consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Sunt baiat si am mai multe probleme, nelamuriri: 1. imi este foarte greu sa ridic vocea, 2. la examenul auto clachez, sunt panicat, 3. cand sunt privit ma simt aiurea, apare un fel de teama, 4. nu am nicio tragere de inima ca sa intru intr-o conversatie cu o fata, 5. nu am incredere in mine, 6. nu gasesc nicio bucurie in tutun, iarba, droguri, alcool.

Terapeuti.ro 6:18am Jul 20
Mesaj anonim, prin www.terapeuti.ro:Buna ziua , am mai multe probleme/intrebari/nelamuriri.

1.Imi este foarte greu sa imi ridic vocea. Sunt un baiat calm si ma enervez foarte greu , iar atunci cand ma enervez ridic foarte usor vocea . Dar de exemplu cand ma cert cu cineva , persoana respectiva se enerveaza si ridica vocea , tipa etc , in timp ce eu sunt calm si incerc sa ii explic de ce am eu dreptate dar pe un ton normal si vazand ca vorbeste peste mine si nu aude ce zic incerc sa ridic tonul , dar imi vine foarte greu sa tot ridic vocea ca sa acopar persoana din fata mea , parca nu am energia sa fac asta , mai degraba prefer ignor si sa fiu nepasator .

2.Am facut scoala de soferi si am dat examenul auto , desi cu instructorul in dreapta mea execut toate manevremele si nu am nici un fel de track/teama la volan , atunci cand vine examenul , mai precis traseul , clachez , sunt panicat , am track ,( data trecuta mi s-a oprit motorul de 10 ori ) am aceasta teama cand e politistul este in dreapta mea si nu stiu de ce , constient sunt ca nu am temei sa imi fie frica , totusi este fiziologic vine din interior si nu o pot controla . La alte examene gen bac, sau examene facultate nu am nici cea mai mica urma de frica .

3.Cand merg pe strada si simt ca sunt primit ma simt aiurea , apare un fel de teama cred sa nu rada de mine , sa nu par nu stiu cum .

4.Desi ideologic vreau sa caut o fata cu care sa vorbesc , cu care sa incep o relatie , nu am nici o tragere de inmica sa intru intr-o conversatie cu o fata , nici macar pe facebook , ce sa mai zic pe strada … Pe de o parte parca am o teama ca nu voi sti ce sa spun , sau sa nu fiu luat in ras sau chiar , desi stiu ca nu are de ce sa imi fie frica , ca nu toti suntem perfecti , etc … sau nu fac asta din sila imi este “lene” sa fac asta , defapt imi este sila sa mai discut si cu prietenii , vorbesc cu ei cand am nevoie de ceva , sau daca au ei nevoie de ceva si apeleaza la mn.. cand ies cu prietenii la un suc gen , imi place mai mult sa ascult decat sa povestesc despre mine , simt ca oricum nu ar interesa si ca oricum in 2 zile uita , cum mi s-a intamplat in multe ori in liceu de exemplu , ieseam cu prietenii si discutam anumite lucruri , eu eram atent , aratam interes si tin minte si acum ce spunea unul si altul , prietenii aratau la randul lor interes , erau atenti dar daca ii intrebam saptamana urmatoare ceva din ce am spun nu isi mai aduceau aminte …

5.Desi am calitati fizice , morale si intelectoale bune , nu prea am incredere in mine … cand trebuie sa fac ceva si apare o mica responsabilitate apare teama ca daca nu fac bine , daca gresesc …
6.Cred ca sunt cam apatic , trist , de exemplu cand am dat bacul , toti colegii mei erau foarte fericiti , chiar in culmea fericirii ca au luat bacul indiferent de nota cu 6-7-8-9 , eu am luat 9.08 si nu am avut nici o tresarire , puteam sa iau 10 ca tot nu as fi avut , am castigat 3 milioane la pariuri si am avut doar o tresarire (interioara) pe moment cand am verificat biletul , dar nimic la exterior si a fost doar atat o tresarire de 1 secunda , s.a.m.d.

6.Nu gasesc nici o bucurie in tutun , iarba , droguri , alcool cum gasesc ceilalti oameni de varsta mea si in general marea majoritate a oamenilor , sunt dezgustat de cum isi pot bea unii mintile si cum dau zilnic bani pe otrava ( tutun ) . Nu inteleg cum unii oameni pot fi atat de rai , dusmanosi unii cu altii . Sunt multe de zis dar ma opresc aici .

Daca ma puteti ajuta cu vreuna dintre probleme va multumesc .


Raluca Mihai 7:36am Jul 20
Citind toate punctele expuse de tine, cred ca in acest moment ti-ar putea fi utila o intalnire cu un psiholog. Din cate observ, toate punctele se invart in jurul aceleasi teme: increderea in tine. Ar fi multe de spus/intrebat/explorat astfel incat sa putem noi, aici, acoperi totul.

Botezat-Antonescu Radu Andrei 8:07am Jul 20
1. Cred ca ai o atitudine foarte ok in ceea ce priveste managementul situatilor conflictuale si nu pot decat sa te incurajez sa iti pastrezi aceasta atitudine. Daca persoana din fata ta este agitata… nu ajuti cu nimic daca te agiti si tu. Asteapta sa se calmeze si sa puteti discuta in liniste. 2. Poate ca este o anxietate atunci cand esti fata in fata cu ceea ce reprezinta politistul? 3. Ce te face sa te simti inadecvat? Iti este teama de penibil? 4. Din ce ai scris pare sa fie mai mult problema prietenilor decat a ta… este normal sa te deranjeze o persoana care nu iti da atentie macar reciproca (din bun simt) si care demonstreaza ca nu e interesat de tine… trebuie sa fie frustrant pt tine, ma gandesc! 5-6-7. Inteleg ca te intristeaza pana la ‘amortire’ ce se intampla cu ‘cei din jurul’ tau… sincer, si pe mine ;) (din jurul nostru)… insa asta te face pe tine o persoana deosebita intr-un mediu… mediocru (din ce ai descris). Din ce ne-ai scris nu vad nimic in neregula cu tine! Mergi la facultate… vezi-ti de viata ta… alegeti prieteni care te apreciaza pt cine esti in realitate, nu pt ca isi doresc ei spectatori si totul o sa se lege. Daca simti nevoia sa discuti cu un terapeut… este perfect ok! Se poate, succes! ;)

Daniel Mois 1:36pm Jul 23
Ai nevoie de o “reprogramare”, de o revizuire a sistemului tau de valori. De redobandire a CURAJULUI. Esti o persoana cu nivel ridicat de anxietate, si doar un efort sustinut te poate ajuta sa schimbi asta. Si ajutorul unui expert.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile