consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Fratele meu a omorat un catel dandu-i un topor in cap doar din cauza ca se urcase pe masa si luse niste mancare. E nevoie de un psiholog sau de un neurolog?

Terapeuti RO 10:23am Mar 17
Mesaj:
Am 22 de ani si sunt student la Medicina. Fratele meu are 21 de ani, a terminat 13 clase si locuieste cu parintii nostri, iar bunicii locuiesc vis-à-vis. Fiind mai mic a fost considerat de parintii mei ca fiind limitat dpdv a ceea ce ar putea face (facultate, job). Bunicii nu prea l-au incurajat, crezand ca oricum nu e nimic de capul lui. Mereu m-au favorizat desi eu le spuneam sa nu faca diferente intre noi. In ultimul timp are niste tulburari de comportament putin cam exagerate,mai exact este foarte nervos si ca atare in una din zile a omorat un catel dandu-i un topor in cap doar din cauza ca se urcase pe masa si luse niste mancare. Problemele astea sunt mai de multisor si nici eu nici familia nu stim ce sa facem cu el. In ultima vreme a lucrat la un service cateva ore pe zi si dupa o luna a fost platit putin. In principiu partea cu spintecatul capului la un animalut vine dupa cateva zile dupa ce s-a hotarat sa nu mai mearga la serviciu. Altceva pot sa spun ca din copilarie a fost mai retras si cred ca nu stie cum sa-si eleibereze emotiile decat sub natura nervoasa. Intrebarea mea este: e nevoie de un psiholog sau de un neurolog? Poate fi o problema neurologica sau cauza e lipsa de iubire, atentie etc? MULTUMESC!

Botezat Radu 10:27am Mar 17
eu va recomand psihiatru pt evaluarea medicala dupa care sigur psiholog

Viorel Mocanu 10:44am Mar 17
Nu vreau sa fiu inteles gresit… insa fratele tau ar trebui sa-si ia parintii de minutza si sa mearga impreuna la un psihoterapeut… cum poti gindi ca parinte ca unul e “bun” si altul e “prost” si nu trebuie investit in el… de ce a ajuns fratele tau in situatia de fata? vina apartine exclusiv parintilor si se pare ca e mostenire de familie intrucit si bunicii au aceleasi “indeletniciri” privind educatia pentru viitiorul copilului/nepotului… Lipsa de iubire din copilarie acum e resimtita de fratele tau… si apare un fel de “ciuda” ca in tine s-a investit si el a fost tratat altfel…. acele momente de furie sint pentru parintii/bunicii tai dar “stie” sa se abtina insa violenta pe care o dezvolta chiar si fara de un ciine arata ca i-ar cam stringe de git pe parinti pentru “dragostea” pe care i-au daruit-o…. inca nu e timpul pierdut sa se mai repare ceva si un specialist psihoterapeut ar mai da inca o sansa relatiei dintre fratele tau si parinti….

Pisiologul De Serviciu 10:52am Mar 17
Eu nu recomand nimic. Dar pot sa spun cum as proceda eu.
As sta de vorba cu fratele si as incerca sa-l determin sa mearga la psihoterapeut. Este evident faptul ca acest baiat are mari carente de ordin afectiv. Deduc din ceea ce spuneti ca baiatul a fost crescut mai mult de bunici, care l-au “inchis intr-o cutie” si care, cu siguranta ca i-au transmis “esti prost”, “nu esti bun de nimic”. Tot acest comportament are la baza parentingul defectuos pe care l-a primit. Daca-l vede un psihoterapeut mai intai, excludem posibilitatea ca baiatul sa creada ca ceilalti in cred nebun si sa refuze orice ajutor. Doar un psiholog stie daca are nevoie de tratament medicamentos si acesta il va trimite la psihiatru.
Din pacate, cei mai multi psihiatrii vor administra pastile in incercarea de a diminua efectul, nu si cauza. Cauza (daca este vorba de afectiuni psihologice si nu psihiatrice)nu se poate trata cu pastile.
Sunt deci, intru totul de acord cu domnul Viorel Mocanu

Carmen Badea 11:06am Mar 17
Azi un animal fara aparare………

Mihaela Comisel 11:07am Mar 17
De urgenta de mana cu apartinatorii la psihiatrie, reechilibrat acolo si apoi sa faca psihoterapie.

Pintilii Simona Petruta 11:20am Mar 17
Cam la asta se ajunge din vina parintilor. Urmatorul pe lista esti tu iti garantez…dupa caine…mergeti la un psiholog

Taugner Lucian 4:20pm Mar 17
consultati un psiholog si un psihiatru.

Neli Pena 9:35am Mar 18
Fratele dvs. are nevoie de ajutor specializat cu siguranta.. Problema si intrebarea in acelasi timp este daca el considera ca trebuie ajutat. In prima faza ati putea sa-l ajutati dvs. si familia sa mearga la psiholog pt. ca decizia ii apartine.Mult succes!


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile
Implant fast & fixed Dental Premier