Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Sunt in proces de divort si trebuie sa locuiesc in continuare cu fostul sot, la sfatul avocatului care spune ca asa se poate stabili domiciliul copilului aici, dupa divort. Exista insa certuri zilnice, jigniri, acuze, amenintari si teama permanenta de violenta.

Terapeuti.ro 8:38am Apr 4
Mesaj anonim de pe www.terapeuti.ro:

Buna ziua,
In acest moment sunt in proces de divort. Din varii motive, locuiesc in continuare in aceeasi casa cu sotul meu. Exista certuri zilnice, jigniri, acuze, amenintari si teama permanenta de violenta. Cum as putea sa fac fata acestei situatii si sa imi infrunt sotul?
Cum sa fac sa scap de frica lui? Efectiv ma terorizeaza.
Trebuie sa raman in aceasta locuinta la sfatul avocatului care spune ca asa se poate stabili domiciliul copilului aici dupa divort.
Multumesc.


Alexandra Andreea 8:43am Apr 4
Situatia nu este deloc usoara, dar cred ca el va terorizeaza tocmai pentru ca stie ca va este frica si ca are putere asupra dumneavoastra. Daca avocatul v-a sfatuit sa ramaneti o perioada la acelasi domiciliu, inseamna ca stie de ce v-a sfatuit asa. Poate o discutie in termeni calmi, nu in plin moment de violenta, ar ajuta sa clarificati cu sotul dvs faptul ca nu va este teama de el si ca aceste acuze, jigniri nu va afecteaza asa cum crede el. Nu il lasati sa va domine si nu ii aratati ca va este frica. la urma urmei, pt violenta domestica exista si pedepse. Spuneti-i calm sa inceteze cu aceste "practici" demne de omul cavernelor. Spuneti-i tare si raspicat ca nu va este teama, ca jignirile si acuzele lui nu va afecteaza. Sau, daca este posibil, cand incep aceste scene, luati copilul si iesiti. daca nu, nu il provocati si nu raspundeti provocarilor lui. Din pacate nu va pot da un sfat avizat, nu am fost in aceasta situatie, dar ca femeie va spun ca nu trebuie sa va fie frica de el. Nu e nici ma destept, nici mai puternic decat dvs. Totul e in mintea dvs si, daca va propuneti asta, cu siguranta il veti putea infrunta.

Marius Dumitrescu 10:22am Apr 4
Mergeti urgent la institutiile care va pot da sfaturi si indrumari legale vis a vis de situatia dumneavoastra si care il pot avertiza pe sotul dumneavoastra pe linie oficiala in p ivinta riscurilor comportamentului sau. Intrebati avocatul daca puteti cere sa se faca si inregistrari oficiale ale felului in cae se poarta si care pot fi folosite la proces.

Alexandra Andreea 10:30am Apr 4
Un sfat excelent. Inregistrati-l ori de cate ori va jigneste, ameninta, acuza. Nu stiu daca inregistrarile pot constitui probe la proces, intrebati avocatul despre asta. Sau, mai bine, filmati-l. Sa I se vada chipul, nu sa i se auda doar vocea.

Emanuel Laudacescu 3:19pm Apr 8
cam dificila situatie, plecati cat mai repede din casa aia cu tot cu copil! plus atunci el este obligat prin lege sa va palteasca pensie alimentara


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile
consiliere psihologica gratuita