Login

Balneofizioterapie | Kinetoterapie | Masaj terapeutic

Cursuri gratuite

Sfatul terapeutului

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimatAm impresia ca mama mea sufera de o tulburare psihica, deoarece nu-mi pot explica anumite actiuni ale acesteia, precum schimbarea de comportament in perioade scurte de timp.

Terapeuti RO 12:01pm Apr 7
Mesaj:
Buna-ziua! Am o problema, in legatura cu mama mea la capitolul familie. Am impresia ca sufera de o tulburare psihica, deoarece nu-mi pot explica anumite actiuni ale acesteia, precum schimbarea de comportament in perioade scurte de timp(exemplu: tipa la mine si ma jigneste, iar dupa 20 de minute, totul este normal, de parca nu s-ar fi intamplat nimic). Exagereaza mult situatiile si se enerveaza FOARTE mult pentru motive banale. De-a lungul timpului, mi-am dat seama ca percepe total diferit lucrurile din familie, crede ca suntem impotriva ei, ca ii vrem raul, mereu considerandu-se “o usa de biserica”. M-am obisnuit cu vorbele urate, caci stiu ca e foarte posibil sa sufere de ceva. Simptomele au aparut din perioada copilariei(ei), bunicii neducand-o la momentul respectiv la psiholog. Problema este ca nu vrea sa auda de asa ceva. Ajutor, cum o pot convinge sa vada un psiholog si va rog, daca identificati simptome, sa-mi spuneti de ce tulburare ar putea suferi. Multumesc!

Botezat Radu 12:46pm Apr 7
din cele povestite si fara sa o vedem in persoana ne-ar fi foarte greu sa punem un diagnostic. Singurii in stare sa o convinga sunteti chiar dvs, familia. Nu o poate obliga nimeni. Incercati sa discutati cu rabdare, insistenta si perseverenta cu ea. Poate ‘vrea sa se descarce’, ‘s-or fi strans multe stresuri in anii astia’ etc. II puteti explica exact ce inseamna consilierea psihologica si psihoterapia prin definitii si exemple (gasiti pe net o gramada). Incet incet poate accepta si atunci mergeti impreuna, ca sprijin. Succes!

Grigoras Nitica 1:39pm Apr 7
‘..crede ca suntem impotriva ei,ca ii vrem raul…”………..,s-ar putea intelege a fi o fire paranoica,pe langa altele, daca crede toate astea fara un motiv.Pot fi si alte suferinte psihologice,sufletesti pe care le-ar putea avea insa este necesar mersul la o persoana de specialitate ptr. o viziune clara.Pe langa cele explicate de domn.Botezat in demersul de a o convinge sa mearga la un specialist,a-ti putea adauga,inerca sa-i explicati(cu multa iubire,calm,interes ptr.binele ei…….”..iubirea invinge tot…”.) ca fara voia ei,involuntar isi face rau ei si altora de nu se iau niste masuri …Succes!!

Bogdan Bogdanovich 2:34pm Apr 7
puteti sa-i propuneti sa mergeti impreuna, ptr ca exista tensiune in familie…nu neaparat ptr ca este vina ei; Un paranoic e greu de convins ca problema poate surveni din partea lui…asa ca facetzi dvs pe cea care are nevoie…Exista terapeuti sistemici, ce abordeaza famlia ca un tot-unitar, si apoi il ia pe fiecare membru la puricat (ceea ce este in fapt obiectivul dvs….ca ea sa fie vazuta de cineva, eventual consiliata)

Pisiologul De Serviciu 6:02pm Apr 7
Stati linistita, nu este singura mama cu aceste “iesiri”. Intrebarea mea este daca s-a inrautatit in ultima perioada, ultimii ani? Cati ani are? Poate a intrat la menopauza? Poate s-a aschimbat in urma unei pierderi(serviciu, sot, parinti etc). Din punctul meu de vedere, nu sunt date suficiente pentru a-ti sugera sa incerci sa mergi cu mama la psiholog. Poate e suficienta o discutie intre …cine e mai apropiat de dansa si dansa. Apoi, nu-i spune sa mearga la psiholog. Spune-i sa mearga la consiliere. Cand supn “spune-i” nu ma refer sa-i spui pe bune, ma refer sa ai cu ea o discutie prin care sa-i sugerezi ca un CONSILIER o poate face sa inteleaga de ce se supara(nu-i spune ca se enerveaza), de ce reactioneaza acid (nu-i spune ca-i sare tandara sau ca face ca toate cele). Ideea e sa-i spui lucruri care nu par a fi “ale unui om nebun”, caci din pacate, inca, in Romania, Psihologul este perceput ca un doctor de nebuni iar cei care merg la psiholog sunt etichetati ca fiind nebuni. Si-ti mai spun ceva. Inclusiv tie ti-ar prinde bine cateva sedinte. Si fa in asa fel sa afle si mama ta ca mergi la psiholog, poti chiar sa-i povestesti chestii care nu au legatura cu dansa.
Mult succes.

Carmen Caramlau 5:36pm Apr 8
Buna ziua. Cu tot respectul, mama Dvs. are motive temeinice pentru comportamentul dumneaei. In primul rand, spuneti ca a facut asta toata viata dumneaei (inseamna ca nimeni nu a avut taria sa o confrunte decisiv cu privire la atitudinea pe care o are), deci poate privi totul ca pe un tipar comportamental care FUNCTIONEAZA pentru dumneaei. De ce l-ar schimba? Ii trebuie motive foarte puternice si (sper sa nu intelegeti gresit) nu motivele Dvs, ci motive proprii, care sa aiba sens pentru dumneaei, personal. Are nevoie de consiliere, dar daca nu reusiti sa o convingeti, mergeti pe ideea unui terapeut de medicina alternativa specializat in tehnicile de eliberare emotionala (EFT) / reflexoterapie / acupunctura, mergeti la un maestru Reiki, orice credeti ca ar accepta mama Dvs. Are nevoie de ajutor, asa cum si Dvs. aveti nevoie sa intelegeti adevaratele resorturi care o imping la un asemenea comportament, si care, de cele mai multe ori, au la baza o intentie buna. Numai bine!

Stoian Ionita 5:20am Apr 9
http://youtu.be/EKQPFx1Cxe4 Da.. Iti va fi de folos.

Neli Pena 7:46am Apr 9
Daca mama dvs. ar putea sa accepte sa se vada cu un psiholog cel putin la dumneaei acasa, sa stiti ca exista si aceasta varianta. Exista terapeuti care se deplaseaza si la domiciliul clientilor. La dvs. este necesara terapia de familie, unde toate persoanele care traiesc si gospodaresc impreuna trebuie sa participe. Acest lucru ii va da si mamei dvs. siguranta si se elimina si suspiciozitatea ca cineva ar avea ceva cu dumneaei(adica psihologul vine pt. noi toti, nu doar pt. tine).Mult succes!
Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19365 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari
Vezi toate intrebarile