consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Partenerul meu e violent si ma considera mereu vinovata de actiunile lui.

Terapeuti RO 9:15pm Feb 13
Mesaj:
suntem intr-o reltie de 9 ani si simt adica sunt sigura de faptul ca partenerul meu e violent.El ma considera mereu vinovata de actiunile lui zicand ca am o gura mare cea ce uneori recunosc ca am dar nu cred ca in asa masaura incat sa afecteze relatia de cuplu. vreau sa mentionez faptul ca intre noi exista si o diferenta de studii eu am studii superiare el nu si e mai mic decat mine cu 3 ani iar eu provin dintr-o familie dezbinata.As vrea sa am puterea sa ilparasesc dar il iubesc nu mai stiu cat de mult dar ma simt cumva legata de el inainte sa il parasesc desi mintea mea imi spune ca asta ar trebui sa fac as vrea sa vad daca se mai poate rezolva ceva si ce. va multumesc

Consiliere Psihologica Anna Ri 9:33pm Feb 13
tiparul de relatie pe care il descrieti ma duce cu gandul la codependenta… este important sa constientizati ce rani ati preluat din familia de origine, care apar in prezent in relatia de cuplu, si sa incepeti un parcurs terapeutic. puteti citi mai multe despre codependenta (gasiti materiale pe internet) si daca doriti, ma puteti aborda pt consiliere.

Viorel Mocanu 9:49pm Feb 13
“iar eu provin dintr-o familie dezbinata” se pare ca nu a-ti invatat din cele vazute la parintii dumneavoastra nimic… si acum desi experimentati aceleasi lucruri in propriul cuplu, nu aveti puterea sa opriti “travaliul” violentelor… ori va place sa fiti un sac de box pentru partener ori va e frica sa renuntati la relatie… daca iubiti un om violent suportati consecintele…. in viata nu e doar un barbat si acela saracu si violent… va este frica sau nu aveti puterea sa o luati de la capat intr-o relatie cu un partener normal?

Denissa Toma 6:47am Feb 14
Poate nu aveti puterea de a-l parasi si doriti “sa-l salvati”, tocmai pentru ca ati vazut ca parintii dvs s-au despartit si nu vreti sa renuntati atat de “usor”. Incercati sa faceti sedinte de psihoterapie pentru ca sa puteti sa vedeti in ce masutra va identificati cu situatia parintilor, ce anume ati preluat din tiparul lor comportamental, si cum puteti schimba lucrurile.

Botezat Radu 8:00am Feb 14
ce am inteles eu din cele scrise de dvs este ca, cel ptin rational, doriti sa iesiti din aceasta relatie. Partea afectiva poate fi ‘remediata’ cu ajutorul unei terapii, deci nu este nevoie sa va ingrijorati. Cine ramane intr-o relatie violenta (sub orice forma) nu face decat sa perpetueze la infinit acea violenta. Sunt sigur ca puteti avea o relatie ‘normala’ sau mai bine zis sa ii spunem echilibrata, hranitoare. Mai sunt si alti barbati de vindecat/salvat si care nu sunt violenti ;) . Succes!

Buterchi Carmen 10:27am Feb 14
Felicitari ca ati ales sa cereti ajutor! Din punctul meu de vedere sunt doua posibilitati: psihoterapie de cuplu (in cazul in care el constienizeaza ca are o problema) sau psihoterapie individuala pr dumneavoastra. Ar fi important sa ne spuneti daca accesele violente apar pe fondul consumului de alcool, droguri..


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile