consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

La divort am pierdut casa in care am investit foarte mult, asa ca am decis sa ma intorc la fosta sotie, desi iubesc o alta femeie.

Terapeuti RO 8:33am Aug 6
Mesaj:
Buna. Efectiv nu stiu la cine sau la ce sa mai apelez. Introductiv: nu am avut probleme cu lege, ba chiar sunt de partea ei, nu am avut afectiuni psihice si nici altfel de probleme. Am avut o copilarie fericita si niciodata probleme majore. Marea problema a mea, cred, imi plac femeile. Acum am 32 de ani, acum 8 ani m-am mutat cu o femeie si prin 2010 ne-am casatorit. Recunosc ca intre timp am mai fost cu alte femei. Acum un an problemele s-au acutizat si am ajuns la divort. Pentru ca am neglijat-o ea m-a inselat si astfel am invocat asta ca motiv pentru divort. Problema e ca intre timp am cunoscut o alta femeie la care nu vreau sa renunt si pe care chiar nu am simtit nevoia sa o insel. Chiar o vad ca pe mama copiilor mei. Pe fosta sotie recunosc ca am iubit-o, doar ca rutina, problemele, neglijenta mea, raceala, toate au dus la divort. Divortand am pierdut casa in care am investit foarte mult timp si energie. La 2 luni de la divort am decis sa renunt la relatia cu femeia pe care o iubesc si sa ma intorc la fosta sotie. Casa ma leaga in mare masura de aceasta decizie. Pentru ca pe fosta sotie nu o pot vedea ca pe o femeie, nu ma pot apropia de ea. Pe cea pe care o iubesc am mintit-o si i-am spus ca am nevoie de o pauza, desi ma mai vad cu ea. Efectiv vreau sa fiu bine si linistit pentru ca incep sa visez noaptea tot felul de tampenii si nu ma pot odihni. Ma gandesc ca pierd stratul in viata pentru ca nu mai am casa pe care am construit-o. Pe de alta parte cand ma uit la fosta sotie o vad cum ma inseala, desi nu a mai facut asta. Nici nu mai am incredere in ea, dar nici nu pot face nimic ca sa ma apropii de ea. Simt mila fata de ea, dar mi-e mila si de mine. Cred ca daca as avea casa si as fi singur in ea ar fi perfect, dar nu imi pot permite acum sa rascumpar partea ei. In plus ea nu afe cum sa imi dea partea mea. Iar eu as vrea sa fiu linistit, sa am casa si o femeie pe care sa o iubesc si care sa fie mama copiilor mei. Vreau liniste, nu compromisul asta mizerabil. Multumesc!

Daniela Monica Guzu-psiholog 5:04pm Aug 7
Din tot ceea ce arăți aici se poate vedea multa imatutitate emoțională care aduce suferință atât tie cât și partenerelor tale. Gandeste-te cum ar fi situatia cu vreo 2 copii in ecuație. Cauta sa iti faci educație in ceea ce privesc relatiile și iubirea. Cauta un ajutor la un psiholog specializat pe relații. Mult succes!


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile