consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Prietenul meu are stari de nervozitate si iritabilitate nemotivate. A crescut fara parinti si a fost in centre de reeducare. Cred ca nu a depasit trecutul, dar nici nu vrea sa stea de vorba cu un medic.

Terapeuti.ro 7:36am Aug 11
Mesaj anonim, prin www.terapeuti.ro:

Bună ,am o relație de 2 ani și prietenul meu are stări de nervozitate nemotivate are stări de iritabilitate dese precizez k a crescut fără părinți și a fost și în centre de reeducare în copilărie cred k nu a depășit trecutul nici nu vrea să stea de vorbă cu un medic aș vrea să îl ajut să treacă peste dar nu știu cum


Botezat-Antonescu Radu Andrei 7:52am Aug 11
poate accepta o consiliere de cuplu?

Raluca Mihai 7:58am Aug 11
Are aceste stari din totdeauna, sau au inceput de la un moment dat incoace? Este important ca el sa constientizeze ca aceste stari sunt o problema si sa isi doreasca sa schimbe ceva. Fara asta, nu se poate face nimic. Ce puteti face dvs? Sa fiti cat mai calda, deschisa, sa il ascultati fara sa il judecati, sa il incurajati sa vorbeasca despre ceea ce simte fara sa insistati si fara sa faceti presiuni, sa aveti rabdare si incredere in el ca poate rezolva asta.

Fanache A. Remus 1:25pm Aug 11
tot ce poti sa faci e sa incerci sa il faci sa realizeze problemele care le are si faptul ca daca merge la un psihoterapeut nu trebuie sa se considere nebun sau nedemn de el, trebuie sa realizeze ca asa cum pentru o durere de masea merge la un medic stomatolog, si pentru problemele de comportament sau problemele de cuplu exista un medic specialist care il poate ajuta. In general, lumea considera ca daca merge la un terapeut gata e nebun, dimpotriva, faptul ca merge la un terapeut da dovada de incredere si dorinta de a se schimba in bine cu adevarat. Legat de ce ai spus tu mai sus, starile lui de nervozitate si faptul ca e iritabil ascunde de fapt probleme mult mai profunde, probleme pe care ori nu vrea sa ti le spuna, ori pentru ca nici el nu mai e constient de ele, iar in timp, netratate, astea pot duce la altercatii fizice, certuri si alte probleme mai grave. Faptul ca a fost orfan poate fi un blocaj mare pentru el legat de increderea intr-un terapeut, va trebui sa tratezi problema asta cu el foarte delicat si cu mult tact, dar in final, de el depinde daca vrea sa aiba o relatie normala cu tine mergand la terapie sau vrea sa se scufunde mai mult in problemele lui.

Psihologul Va Raspunde 4:45pm Aug 12
Citeste articolul meu si poate se vor aprinde niste beculete: http://www.invingestresul.com/1/post/2015/08/frumoasa-i-bestia-de-ce-fetele-bune-vor-biei-ri.html

Doina Zamfirescu 4:51pm Aug 12
Paote de dragul relatiei si pentru ca aceasta sa se desfasoare in bune conditii sa accepte ca el este cel care poate intelege si accepta ce s-a intamplat in trecut. Dvs. ii puteti fi alaturi dar nu puteti face nimic in locul lui.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile