trateaza la scoala…

Is Is 8:40pm Jul 25
:) ) eu cred ca esti indragostita lulea de profu’ si probabil si el de tine. Iubiri platonice, nimic grav. Tie iti place sa fi admirata si lui ii place sa te admire. Si tu profiti, ca deh, iti place. Orice fata cu putin mai mult tupeu sau "lipsa de respect" cum e etichetat aici, stie despre ce vorbesc.:)

Invingem Stresul Impreuna 7:01am Jul 26
O sa am rugamintea sa NU IEI in seama sfaturile persoanelor care au comentat mai sus. Esti MINORA, si problema ta e de competenta unui adult. Parinte, diriginte sau chiar director al scolii. Comportamentul profesorului respectiv iese din NORMA, ca sa nu mai vorbesc de ETICA profesionala. Cand ai dubii in acest sens, apeleaza la cele trei categorii: parintii, dirigintele si in ultima instanta, daca nu se rezolva nimic, la directorul scolii.

Trandafir Mioara 7:56pm Jul 27
Cred ca este cazul sa vezi cu adevarat ceea ce se intampla si daca proful te hartuieste sau este indecent , imediat la dirig. la psihologul scolii sau la conducerea scolii, chiar nu merita sa fie prof., dar daca si tu interpretezi anumite lucruri , il provoci intentionat, flirtezi cu el, fuguta la psihologul scolii.Lucruri de genul acesta nu sunt deloc potrivite pentru tine.Nu trebuie sa-ti fie teama daca este adevarat ceea ce ai relatat.De multe ori, elevele in relatiile cu profii. tineri amplifica multe aspecte care nu sunt intotdeauna conforme cu realitatea.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile