consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

De o perioada simt o nervozitate continua. Am un bebelus de 2 luni si simt ca nu fac fata treburilor zilnice, nu am momente de relaxare si nici ajutor din partea nimanui.

Mesaj anonim de pe terapeuti.ro/sfatul-terapeutului/:

Buna ziua.De o perioada simt o nervozitate continua..Am un bebelus de 2 luni si de multe ori simt ca nu fac fata treburilor zilnice,nu am momente de relaxare si nici ajutor din partea nimanui..Partenerul meu nu imi ofera afectiune,el spune ca ma iubeste dar nu isi exterioreaza sentimentele..pur si simplu simt ca nu ma iubeste nimeni..simt ca nu mai fac fata la nimic si din cauza asta sunt nervoasa tot timpul,ma cert cu partenerul,de multe ori caut motive sa ma cert..sunt tot timpul nervoasa..cum pot face sa ma controlez??squ sa am momente de relaxare??mentionez ca partenerul nu prea imi da atentie si nu ma ajuta nici in treburile casei..

Si eu am trecut prin asta dupa nastere.. mai laso mai moale cu treburile casnice . Ai nevoie de odihnă acum sa te refaci dupa nastere iar puiul tau de mami linistita sa fie si el. In ceea ce il priveste pe partener implical intai in cresterea puiului si fa tu in timpul ala mancare sau ce consideri ca nu se poate amana…ca mai apoi sa vadă ca nu e chiar asa floare la ureche sa fi casnica si cu bebe mic si sa pună mana sa te ajute. E o perioada mai bogata de schimbari de stare insa trebuie singura sa ti dai curaj ca o sa vina si timpul cand o sa te bucuri de copilasul tau si tu si partenerul. Trebuie un timp de adaptare la noua viata cu noul membru care pt moment iti ia tot timpul
Iti garantez ca atunci cand va mai creste putin o sa ti faci timp si pt tine. Cu rabdarea treci si marea !
Fata de copil ce sentimente ai???
 1
Felicitari pentru bebelus! In primul rand incearca sa dormi/ sa te odihnesti. Apoi discuta cu partenerul tau despre nevoiel tale. Transmitei ce simti fara sa il acuzi. Spunei ce nevoi ai tu. Poti face asta direct sau in scris, dar iti recomand sa nu faci asta “la nervi”! Propune sa mergeti impreuna la cateva sedinte de terapir pentru a putea sa va intelegeti nevoile reciproc. Asculta si nevoile lui. Propune ca zilnic sa va anuntati dimineata cate o nevoie la care aveti nevoie si de celalt si tu sa o implinesti pe a lui si el pe a ta. Alege la inceput nevoi simple ca sa fie mai usor sa nu renuntati. Nevoile trebuie sa fie clare. Incercati sa renunatti la electronica cat sunteti unul cu celalat si stati mai mult impreuna facand lucruri/povestind despre ce va place ca in vremea cand ati inceput sa fiti impreuna. Daca nu reusesti singura apeleaza tu la terapie (in caz ca el nu doreste sa faceti impreuna sau tu simti ca ai nevoie si singura). Succes!


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile