consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am 25 de ani, sunt fumator de la varsta de 21 de ani si ma confrunt cu o problema cam de 6 luni: tuse seaca.

Terapeuti RO 6:51pm Apr 9
Buna ziua,
Am 25 de ani, sunt fumator de la varsta de 21 de ani si ma confrunt cu o problema cam de 6 luni. Tusesc (tuse seaca) numai ziua , nu ma deranjeaza in timpul somnului si nici dimineata, pur si simplu simt ca mi se acumuleaza prea mult mucus in gat si tusesc. Nu ma doare in piept, pur si simplu imi da o senzatie ca am faringele plin cu mucus si tusesc, iar cand tusesc imi da o senzatie de greata similara reflexului care il am atunci cand vomit, dar nu am vomitat niciodata. Nu expectorez decat mucus curat ( incolor). Nu am avut niciodata afectiuni are sistemului respirator, ce ar putea sa fie?

Manuela Bidiu 7:07pm Apr 9
De ce nu mergeți la un medic? Medicul de familie. Poate să fie de la țigări.

Rebei Marius 9:40pm Apr 9
Este doar raspunsul organismului tau la o agresiune, la unii este mai violent ..la altii debuteaza dupa 10-15 ani de fumat..Solutie: terapie pentru dependenta. Probabil deja nu e singura….posibil sa o inlocuiesti cu altceva. Atunci cand renunti la ceva..ai sa mai pierzi ceva..Din punct de vedere psihologic s-ar putea sa ai multe de spus si nu le spui, din cauza rusinii sau dintr-un sentiment de inferioritate datorat in mare parte unei stime de sine scazute…sunt multe posibilitati…cautarea solutiilor intr-un cadru profesional probabil te-ar ajuta .

Psihoterapie PentruFamilie 7:14am Apr 10
Persoanele ce sufera de BronhoPneumopatie Obstructiva Cronica (BPOC) pot sa prezinte tuse sau senzatii de apasare in piept, insotite de expectoratia curata de care spuneai. Daca persoana fumeaza, pune aceste semne pe seama ‚tusei fumatorului’ asa cum faci si tu. ‚Tusea tabagica’ de fapt nu exista ca si conditie medicala ci reflecta existenta unei bronsite cronice (o inflamatie a brosniilor) si e adesea primul semn al BPOC
Multe persoane mai coreleaza eronat BPOC si respiratia dificila cu inaintarea in varsta. Chiar daca in Romania e diagnosticata tarziu, in realitate BPOC debuteaza mai frecvent in jurul varstei de 40 de ani (uneori chiar la 20-30 de ani). Pe langa cresterea riscului unei boli cardiace, peste trei sferturi dintre pacientii cu BPOC si hipoxemie (reducerea concentratiei de oxigen in sange) consecutiva bolii au un grad de afectare a functiei cognitive. Rata de aparitie a tulburarii cognitive usoare este aproape dubla la pacientii cu BPOC comparativ cu cei ce nu suferea de aceasta boala.Apeleaza cu incredere si la sprijinul psihoterapeutic pentru a te lasa de fumat. Dr Rares Ignat – psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata familiala & profesionala


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile