consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Una din prietenele mele cele mai bune sufera de cativa ani de o depresie… Cum poate fi ajutat un adult in situatia ei, victima a supraprotejarii materne?

Mihaela Lazar 7:15am Aug 27
Buna ziua. Una din prietenele mele cele mai bune, sufera de cativa ani de o depresie, care in timp se accentueaza. Stand de vorba cu ea, in ultimul timp a inceput sa vorbeasca foarte acuzator la adresa mamei ei. M-a surprins foarte mult, pt ca, pana la acest moment, aproape ca le invidiam pt relatia extraordinar de apropiata ce o aveau. Acum imi dau seama, ca Larisa o critica si o judeca pt felul in care a ajuns ea, deoarece, de fapt mama ei, din prea multa iubire, i-a vegheat si i-a influentat toate alegerile in viata fetei sale. De aceea prietena mea imi spune mereu ca se uraste, ca nu stie ce vrea ea si nu mama ei, ca daca merge intr-un loc, automat se gandeste la mama ei, ca daca a ramas fara job ii este teama sa ii spuna asta mamei sale etc. Din ce mai am mai citit, am inteles ca prietena mea este victima unei hiperprotectii din partea mamei sale (care la randul ei, a vrut sa se implineasca prin fata ei). Mentionez ca Larisa are 30 de ani, este casatorita (cu un tip din alt colt de lume) si are un copil de 4 ani. Nefericita, frustrata, neintelegeri in casnicie, si cu mama sa. Intrebarea mea: cum poate fi ajutat un adult in situatia ei, victima a supra protejarii materne? Practic. Ce pasi marunti ar trebui sa urmeze. Stiu ca varianta unei psihoterapii este cea mai la indemana, dar nu dispune de banii necesari. Si as vrea sa o ajut cumva. Va multumesc mult!

Mihail Ion Militaru 12:46pm Aug 27
Sa ma contacteze!

Remus Sandu 1:15pm Aug 27
Bună ziua ! Ar putea ajuta să urmărească interviurile de aici de ex. http://www.alergicblog.ro/2010/09/18/exista-viata-inainte-de-moarte-2002/

Remus Sandu 1:19pm Aug 27
În al doilea rând sunt factori care influenţează activitatea creierului, dieta, carenţe nutritive etc. În paralel poate încerca deci să cunoască şi să pună în aplicare câteva idei simple, dar cu efecte importante.

Mandoc Florentina Isabella 9:37am Aug 28
Daca este din Bucuresti verificati la Clinica de psihoterapie Psihosucces programele de reduceri https://www.facebook.com/pages/Clinica-de-psihoterapie-Psihosucces/464173933644588.

Catalin Lazar 9:37am Aug 28
Ceea ce prezentati cu un rafinat spirit de observatie psihologic, se poate lucra in psihoterapie. Important este ca ea sa constientizeze nevoia macar la fel de bine ca dvs. Am cunoscut pacienti care nu stateau bine cu banii si au acordat importanta psihoterapiei, au facut acest efort si au obtinut rezultate bune. Personal, dupa mai multa experienta in lucrul cu oamenii, apreciez ca afirmatia “nu sunt bani” are multe nuante si nu intotdeauna inseamna strict acest lucru sau doar atat.

Mihaela Lazar 1:39pm Aug 29
VA multumesc tuturor pentru opiniile si sfaturile dvs.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile