Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Relatia dintre mine si prietena mea a inceput oficial acum 7 luni, deoarece aveam aproximativ 2 ani de relatii intime, amandoi avand la randul nostru cate o relatie de 6-7 ani..

Terapeuti.ro 6:34am May 4
Mesaj anonim, prin www.terapeuti.ro:

Buna ziua,

Voi incerca sa descriu pe scurt:

Sunt intr.o relatie de 7 luni si nu pot depasi 2 evenimente ce s.au intamplat la inceputul relatiei.
deseori ma trezesc stand pe ganduri si aducandu.mi aminte de ceea ce s.a intamplat, uneori chiar analizand cum si de ce si de ce nu.
Relatia dintre mine si prietena mea a inceput oficial acum 7 luni, deoarece aveam aproximativ 2 ani de cand aveam relatii intime, amandoi avand la randul sau o alta relatie de 6-7 ani.

La inceputul relatiei au fost 2 evenimente:

1. Ea renuntase de ceva timp la relatia sa si era disponibila pentru o alta relatie, insa eu inca nu eram dispus sa renunt la relatia de atunci.
Totul a fost oarecum ok pana cand eu am decis sa renunt insa nu eram pregatit sa.i spun ei pentru ca ea cunoscuse de scurt timp pe cineva.
In final am avut o cearta mare si ea a iesit cu timpul, eu m.am dus la ea acasa si i.am vazut… am avut un soc emotional si am ajuns la urgente…
In acea seara i.am spus ca sunt singur si vreau sa avem o relatie si in cateva zile a venit si refuzul ei, ea era deja implicata in noua relatie..
La scurt timp dupa, cam 2 saptamani, m.a cautat si am inceput relatia pt ca incercarea ei de a avea o relatie cu acea persoana esuase.

2. La inceputul relatiei am vazut un mesaj in telefonul ei, era de la un baiat cu care ea avuse relatii intime inainte sa avem noi, tot in timpul relatiei ei anterioare de 7 ani.
Mesajul era despre ziua in care s.au cunoscut… totul parea a fi o conversatie romantica intre ei, dar regret si azi ca nu am citit tot.
Ne.am certat atunci cat sa ne despartim, dar ea a insistat ca nu e nimic intre ei si ca renunta sa mai discute cu el doar sa nu ne despartim.

Dupa 7 luni nu teusesc sa trec peste si simt ca nu reusesc sa evoluez in relatie din acest motiv si ca voi rata sansa de a avea o relatie cu iubirea vietii mele din acest motiv.

Intrebarea este:

Cum pot scapa de aceste ganduri negre? Cum sau ce sa fac sa trec peste?

Va multumesc.
Cu respect,
C. D.


Botezat-Antonescu Radu Andrei 6:40am May 4
pare sa fie o problema de comunicare in cuplu… solutia putand fi gasita impreuna cu un terapeut de cuplu. In plus cred ca ar fi benefic pt Dvs. sa incepeti o dezvoltare personala/psihoterapie individuala in care sa explorati acest blocaj pe care il traiti. Succes!

Doina Zamfirescu 7:19am May 4
Ce anume doriti de la o relatie si care sunt limitele in aceasta ar putea fi subiecte de discutie in cadrul unor ore de dezvoltare personala.

Delia Cormos 7:40am May 4
voi ati inceput oricum relatia aceasta mai putin conventional, de aceea este bine sa stabiliti cum doriti sa o continuati. in modul clasic, adica sa implice fidelitate si monogamie sau la fel ca pana acum, cand aceste aspecte nu erau importante. cred ca de aici ar trebui sa incepeti, sa luati o foaie si un pix fiecare si sa scrieti drepturile si obligatiile pe care simtiti ca le aveti in cuplu si cum isi doreste fiecare sa continue relatia. in ceea ce priveste evenimentele trecute cred ca nu ar trebui rememorate si analizate la nesfarsit mai ales ca pana la un moment dat nu va deranja infidelitatea partenerei. deci pana nu stabiliti niste reguli noi ale jocului nu puteti sa va superi ca sunt urmate cele vechi. numai bine!


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile
consiliere psihologica gratuita