Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am doi copii mici si lucrez de acasa, contabilitate. Sotul meu nu intelege efortul meu de a munci de acasa, de a gati, de a duce copiii la toate activitatile care le doresc. Imi este foarte greu sa nu ma simt neindreptatita. El se intoarce seara si nu este de niciun ajutor in casa.

Terapeuti.ro 7:12am May 20
Mesaj anonim, prin www.terapeuti.ro:

Buna ziua, sunt casatorita de 6 ani,cu 2 copii de 4 si 2 ani. Dupa nasterea primului copil, am inceput sa lucrez de acasa, contabilitate. Acest lucru nu a fost intrerupt nici macar dupa venirea celui de-al doilea copil. Problema mea e acum, cand sotul meu refuza sa inteleaga volumul de munca de care am nevoie, si mereu mi-l coroboreaza cu venitul lunar. Eu as dori sa il fac sa aprecieze efortul meu de a munci de acasa, de a pregati masa pe cand ajunge, de a duce copiii la toate activitatile care le doresc. Imi este foarte greu sa nu ma simt neindreptatita. Nu stiu daca are vreo importanta, el se intoarce seara, si nu este de niciun ajutor in casa, cu copiii. Prin ce cale as putea face sa inteleaga toate acestea?


Doina Zamfirescu 7:23am May 20
Lucrati de acasa, va ocupati de 2 copii iar sotul vine acasa seara. Pare ca v-ati asumat mult prea multe sarcini fara a beneficia de ajutor. Nu puteti sa il faceti sa aprecieze efortul dvs. daca dvs. nu va apreciati. Ce anume obtineti facand toate acestea, care este beneficiul? Daca este recunoasterea din exterior inseamna ca aveti o mare nevoie si un gol in interiorul dvs. Incepeti sa va apreciati si cei din jurul dv. vor incepe sa va vada altfel. Si pentru ca asta presupune cunoastere de sine si gestionarea relatiei cu partenerul, va recomand cateva ore de dezvoltare personala. Explorati nevoile dvs. si resursele si veti gasi si calea. Succes!

Mihaela Comisel 7:35am May 20
D-na Zamfirescu a punctat foarte bine nevoia de consitentizare a valorii pe care o aveti ca sa stiti ce meritati. Poate o discutie clara cu sotul in care sa va spuneti nemultumirile si dorintele dvs . sau o vizita la un psiholog de cuplu ar fi de ajutor pentru a stabili niste reguli si granite corecte de implicare in familia dvs. Pana una alta, luati-o ca pe un joc si faceti-va un panou pe care sa lipiti in fiecare zi ce activitati faceti dvs. si cate activitati face sotul pentru familie/casa/copii (lasand la o parte serviciul), in felul acesta vizualizandu-se contributia fiecaruia.

Little Djini 8:59am May 20
Sotul dumneavoastra intra in categoria "Cine nu se loveste cu capul de pragul de sus nu il vede pe cel de jos". Poate ar fi bine sa va relaxati fara copii si sot ca doar mai exista rude neajutorate cu blo contagioase, cursuri de calificare….ceva ;)

Fanache A. Remus 9:32am May 20
Eu cred ca ati neglijat prea mult timp sa purtati o discutie sincera cu sotul dvs, ati inchis ochii la anumite defecte ale lui si acum totul se intoarce impotriva. Recomand sa incepeti o serie de discutii cu sotul dvs, (dar nu discutii in contradictoriu pentru ca vor fi neproductive) si o impartire a sarcinilor casnice, sa impartiti echitabil sarcinile si sa faceti o lista cu ce are fiecare de facut saptamanal. Pana nu discutati cu el si nu incepe sa se ocupe serios de partea lui de sarcini nu o sa va prea ia in serios. De asemenea, daca vedeti ca nu puteti discuta omeneste si sincer cu el, si nu sunteti pe aceeasi lungime de unda, atunci recomand cateva sedinte de terapie de cuplu pentru ca sigur veti avea nevoie.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile
consiliere psihologica gratuita