consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Abuzul emotional a aparut de 3 ani, in urma aparitiei copilului nostru. Din pacate, a aparut si cel fizic. Daca vine in aceeasi camera cu mine, mi se inmoaie picioarele. Nu contenesc sa plang si sunt profund afectata. De ce nu ma pot detasa de el, sa ne despartim?

Mesaj anonim, prin secțiunea Psiholog online 

Răspunsuri prin intermediul grupului Întreabă un psiholog sau psihoterapeut online
Simona 33
Buna ziua.
Ma aflu intr o relație de 5 ani. Abuz emotional aparut de 3 ani, în urma apariției copilului nostru. Din pacate, a aparut si cel fizic. A conștientizat ce face, a atacat.. dar nu la forță maxima sa zic. Pe timp de zi, reusesc sa imi stăpânesc emoțiile, daca vine in aceeasi camera cu mine, mi se înmoaie picioarele. Seara…nu contenesc să plâng si sunt profund afectată. De fapt nici nu stiu xe simt… De ce nu ma pot detașa, sa zic aia e si gata, o terminăm. Nici nu stiu ce ma doare mai tare.
În vizită la psiholog pe care am facut o eu( vizita ce m a ajutat sa conștientizeze abuzul emotional), psihologul l a identificat ca fiind un narcisist perfect.
În momentul de față, inca se da cocoș, încearcă să domine desi nu ne vorbim. Un exemplu, daca ne întâlnim la intrarea în bucătărie, el intra primul…Exista sanse pt astfel de persoane sa se reabiliteze? Nu vrea deloc sa arate ca ii pare rau. Oare sa nu ii para?
 • Mihaela Zaharia
  Mihaela Zaharia Daca e narcisist cu adevarat, nu exista sanse sa se reabiliteze. Si nu, nu le pare rau – e o trasatura specifica a lor sa nu aiba remuscari. Si chiar exista unele voci in domeniul psihiatriei care sustin ca narcisistii nici nu ar trebui incadrati in personalitatile psihopatologice fiindca spre deosebire de celalalte 9 tipuri, ei nu sufera datorita conditiei lor ci sunt doar foarte “nesimtiti” facandu-i pe ceilalti sa sufere. Nu imi permit sa comentez personal astfel de pareri, dar am vrut sa ai un exemplu de ce discutii sunt pe marginea lor chiar intre specialistii de top. Poate te ajuta sa iei o decizie.
 • Lucia A. Anghel
  Lucia A. Anghel De ce ati vrea sa il salvati dvs pe el? Salvati-va dvs!
 • Daniel Mois
  Daniel Mois Daca exista vreo sansa, ar fi apelat la sprijinul unui specialist. Refuzul arata clar ca NU VREA sa se schimbe! Si nu poti schimba o persoana IMPOTRIVA vointei sale!
 • Manuela David Oprea
  Manuela David Oprea Buna seara, de răspuns la această întrebare este destul de complicat daca dansul nu isi doreste schimbarea. Însă dacă dumneavoastră doriti, pot sa va ajut sa gestinati ceea simtit dvs. Putem sta de vorba in particular.
 • Stan Nicoleta
  Stan Nicoleta E greu? Da, ești Atașat emoțional și e greu sa conștientizezi pericolul când este partenerul tău. Ce am făcut eu in aceeași situație? Terapie. Am învățat despre slăbiciunile mele și cum sa ma întăresc, cum sa ma iert pentru alegerea proasta a partenerului, am învățat sa îl evit, iar in timpul asta am adunat aliați, povestind despre ceea ce mi se întâmpla. Aceștia m au informat, m au protejat, m au susținut, mi au dat idei. Am strâns bani, mi am făcut planuri concrete legat de serviciu, noul domiciliu, ajutoare la mutat. Ieșirea din confortul dureros nu este ușoară, dar îți pot confirma ca dacă știam ca este atât de bine sa mi recâștig demnitatea, o făceam demult. Iar copilul, da, ii datoram o mama liniștita.
 • Iuliana Tanasă Kozma
  Iuliana Tanasă Kozma Bună Simona, îți recomand cartea, ,,De la ceartă la dialog – John M. Gottman, Julie Schwartz Gottman, Joan DeClaire. Apelați cu încredere la Psihoterapia individuală sau Psihoterapia de cuplu (în urma dialogului este posibil ca partenerul să își dorească acest lucru). Procesul terapeutic ajută la găsirea de noi modalități de a vă gestiona stările emoționale, îmbogățirea relației cu respect, apreciere, înțelegere și iubire…..
  ,,De noi depinde să transformăm cuvintele mai degrabă în instrumente de înțelegere, decât de dispreț. Noi alegem dacă le folosim pentru a blestema sau a tămădui, pentru a jicni sau a consola,, – Elie Wiesel
  Multă înțelepciune și curaj
 • Lu Böyte
  Lu Böyte Simona, ești într-o situație pe care instinctul tău, corpul tău o identifică ca fiind periculoasă. Uită-te bine la ce ai, ca să înțelegi încotro vrei să mergi. De ce ai făcut doar o vizită la psiholog?


Lasa un comentariu

Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19371 raspunsuri primite pentru 4124 intrebari | Vezi toate intrebarile
implant dentar fast and fixed