Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am un copil, baiat de 6 ani, nu are astampar, e intr-o continua miscare, nu are rabdare sa scrie, sa coloreze, se manifesta urat cand nu ii dai ce vrea el. Este foarte inteligent, prinde totul din zbor dar …Ce ma sfatuiti sa fac?

Terapeuti RO 7:02pm Nov 29
Mesaj:
Am un copil, baiat de 6 ani, nu are astampar, e intr-o continua miscare, nu are rabdare sa scrie, sa coloreze, se manifesta urat cand nu ii dai ce vrea el. Este foarte inteligent, prinde totul din zbor dar …Ce ma sfatuiti sa fac?

Maria-Cristina Dobrescu 7:10pm Nov 29
consiliere psihologik are adhd

Psiholog Focsani 7:18pm Nov 29
Cu siguranta – ADHD; Chiar daca este inteligent este foarte posibil cu timpul sa ramana in urma celorlalti; Ar fi indicat sa apelati la o echipa de specialisti formata cel putin din psiholog si psihiatru. Introduceti reguli pe care sa le respectati in primul rand dumneavoastra, adultii. Faceti echipa cu terapeutii, ca sa va ajutati copilul, pentru ca daca nu se intervine va fi izolat si stigmatizat. Nu va fi un demers usor, mai ales ca interventia incepe la sase ani, cand s-au dezvoltat multe rezistente, obiceiuri comportamentale, mai ales ca stie deja cum va poate manipula.

Adrian Isacianu 8:43pm Nov 29
Repede adhd, repede psihiatrii, repede terapeuti.
Baietelul meu in varsta de aproape 4 ani s-a jucat mai bine de 45 minute cu catelul. I-am spus sa se opreasca, el nimic, joaca, joaca, joaca. Catelul la fel. Sigur ambii au ADHD. Am sa consult un terapeut!

Loredana Tudor 7:22am Nov 30
:) ) a mea are 8 ani si tot ca un fulger e. Si consider ca e normalitatea lor. La scoala nu-i atenta, deseneaza cand vb doamna, dar surprinzator, inregistreaza tot si de obicei deruleaza in somn ce se face la scoala. Eu stiu ca nu s cum eram noi, dar asta e farmecul, eu ii zic evolutie. Avem de invatat de la copii astia.

Adrian Isacianu 7:56am Nov 30
Sora mea cea mai mica a venit suparata foc de la scoala, clasa I, cum ca ea nu mai merge ca toti is prosti, ea stie sa scrie, sa citeasca, sa faca adunari si scaderi. Lamureste-o sa continue. Azi stie 5 limbi straine perfect, eu sunt departe de ea cu una!

Remus Sandu 12:02pm Nov 30
E posibil ca la psihiatru să-i fie prescris Ritalin sau Concerta, nişte medicamente foarte controversate. Copii cu probleme de neurodezvoltare şi comportament (oricare ar fi ele), au de câştigat dacă încearcă şi o abordare nutriţională cu teste de intoleranţă, dietă şi suplimentare:

** S-a conturat un fenotip clinic comun cu predominanţă masculină, autism, probleme senzoriale, tonus muscular scăzut, dificultăţi de coordonare, alergii alimentare şi simptome gastrointestinale. Per total, 181 de familii (97%) au raportat îmbunătăţiri dramatice într-o serie de aspecte, incluzând limbajul, imitaţia, coordonarea, contactul vizual, comportamentul şi percepţia senzaţiei durerii. **

Citeşte mai mult:http://tinyurl.com/p3zuj8d


Cristiana Mitar 12:30pm Nov 30
daca medicamentele de adhd si celalate interventi nu ajuta mult e posibil ca copilul sa sufere de tulburari de modulare senzoriala ( se face diagnosticul pe baza unor chestionare din america si observatia/evaluare de integrare senzoriala a copilului cu testul de profil senzorial. iar daca se dovedeste ca are aceasta tulburare bineinteles ca recomandari de interventie cu integrare senzoriala pe care parinti le pot face ( ce fel de haine sa poarte copilul, stramte/sau nu, ce fel de jocuri sa participe copilul cu cati stimuli la un moment dat, unde sa fie banca copilului in clasa (deci modificari ale stilului de viata al copilului incorporate in activitatile scolare, la domiciliu, de joaca etc pot sa ajute mult)

Alice Dinu 12:39pm Nov 30
Eu nu m-as grabi cu diagnostice gen adhd sau tulb senzoriale…e de observat copilul si de vazut ce anume se "ascunde" in spatele acestui comportament hiperenergic…poate fi legat de temperament, mediu, ceva dificultati emotionale…de investigat…

Cristiana Mitar 12:45pm Nov 30
daca copilul nu are note de trecere la scoala, sau note foarte mici in sua se face o evaluare de profil senzorial in terapia ocupationala, se face tratamentul cu interventie de integrare senzoriala (tulburare de modulare senzoriala), si daca dupa a luna copilul nu are note mai bune la scoala, medicul recomanda o trimitere la psihiatru pt medicamente (adhd) daca parintele e deacord, sau la nutritionist pt o dieta mai corespunzaatoare poate tyramina free (fara tyramina) dar mai bogata in tryptofan, o dieta mai alcalina, etc, bineinteles daca copilul are iq aproape de normal profesori, terapeuti, parinti ii faci si recomandaraile de ABA ale psihologului, etc

Psiholog Focsani 6:06pm Nov 30
Adevarul este ca ceea ce facem noi aici este total neprofesionist, pentru ca nu am facut o evaluare clinica profesionista :( si atunci toti vorbim "pe de rost" . Va invit sa ganditi ceea ce postati aici; daca suntem fara experienta intr-o parte a psihoterapiei (ceea ce nu-i deloc rusinos, pentru ca este un domeniu atat de vast incat e greu sa-l cuprinzi pe tot), ar fi indicat sa ne abtinem de la comentarii sau prescriptii, pentru a nu confuza persoana care cere ajutorul pe acest grup. Personal cred ca parintele isi simte copilul, iar atunci cand observa ca ceva nu este in recula cu puiul sau trebuie sa ceara sfaturi de specialitate. Poate sa nu fie vorba de ADHD( poate de o nevoie de atentie, o forma de manipulare a adultului sau alta problema), DAR DACA ESTE? Cine isi asuma esecul? Eu merg pe principiul ca ceea ce poti face astazi pentru un copil, maine se face cu mult mai multe eforturi.

Cristiana Mitar 6:15pm Nov 30
nu e nimic neprofesional. in sua iq se stabileste in gradinte de copii fara sau cu deficiente de la varsta de 3 ani. daca copilul e in gradinita cu nevoi speciale este acolo pt ca s-a calificat in urma evaluarilor standardizate care vad ca nu se folosesc in romania prea des, si medicul e obligat in urma acestor evaluari obiective ( psihologie, terapie ocupationala, kinetoterapie, logopedie, etc) sa trimita copilul la gradinita cu nevoi special pana se remediaza problemele in toate domeniile la <25% deficiente. si in sua un terapeut bun fie ca e kinetoterapeut, fie ca e psiholog, etc intelege dezvoltarea copilului din toate punctele de vedere, pt ca nu ii aplica un tratament standard, ii aplica un tratament individualizat, daca copilul ara aphasia ( nu intelege cuvintele), sigur in kinetoterape nu o sa ii vorbesti, o sa ii demonstrezi actiunea pe care vrei ca el sa o imite/faca, sau daca are apraxia, o sa il ajuti cu partile corpului care au nevoie sa reproduca actiunea dupa ce o verbalizeaza daca poate daca nu doar o imita pana cand are alte posibilitati etc.

Psiholog Focsani 6:40pm Nov 30
OO o de acord. Eu ma refeream doar la discitiile in acest context, viritual.

Cristiana Mitar 6:43pm Nov 30
eu totusi cred ca aceste discuti oricat de informale sunt, il face pe parinte sa se gandeasca mai mult la starea copilului si optiunile pe care le are copilul, ca pana la urma cel care ghideaza accesul la felul educatiei, terapiei, si de tratament medical pe care il va primi copilul este impartit 50% 50% intre parinte si noi cadrele didactice, cel putin asa e in SUA, si cred ca asa e si aici atata tot ca parinti poate nu sunt obisnuiti ca in occident sa intrebe medicul, si terapeuti de terapia aia si aialalta si de ce copilul e cum e etc

Psiholog Focsani 6:46pm Nov 30
In SUA sunt decontate serviciile si demersul terapeutic. La noi, parintii fac eforturi supraomenesti pentru a sustine financiar o terapie.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile
consiliere psihologica gratuita