consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am 19 ani si din nastere sufăr de enurezis nocturn, am fost la medici și alți specialisti care mi-au ca este o boala genetică, iar alții ca nu am nicio problema.

Mesaj anonim de pe terapeuti.ro/sfatul-terapeutului/:

Am 19 ani si din nastere sufăr de enurezis nocturn, am fost la medici și alți specialisti care mi – au ca este o boala genetică, iar alții ca nu am nicio problema.
Ma puteti ajuta cu acesta problema, chiar sunt foarte îngrijorată ca mereu voi trai asa, ca nu voi avea o viață normală ca alți oameni etc, imi este teama ca din cauza acestui lucru sunt depresivă deoarece am momente cand sunt nefericită

Imi pare rau pentru situatia dvs.delicata. Imi imaginez ca este chiar neplacuta. Singura solutie, daca nu este vorba de o boala fizica, este sa incepeti o psihoterapie. Va recomand cu caldura acest lucru.
 4
Ati discutat si cu un terapeut despre acest lucru? Daca nu, ati putea apela la aceasta solutie pentru a descoperi ce anume genereaza aceasta manifestare.
 3
Bună ziua. Eu personal nu am auzit de enurezis nocturn din naștere. În tot acest timp ați avut această problemă în mod continuu sau au existat și pauze? Ce v-au spus doctorii mai exact, aveți un diagnostic? Ați fost sfătuită sa faceți ceva? Părerea mea este ca ar trebui sa discutați aceste lucruri cu un psihoterapeut. În primul rand pentru a vedea dacă există o cauză psihosomatica și în al doilea rand pentru a va trata depresia secundară. Încercați, nu aveți nimic de pierdut!
 2
RASPUNS DIN PARTEA PERSOANEI CARE A PUS INTREBAREA (pentru Psiholog Monica Enescu): “Am fost la diferiți doctori care mi-au spus diferite păreri în urma analizării situației, precum: este o boala genetica, sau ca de la nastere am un rinichi mai jos poziționat care apasă pe vezica utinara, iar singura recomandare pe care mi au dat a fost sa nu beau lichide după ora 20:00 ceea ce si făcusem dar fără niciun rezultat, din pacate “.
Exista enurezis nocturn genetic si sunt numeroase studii pe acesta tema in străinătate. Sunt si tehnici psihoterapeutice care va pot fi de folos. Căutați un specialist care sa știe de ele si încercați. Nu aveți nimic de pierdut.
 2
ai nevoie de un psihoterapeut dedicat care sa ajunga la subconstientul tau,s-ar putea ca problema sa fie din stadiul prenatal
 1


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile