Login

Balneofizioterapie | Kinetoterapie | Masaj terapeutic

Cursuri gratuite

Sfatul terapeutului

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimatAm fost inselat de sotie cu un coleg comun de serviciu

Terapeuti RO 12:55pm Jan 3
Mesaj:

Am fost inselat de sotie cu un coleg comun de serviciu. Cum sa trec peste, am in minte doar razbunare si nu stiu cum?


Botezat Radu 1:06pm Jan 3
sfaturi date pe net nu cred ca v-ar fi de folos… mai eficient ar fi sa discutati cu un psihoterapeut fata in fata. Este normal sa simtit (imi imaginez) furie pentru o asemenea fapta. Razbunarea nu va poate aduce decat si mai multa suferinta. Daca nu exista loc de discutie, puteti oricand apela la solutia legala

Ionela Zaheu 1:08pm Jan 3
MAI SUNTETI IMPREUNA? NU ATI SPECIFICAT DACA MAI SUNTETI IMPREUNA….DAR CEL MAI BINE AR FI SA MERGETI LA UN PSIHOTERAPEUT

Denissa Toma 2:11pm Jan 3
Psihoterapie pentru cuplu si eventual psihoterapie individuala.

Remus Sandu 2:40pm Jan 3
Este ceva uman. Dintr-o perspectivă pur biologică, ce se poate înţelege din faptul că teoretic oricine poate fi sedus /convins să facă ceva după un număr suficient de pahare de băutură (sau heroină)? Dacă cineva îţi zâmbeşte sau se poartă într-un anumit fel sau pur şi simplu te atrage fizic, neurologic vorbind eşti manipulat cu perseverenţă exact în acelaşi mod, sunt activaţi exact aceiaşi receptori de opioizi şi realmente vei acţiona dirijat de o forţă exterioară ţie.

Adică oamenii sau de fapt orice vietăţi din natură, pot fi priviţi ca nişte entităţi biologice aflate în competiţie pentru perpetuarea speciei. În fiecare secundă ei acţionează manipulându-se unul pe celălalt, fiecare având după caz o ‘transă naturală’ sau o stare de respingere / indiferenţă la ‘propunerea’ explicită sau nu / simpla prezenţă a celuilalt. Adică putem fi priviţi ca nişte roboţi care doar au iluzia libertăţii de a alege şi îndeplinesc nişte sarcini biologice bine determinate, iar competiţia este o consecinţă inevitabilă a legilor naturale. Indiferent că dvs. vă convine sau nu evoluţia lucrurilor din acest moment, natura îşi va urma cursul nestânjenită.

Altfel, vă mai recomand şi o schiţa ‘ruptă din viaţă’ :) Plus ARTICOLE SIMILARE. http://tinyurl.com/o2dlvfa


Psiholog Constantin Oprea 4:13pm Jan 3
Ar fi indicat să ai o discuție cu ea să vezi ce a determinat-o.Să vezi ce are de gând pe viitor legat de acest lucru.Dacă ea își dorește să rămână cu tine și nu se mai repetă ar trebui să treci peste asta.Oare cine nu greșește în viață?Cine e fără de păcat?Răzbunarea nu rezolvă nimic,ba agravează lucrurile.Vezi doar ce se mai poate face dar după ce ai o discuție cu ea și ne ții la curent…Sau mai simplu ar fi indicată o terapie de cuplu…

Psihoterapeut Gabriela Gusoi 4:25pm Jan 3
Cred ca este dureros pentru orice om sa se simta tradat, abandonat de cel in care a investit sentimente. Totusi, puteti invata sa va canalizati energia pe propria persoana, sa analizati ce nu a functionat in aceasta diada, eventual, sa comunicati mai eficient. Sunt sigura ca veti trece peste aceasta deceptie, fara sa fie nevoie sa va consumati resursele razbunandu-va. Care ar fi beneficiul unei astfel de atitudini? De asemenea, cateva sedinte de consiliere, fie individuala, fie de cuplu, va vor ajuta sa depasiti mai repede acest impas. Toate cele bune!

Viorel Si Felicia Mocanu 6:25pm Jan 3
deci toti 3 colegi comuni de munca da? sa nu se fi razbunat ea cumva pe tine, mai ales ca stia ca poti afla lucrul acesta… sa iei in calcul si acest aspect… ceva a determinat-o sa faca acest "gest deschis" pentru a afla usor nemultumirea ei….

Bogdan Bogdanovich 4:34am Jan 4
dk simtiti nevoia de razbunare, vb atunci de un orgoliu ranit? Dk inca o mai iubeati, atunci emotile traite veneau pe registrul abandonului … tristete, depresivitate. Daca inca mai sunteti dispusi sa convietuiti impreuna, incercati terapia de cuplu … chiar rezolva cauza instrainarii si previne aceste situatii de tip "tentatie".

Paula Ţintă 8:07am Jan 4
Trebuie sa renunti la razbunare. Dupa ce ti-ai scos din cap complet ideea de razbunare, incearca sa intelegi de ce s-a intamplat sa te insele. Poate ai si tu o mica vina. Apoi discuta cu ea si hotarati impreuna ce veti face in continuare.

Diane Chic 9:14am Jan 5
Cred ca nu tb sa sugeram noi o solutie.
Daca aveti chef de "razbunare", dati-i drumul, având totusi în cap ca nu puteti controla anticipat efectele. Asta poate sa deculpabilizeze sotia, sa va ajtue sa vedeti ca în curtea vecinului iarba nu e întotdeauna mai verde sau nu.
Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19365 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari
Vezi toate intrebarile