consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Când sunt singură pe stradă mi se pare ca nimic nu stă bine pe mine, că lumea se uită la mine și nu sunt sigură de acțiunile pe care le fac.

Mesaj anonim de pe terapeuti.ro/sfatul-terapeutului/:

Bună ziua. Am o oarecare problemă. Când sunt singură pe stradă mi se pare ca nimic nu stă bine pe mine, că lumea se uită parcă la mine, și nu sunt sigură de acțiunile pe care le fac. Tind mereu sa fac totul sa fie cat mai perfect, precum și la scoala unde incerc sa am caietele impecabile, stergand orice greseala. Acest lucru il manifest si cand imi fac machiajul, dar sunt foarte atenta ca si papucii sa imi fie curati, si ii sterg sa nu fie murdari. Lumea pare sa nu aiba o problema cu chestiile cu care eu am, ei nu fiind asa de stresați ca mine. In clasa nu sunt sociabilă, si imi pierd deseori cumpatul cand trebuie sa sustin un discurs in fata colegilor, insa visul meu este sa ma fac profesoara si imi e frica ca din cauza acestei timiditati s-ar purtea sa nu excelez.De multe ori sunt cuprinsa de o stare de melancolie si simt ca locul meu nu este niciunde. In cadrul activitatilor extrascolare si cu persoane pe care le cunosc pot sa fiu eu, insa la scoala colegii necunoscandu-ma nu pot sa fiu asa cum sunt. Ma intreb ca la ce rost are sa fac anumite lucruri? Ati avea un sfat pentru mine?

Buna! Temerile pe care le mentionezi sunt normale pentru un adolescent. Unii oameni sunt mai dezinvolti, insa ceilalti sunt mai nesiguri si timizi. Primul meu sfat este sa ai in vedere ca de obicei omanenii sunt foarte preocupati de propria persoana, nu de a celorlalti. iar cei care se uita cu un ochi critic la ceilalti, sunt de fapt ei insisi nesiguri. Cu aceste ganduri in minte, te sfatuiesc sa mergi cateva sedinta la un psihoterapeut pentru a-ti intari stima de sine. O sa fie bine, o sa vezi :)
 1
Bună. Ce înțeleg eu este ca te străduiești sa fii perfecta, încerci sa faci lucrurile perfect, iar aceste aspecte te descurajează, îți creaza blocaje, îți scad stima de sine. Un aspect de care poți tine cont este:nu exista om perfect, nu exista perfecțiune. Orice om are și plusuri și minusuri. Ne străduim sa ne mișcăm de la minus la plus. Deci, încearcă sa ai curajul sa fii imperfecta! Cum sa faci asta? Un psihoterapeut te poate ajuta sa te cunoști mai bine, să-ți cunoști atuurile și punctele forte. Mult curaj, se poate!
 1
Pare ca te confrunti cu o anxietate sociala. Te incurajez sa apelezi la un psihoterapeut, de asemenea e important sa eviti situatiile stresante dar cel mai important este sa tratezi cauza anxietatii. Se poate, incearca!
 2


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19371 raspunsuri primite pentru 4124 intrebari | Vezi toate intrebarile
implant dentar fast and fixed