consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Mama mea a fost operata de cancer mamar (masectomie la sanul stang), iar mana stanga i s-a umflat.

Terapeuti RO 12:43pm Feb 18
Mesaj:
Buna ziua,
Mama mea a fost operata de cancer mamar ( masectomie la sanul stang ),am urmat tratamentul dat de catre medicul oncoloc citostatice si radioterapie.
In timp mana stanga s-a umflat …
Am tot citit pe internet de masaj pentru acumularea de limfa , hirudoterapie (lipitori)…parerile sunt impartite, pro si crontra masaj.
Ce m-ati sfatui sa fac ?

Catalin Manoliu 12:51pm Feb 18
E bine sa faca masajul dar inaite trebuie sa consulte un medic sa.i ceara o parere si recomandare pt asa ceva … daca el nu e in masura sa isi bage nasul mai bine ai cere recomandarea unui specialist in masaj.


Pirvan Marinela 12:56pm Feb 18
http://stirile.rol.ro/graviola-fructul-care-lupta-cu-cancerul-911477.html

Botezat Radu 12:58pm Feb 18
nu vad care ar fi interesul unui medic in a nu da sfaturi bune in ceea ce priveste meseria lui! Daca aveti indoieli, mai consultati si alti specialisti

Catalin Manoliu 1:23pm Feb 18
crede.ma ca am avut si am pacienti care au fost la medici si dupa ce i.au operat nu le.a recomandat sa mearga la fizioterapie, kinetoterapie si masaj terapeutic … ceea ce inseamna ca cineva nu.si face treaba pana la capat … sunt cionstient ca nu toti doctorii sunt asa, dar ne confruntam cu situatii de genul asta

Botezat Radu 1:25pm Feb 18
adevarat, avem si uscaturi in padure, dar nu cred ca ne ajuta sa plecam cu preconceptia asta

Catalin Manoliu 1:37pm Feb 18
ne ajuta sa stim si sa ne ferim de astfel de oameni care ne pun viata in pericol, atat noua cat si pacientilor nostri, mai ales lor … plus ca noua ne fac munca mai grea si ne pun in dificultate

Botezat Radu 1:38pm Feb 18
absolut de acord… profesionistii care nu isi dau un minim de silinta trebuiesc sesizati

Bogdan Goga 2:48pm Feb 18
Numai drenajul limfatic o poate ajuta pe mama dumneavoastra realizat de cineva cu experienta in limfedem post masectomie.

Ioana Predi 2:50pm Feb 18
Aparitia edemului la nivelul membrului superior stang dupa mastectomie va obliga sa anuntati urgent medicul care a operat-o. Dansul va decide conduita urmatoare.


Bogdan Goga 7:24pm Feb 18
Si care ar fi cauza…!?

Catalin Lazar 7:36pm Feb 18
Mie mi se pare incredibil cum se pune problema aici, este evident ca anumite probleme medicale presupun consult medical de specialitate pentru a stabili un diagnostic si un tratament corect si ca trebuie actionat in timp util.

Bogdan Goga 7:40pm Feb 18
Cum se pune problema ? Orice dr decent care abordeaza acesta problema (chirurg / oncolog) recomanda drenajul limfatic manual post masectomie / radioterapie imediat ca tratament profilactic al limfedemului. Cu alte cuvinte e important sa nu se ajunga in momentul in care mana se umfla.

Catalin Lazar 7:44pm Feb 18
Nu credeti ca cea mai potrivita recomandare ar fi ca persoana sa fie vazuta de medic?

Bogdan Goga 7:48pm Feb 18
Binenteles. Insa de ce specialitate ?

Denissa Toma 8:49am Feb 19
Sa luati legatura cu medicul oncolog care a recomandat tratamentul si sa discutati cu dansul ceea ce va preocupa. Sunt sigura ca a mai intalnit cazuri in care au aparut diferite reactii in urma tratamentului.

Elena Onofrei 9:28am Feb 19
Consultat medicul insa drenajul limfatic facut corect (cautati terapeut specializat) este imperios! Nu inteleg de ce nu se fac recomandari clare de drenaj limfatic mai ales operatii ganglionare si in masectomii!!!

Catalin Manoliu 4:30pm Feb 19
pentru cineva nu.si face treaba cum trebuie … ori nu stie ce sa recomande, ori nu vrea, lipsa de interes lista poate continua …

Catalin Manoliu 5:23pm Feb 19
pentru ca*


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile