consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Am 27 de ani si sunt indragostita de prietena mea cea mai buna. A fost una dintre cele mai grele decizii ale mele de a-i spune ce simt. Mi-a zis ca avem atat de multe in comun incat a crezut ca asta ar face-o sa simta si mai mult fata de mine, dar nu a ajuns sa simta mai mult.

Mesaj anonim de pe https://www.facebook.com/groups/intreabaterapeutul/:

Am 27 de ani si sunt indragostita de prietena mea cea mai buna. Nu am avut niciodata vreo relatie cu o fata.
Am simtit atractie fizica inca de la prima vedere. In timp ne-am apropiat foarte mult, dar doar emotional. Timp de 3 luni si jumatate vorbeam in fiecare zi si ne vedeam de vreo 4 ori pe saptamana.
Eu foarte mult timp (5 luni) nu eram hotarata sa ii spun ce simt pentru ea pentru ca mi-a fost frica sa o pierd, chiar daca ea imi spusese ca este pro gay people, dar nu spusese daca ar dispusa sa aiba o astfel de relatie de cuplu.
A fost una dintre cele mai grele decizii ale mele de a ii spune ce simt. Pana sa ii zic, eu nu am vrut ca ea sa afle cumva ca imi place de ea si ii vorbeam despre baieti de care oarecum mi-ar placea.
Dupa ce i-am zis ca sunt indragostita de ea, mi-a cerut un timp de gandire si i l-am dat. A durat 1 luna si jumatate pana mi-a dat raspunsul negativ. Mi-a zis ca nu se vede intr-o relatie cu o fata. Ea a avut o relatie cu o fata la 18 ani si a pus-o pe seama varstei si nu ca i-ar placea si femeile.
Mi-a mai zis ca avem atat de multe in comun incat se simtea dependenta de mine si ca a crezut ca asta ar face-o sa simta si mai mult fata de mine si ca s-a fortat, dar nu a ajuns sa simta mai mult.
Am acceptat acel nu si i-am zis ca m-ar ajuta sa nu mai vorbim si sa nu ne mai vedem, ca sa pot trece mai repede peste. Nu am 10 zile, dupa care i-am scris urari de Craciun si atat. Mi-s scris si ea la randul ei, pe langa urari mi-a mai zis ca s-a tot gandit la mine dar nu mi-a scris pentru ca sa nu imi faca mai rau.
Mi-a mai zis ca ii este foarte greu sa nu mai stie nimic de mine. Iar eu am decis sa ii scriu tot ce am pe suflet, cat de mult vreau sa fiu cu ea, cat de mult imi place de ea si ca consider ca nu faptul ca nu se vede cu o fata intr-o relatie este o problema ci faptul ca ii e frica sa fie parasita (mi-a zis la un moment dat ca este un om dificil si s-ar putea sa o parasesc chiar eu daca am fi impreuna)
Problema de fapt era ca ea m-a considerat superficiala in sentimente petnru ca ii vorbeam de acei tipi de care imi place, si asta a fost pentru ea un turn off, ea vrea pe cineva care este capabil de sentimente profunde si de relatie de lunga durata.
Dupa ce am lamurit aceste lucruri si i-am zis ca nu sunt superficiala si sunt capabila de o relatie de lunga durata, mi-a mai cerut timp de gandire.
A trecut deja 1 saptamana de cand astept, nu vreau sub nici o forma sa o fortez sa imi dea raspuns. Nu ne-am vazut de 1 luna si am incercat sa o invit in oras la care ea mi-a zis ca nu mi-ar face bine sa ne vedem “(sau nu inca)”.
Eu acum nu stiu ce sa fac si cum sa interpretez toate aceste lucruri. Ma puteti ajuta va rog? Multumesc

Botezat-Antonescu Radu
Botezat-Antonescu Radu mie nu prea imi este clara aceasta situatie, poate pt ca nici voua nu va este clar ce se intampla? Vorbiti de atractie gay dar si de sentimente profunde, pare sa fie un fel de ‘pare interesanta ideea aceasta de relatie gay dar ma intereseaza si partea emotionala foarte mult (care aparent nu este legata de sexul partenerului)’. Eu cred ca lucrurile trebuiesc lamurite sincer, ca in orice relatie, indifierent natura ei. Daca ea nu vrea o relatie cu tine (nu conteaza din ce motiv) atunci sa o recunoasca si mergeti mai departe; daca vrea sa ramaneti prietene si esti de acord ca relatia sa ramana la acest nivel, atunci go for it; daca sunteti ‘bicurious’ este iarasi ok… numai sa stiti si sa va recunoasteti poziitia. De multe ori ne ascundem, de frica, inclusiv de propria persoana… ‘centrala atomica’ de suferinta. Curaj si succes!
Cristina Tacaciu
Cristina Tacaciu Cred ca trebuie sa te concentrezi si pe tine si pe propria persoana. In incercarea de a cuceri, de a convinge pe celalat, de multe ori ne pierdem propria identitate si propriile dorinte pe drum. Inceputul relatiei voastre este clar unul tumultos si e posibil ca daca nu lamuriti acum aspectele importante, acestea sa va afecteze in viitor.


Lasa un comentariu

Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile
Implant fast & fixed Dental Premier