Login

Balneofizioterapie | Kinetoterapie | Masaj terapeutic

Cursuri gratuite

Sfatul terapeutului

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimatSunt Justina si am 13 ani. Vreau sa intreb daca am nevoie de medicamente sau ceva de genu’, in ultimul timp sunt foarte nervoasa si ma enervez de la orice.

Mesaj anonim de pe terapeuti.ro/sfatul-terapeutului/:

Buna, sint Justina,si am 13 ani. Vreau sa intreb daca am n evoie de medicamente sau ceva de genu, in ultimul timp sint foarte nervoasa, si ma enervez de la ori ce. Citeodata ori ce spun parintii, profa, prietenii, chiar daca nu pare amuzant, pentru mine pare totul amuzant,
Si am consumat foarte foarte multe energy drinks, maximum 6.
Si am citit pe net ca poate afecta si poate sa dea efecte psihice si multe altele. Cred ca sa intimplat ceva cu mine din cauza asta.
Intrebarea e poti sa imi propui ceva, poate un calmant, niste pastile sau ceva, nu stiu, ma poti ajuta ?

Buna! Energy drinks sunt bauturi care stimuleaza sistemul nervos, ca si cafeaua, ceaiul negru, cola. toate sunt stimulente. Te sfatuiesc sa reduci la minim consumul de astfel de bauturi deoarece pe langa efectele psihologice de nervozitate, iritabilitate, neliniste, pot afecta serios si sanatatea, in special inima si sistemul circulator. Exccesul de stimulente de orice fel este nesanatos. Cola afecteaza ficatul, de exemplu. Renunta la ele si vei vedea ca treptat vei reveni la o stare de normalitate. Care este motivul pentru care ai inceput sa bei energy drinks? Cam cat bei intr-o zi?
 3
La varsta ta e bine sa folosesti cat mai putin atat astfel de bauturi “energizante” – chiar nu vad motivul rational pentru care le folosesti, avand in vedere, totusi, varsta frageda – cat mai ales pastile pentru reducerea/anihilarea efectului lor sau pentru asa zisa calmare. Poti folosi ceaiuri, de tei spre exemplu sau lavanda care sa-ti induca o stare de calm, pace.
 1
Buna, Justina! Pentru o perioada poti incerca sa-i oferi corpului tau mai multa atentie si rabdare. Mananca alimente integrale, inclusiv seminte si nuci, bea apa si sucuri naturale. Dormi cat ai nevoie. Fa ce iti place, asculta muzica, iesi in parc sau ce crezi tu ca te ajuta. Cand esti suparata sau ai nevoie sa te controlezi incearca sa inspiri adanc pe nas si sa expiri pe gura. Nu uita sa razi!

Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

18797 raspunsuri primite pentru 3970 intrebari
(in categoria actuala: 2286 raspunsuri primite pentru 544 intrebari)