Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Iubita mea este o femeie de afaceri, cu studii superioare, iar eu sunt fara studii. Cum pot sa fac o schimbare considerabila in gandirea mea?

Terapeuti RO 10:50am Apr 8
Mesaj:
Salut! Numele meu este Ion am 36 ani sun divortat si cresc si educ singur un fiu de 13 ani . Acum citeva zile am avut o situatie emotionala, de 9 luni am o iubita la care tin foarte mult si am intentii serioase cu ea, locuim unul de altul la 170km suntem impreuna 2-3 zile in weekent, ea are doi copilasi minunati si are o afacere proprie, problema mea este ca acum citeva zile pe un site de socializare la care ea singura imi daduse datele personale ia scris un domn casatorit ca siar dori sa petreaca timpul cu ea. In acelas timp eu eram concomitent pe acel site si citeam. Prietena mea ii raspundea la mesaje insa nu ia promis nimic decit o sansa de a bea un ceai impreuna. Cind mergea conversatia ea ma sunase sa verifice daca sunt in acelas timp pe site, iam raspuns nu, mai apoi am apelato eu si am inceput o esterica cumplita care a durat mai multe zile eu crezind ca il va elimina din prieteni iar ea nu a facuto ca o deranja ca nu am incredere in ea. 3 zile am bombardato cu zeci de mesaje ca sa nu o pierd si nu stiu de ce o santajam ca imi iau zilele. Ei nu ii era absolut indiferent de mine a gasit prin anumite servicii telefonul parintilor si ia rugat sa vina la mine,am avut mai multe esecuri in viata privitor la viata personala. Ieri am fost la ea si am vrut sa o vad la inceput a fost impotriva iar mai apoi mia propus sa stau la un ceai impreuna apoi neam despartit si nu a dorit sa mai fiu linga ea ca sa ma pedepseasca sa fac o schimbare in psihica mea. Astazi de dimineata am asteptato la poarta chind ese sa plece la serviciu nu era deacord dar in cele din urma a acceptat sa mearga cu mine ma luat cu ea la oficiu ca ma tineam scai de ea la prinz mia propus sa servim masa impreuna, sa mai intimplat situatii similare insa acum ia afectat si starea ei de sanatate, este o femee foarte frumoasa si multi barbati o vor sa fie cu ea si asta ma deranjaza dar simt ca ma iubeste ca dupa ce neam despartit mia telefonat sa afle cum ma simt, eu simt ca nui este indiferent de mine desi ea este o femee de afacere cu studii superioare si acceptindu-ma pe mine fara studii. mersi anticipat, sper ca voi cu ajutorul Dumneavoastra sa pot sa fac o schimbare considerabila in psihologia si gindirea mea.

Botezat Radu 11:12am Apr 8
cel mai indicat ar fi sa gasiti un psiholog cu care sa stati de vorba despre toate sentimentele si gandurile dumneavoastra; daca nu gasiti un psiholog puteti incerca si un psihiatru. Succes!

Cristina H. B. Docan 11:45am Apr 8
Dragul meu domn, ceea ce mi se pare mie important, este sa aflati de la prietena dumneavoastra daca si ea are intentii la fel de serioase in ce va priveste. Si n-o sa reusiti acest lucru, atita timp cit o presati sau o santajati (sint sigura ca va dati seama de asta!) Dimpotriva, in cele din urma, un astfel de comportament poate sa o indeparteze si sa strice (,) ceea ce ati construit in aceste luni de prietenie. Intelegem si stim mai toti ce poate face, din orice om, frica de a-si pierde iubitul/iubita; si multi am procedat poate chiar ca dumneavoastra; dar un astfel de comportament n-a dus mai niciodata la nimic bun… Faptul ca sinteti divortat va ajuta sa stiti ca nu este cel mai usor lucru pentru doi oameni, sa fie potriviti unul pentru celalalt. Probabil nu va mai doriti inca un divort, nu? Si, daca nu, atunci va doriti o persoana care nu doar sa va accepte, ci chiar sa va placa, sa-si doresca din toata inima sa fie impreuna cu dumneavoastra. Altfel, nu doar relatia viitoare, ci insusi startul e ratat. Deci oferiti-i aceste doamne conditiile sa-si dea seama ce sentimente si ce intentii are cu dumneavoastra si fiti pregatit pentru orice raspuns! Va incurajez sa va ginditi la dumneavoastra cu mult mai multa incredere!!! Undeva, pe lumea aceasta, exista o persoana care cauta exact ceea ce aveti dumneavoastra de oferit – deci sinteti perfect exact asa cum sinteti, daca sinteti perfect pentru ea! Dati-va sansa sa o gasiti (chiar daca, eventual, asta ar inseamna chiar sa lasati in urma unele relatii care nu au mers asa cum v-ati fi dorit…)

Carmen Caramlau 5:09pm Apr 8
Salut Ion. E foarte bine ca recunosti nevoia ta de a primi ajutor. Din ce-mi dau seama, situatia ta este destul de delicata (esti divortat, cresti singur un copil, suferi din dragoste si te simti sub nivelul femeii pe care o iubesti). Spui ca ai avut multe esecuri in viata. Cu totii trecem prin incercari, dar e alegerea noastra daca le consideram esecuri sau pur si simplu ocazii de a ne schimba viata. Se pare ca repeti comportamente de genul celui descris, desi nici tu nu-l aprobi, sperand ca-ti va aduce cu forta ceea ce-ti doresti. Viata iti dovedeste in mod repetat ca nu aceasta e calea (altfel ai fi avut tot ce-ti doreai si nicidecum starea pe care o ai acum). Incepe prin a te schimba tu, si vei atrage alte experiente, alti oameni in viata ta. Schimbarea nu trebuie sa fie brusca si nici radicala. Incepe cu schimbari mici, dar fa-ti o obisnuinta din asta. Este un sistem aplicat cu mare succes de japonezi, in toate domeniile. Daca merge la ei, cu siguranta va merge si la tine. Poti apela cu incredere si la consiliere (psihoretapie, coaching, terapie EFT) pentru cateva sedinte. In acest fel iti va fi mai usor sa-ti formezi noile tipare de comportament. Numai bine!


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile
consiliere psihologica gratuita