consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

De cand ma stiu am tot invatat la scoala ca sa ii multumesc pe parintii mei, fiindca imi tot repetau si continua sa o faca: ,,Noi vrem sa ajungi cineva”. Ideea e ca nu mai stiu sigur daca vreau sa continuu Facultatea de Litere, insa nu le pot spune parintilor mei, fiindca mi-ar striga faptul ca si-au cheltuit banii cu mine, nu vor accepta si vor fi foarte dezamagiti.

Terapeuti.ro 7:34am Oct 27
Mesaj anonim de pe www.terapeuti.ro:De cand ma stiu am tot invatat la scoala ca sa ii multumesc pe parintii mei, in privinta asta nu i am dezamagit niciodata, stiu ca nu m au fortat sa urmez profilul de filologie la liceu, ci eu am vrut, stiu ca nu m au fortat nici sa ma duc la facultatea de litere si totusi m am dus fiindca imi tot repetau si continua sa o faca ,,noi vrem sa ajungi cineva” ideea e ca am vrut si eu la litere, voiam sa fiu profesoara, insa am tot stat si m am gandit daca vreau cert lucrul asta…acum imi dau seama ca nu, nu mai vreau, dar nici nu le pot spune parintilor mei fiindca ei ar fi foarte nervosi pe mine si mi ar striga faptul ca si au cheltuit banii cu mine, si bineinteles ca nu vor accepta si vor fi foarte dezamagiti…ce sa fac? vreau sa renunt sa fac altceva cu viata mea, locul meu nu mai e la facultatea de litere…


Irina Cohal 7:39am Oct 27
Felicitări ca ți-ai dat seama! Investiția în educație nu e niciodata zadarnică. A contribuit la formarea ta ca om (intelect, cultură, caracter). Formarea ta îți va folosi în orice ai alege să faci. Mergi cu curaj înainte, un om care își descoperă pasiunea, e un om împlinit.

Mihaela Comisel 7:51am Oct 27
Asa cum ai realizat dupa un timp destul de lung ca voiai sa fii profesoara, asa s-ar putea sa-ti schimbi iar optiunile. Nu ai precizat varsta, dar banuiesc ca nu ai avut timp sa expersezi munca pentru care te-ai pregatit si ti-ai facut studiile, deci nu prea stii daca esti facuta pentru asta sau nu, daca vrei asta sau altceva. Adevarul este ca atata timp cat nu se pune accent in liceu pe vocatie si nu se cultiva inclinatiile copilului pentru ceea ce il atrage, este foarte greu sa te decizi cam ce ai vrea sa faci si pe ce drum sa o apuci. De obicei esti influentat fie de parinti, fie de cercul de prieteni, fie de trend, de moda, etc. Daca nu au existata evenimente in viata ta in ultimul timp care sa te deturneze de la ceea ce faci acum, s-ar putea ca nemultumirile tale sa fie mai profunde si refulate, neavand puterea sa te lupti cu ele. Ar fi bine sa discuti cu o persoana neutra, de specialitate, cu ajutorul careia sa te edifici ce vrei, ce poti si cum vei putea sa alegi macar de acum incolo astfel incat sa fii impacata cu tine.

Botezat-Antonescu Radu 8:48am Oct 27
eu as adauga sa ai incredere in capacitatea parintilor tai de a face fata momentului chiar daca vor simti ceva neplacut, in timp trece. Ideea voastra, ca familie, este sa iti fie tie bine profesional si in consecinta si personal; a nu fi profesoara nu inseamna ca nu o sa mai poata sa iti fie bine. Curaj si incredere! ;)

Mihaela Roxana 8:17am Oct 28
Nu ne-ai spus ce an esti la facultate. Daca esti catre final, poate ar trebui sa finalizezi totusi studiile. Oricum incearca sa te angajezi undeva sau sa faci un internship fie in leg cu studiile urmate, fie in alt domeniu. E greu sa iti dai seama ce ti-ar placea sa profesezi fara sa incerci macar in plan real acest lucru. La noi, in sistemul de invatamant se mizeaza mai mult pe teorii depasite de realitatea pietei locurilor de munca. Asa ca experimenteaza, implica-te ca voluntar sau intern pe domenii care te atrag si vezi cum este.


S-ar putea să te intereseze și:

Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile