Login

Balneofizioterapie | Kinetoterapie | Masaj terapeutic

Cursuri gratuite

Sfatul terapeutului

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimatAm uneori atacuri de panica in autobuz, metrou, simt ca ma sufoc.

Terapeuti RO 8:07am Jan 13
Mesaj:
Buna ziua,
Am uneori atacuri de panica in autobuz, metrou, simt ca ma sufoc, acestea au inceput atunci cand am terminat o relatie de 7 ani. M-am impacat cu faptul ca m-am despartit de persoana respectiva dar poate inconstient inca ma afecteaza, asta pentru ca nici nu am aflat motivul despartirii. Intrebarea este daca atacurile de panica si despartirea pot avea legatura?

Botezat Radu 8:09am Jan 13
pot avea legatura, mai ales daca nu a existat un alt eveniment posibil traumatizant recent in viata dvs

Ionut Grigorescu 8:10am Jan 13
Cu siguranta! Fa-ti un control medical la tiroida si vezi TSH-ul!

Psiholog Constantin Oprea 6:47pm Jan 15
Cred că o psihoterapie ți-ar rezolva problema.

Diana Bordeianu 6:51pm Jan 20
In tratarea atacurilor de panica se va utiliza in planul terapeutic desensibilizarea sistematica. Si daca are legatura sau nu cu relatia, nu asta ajuta la desensibilizare, poate doar ca fapt divers. Ideea este ca ai atac de panica, asta iti afecteaza functionarea sociala si trebuie rezolvat. Nu abuza de medicamente, alea vindeca simpltomul, dar nu rezolva fondul. Consider necesara psihoterapia. Bafta

Lidia Simona Pascotă Caprioru 9:22pm Jan 22
Magneziu forte cu vit B6 …doza zilnica necesara este de 300 mg.si bineinteles ti.as recomanda sa comunici cu o/un psiholog.

Lidia Simona Pascotă Caprioru 9:23pm Jan 22
Multa bafta si o sa vezi ca tot raul e inspre bine!

Consiliere Psihologica Anna Ri 1:18pm Jan 23
Poate aveti nevoie sa aflati motivul despartirii. Consider atacurile de panica fiind expresia une frici generalizate, nedeterminate, deci o frica fara cauza.

Bogdan Bogdanovich 6:36pm Jan 23
puteti sa va apucati de un sport cardio, yoga, meditatie … tehnici de respiratie. Atacurile de panica sunt in stransa legatura cu manifestarile somatice ale Eu-lui, astfel incat niste mici trucuri cand simtiti ca urmeaza un atac de panica, sunt bine venite. Cauza lor poate sa dureze ceva timp ptr remediere, si logic, prin psihoterapie. Ele de regula implica teama de moarte, teama de abandon (si deci de supravietuire..ce ma fac eu daca persoana x pleaca din viata mea?)…dar pot veni si in conglomerat cu nevoia de atentie (ce e prezenta in oricare dintre noi, fc de etapa de viata pe care o parcurgem). Inca o data, tehnicile de respiratie cel putin … ajuta ff mult in gestionarea fenomenului (ptr a nu se intra in hiperventilatie!)
Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19365 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari
Vezi toate intrebarile