consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

In urma cu cativa ani, in urma unor conflicte cu un grup de prieteni, s-a scos zvonul ca sunt nebuna. Vazand cata credibilitate au si ca sunt desconsiderata sistematic, am cazut intr-o depresie cu fobie sociala.

Terapeuti RO 9:24am Feb 6
Mesaj:
Buna ziua!
In urma cu cativa ani, in urma unor conflicte cu un grup de fosti prieteni, acestia mi-au scos zvonul ca sunt nebuna. Vazand cata credibilitate au si ca sunt desconsiderata sistematic, am cazut intr-o depresie cu fobie sociala. A fost un razboi psihologic din partea lor, si ar fi multe de spus la cat m-au terorizat psihic, pana la a nu putea obtine un loc de munca, deoarece se stia ca sunt nebuna.
Mi-am revenit greu si recent am inceput niste cursuri, unde o colega ajungand in contact cu cineva din grupul de nemernici, a aflat varianta vehiculata de ei, si astfel ma simt din nou stigmatizata. Ma tem ca iar am intrat in depresie.
Ce sa fac sa nu mai trec prin ce-am trecut?

Mihaela Comisel 9:48am Feb 6
In primul rand defineste-ti notiunea de "nebuna". Cat de mult crezi in aceasta notiune? Ai nevoie de un psiholog cu care sa analizezi istoricul tau de prietenii, de "depresii" si "fobii" prin care ai trecut.

Doina Zamfirescu 9:54am Feb 6
Ati apelat la un terapeut in prima perioada? Daca da probabil este nevoie sa continuati demersul si daca nu acum ar fi un moment bun. Spuneti ca va simtiti stigmatizata. Simtiti din partea colegei ds. actuale asa ceva? Sau este doar o teama care s-a reactivat?

Marinela Rogojan 9:58am Feb 6
Multumesc pentru sfaturi! Nu am apelat la psihologi din pacate. Am crezut ca ma descurc singura, dar de fapt am devenit foarte vulnerabila.

Marinela Rogojan 10:19am Feb 6
D-nei Doina Z : Colega a spus si altor colege ce a aflat, iar eu in perioada in care am sesizat asta, am retrait emotiile de neputinta si durere= stigmatizare. Unele din colege au observat manifestarile mele ciudate si le-am auzit vorbind ca am probleme psihice. Asta m-a demontat total, nu stiu cum sa ma descurc emotional cu asta.

Andreea Deea 8:37pm Feb 6
Demonstreaza-ti tie si apoi lor ca nu esti asa. Un psiholog te poate ajuta. Succes!


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19371 raspunsuri primite pentru 4124 intrebari | Vezi toate intrebarile
implant dentar fast and fixed